AŞK mı? PARA mı?

bahsettiğiniz hikaye insanoğlunun en kutsal saydığı duygulardan birine karşılık gelmez ve açıklamak için çok kısır bir karşılaştırma gibi gözüküyor.Referans verdiğiniz kişi ve pramit içinse birşey söylemek istemiyorum merak edenler araştırır.

Aşk denilen duygu günümüzde kişiye indirilmiş olduğu için bu örnekleri verdim.Yoksa Yunus Emre'nin, Mevlana'nın bahsettiği "Aşk" tabiki kutsal ve tanımsızdır.Tabiki maddeden bağımsızdır.
 
Aşk denilen duygu günümüzde kişiye indirilmiş olduğu için bu örnekleri verdim.Yoksa Yunus Emre'nin, Mevlana'nın bahsettiği "Aşk" tabiki kutsal ve tanımsızdır.Tabiki maddeden bağımsızdır.

Niyetim eleştirmekten çok fikir paylaşımı evet dediğiniz gibi kişiye indirgenirse daha da çeşitlilik gösterir.
 
Bazı arkadaşlar aşk demiş ama sadece şunu söyleyeyim bir hikaye;

Not:İki hikayedede aynı kişisiniz...

1-Babadan, anneden parasız ve işsiz bir genç.25 yaşında.Yatacak yeri bile yok.Karnını zar zor doyuruyor, ne iş olsa yapıyor...

2-Ailesi zengin, en iyi okullarda en iyi eğitimi almış.18. doğumgününde babası sıfır araba hediye etmiş.25 yaşında ve babasının şirketinin başında, patron koltuğunda...


İki örneğide gördük.Burada 1. hikayedeki kişi için aşk çok uzaklarda.Bunun nedeni Abraham Maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisi piramidinde en alt dülümde yer alması.Temel ihtiyaçlarını yateri kadar karşılayamayan birey, duygusal ihtiyaçları geri plana atar.Bunun nedeni insan doğasıdır.

2. Örnekte ise kendini geliştirmiş bir birey var.Bu kişi temel ihtiyaçlarını dert etmeyen ve duygusal atılımlara hazır bir genç.Buradan da görüyoruz ki;

Parası olan insan Aşk denilen duygular sinsilesini yaşamaya daha hazırdır...

Bunun dışında eğer bu hikayelerdeki kişileri gerçek iki kişi farzedersek, kalbi boş bir bayanın bu iki kişi arasından hangisini seçeceğini az çok tahmin edersiniz.Ha 1. örnekteki kişiyede aşık olabilir ama dediğim gibi burada 1. kişinin hazırolunuş durumu aşka elverişli olmadığından genelde ilişki yürümez...

maslow_pyramid_2.jpg
:alkis::alkis:Kendine dürüst ve yaşamına dürüst her YETİŞKİN bunun doğruluğunu kabul eder..Teşekkürler
 
Herkesin kişisel doğruları farklıdır,gereksinimler doğruları değiştirmez.piramiti yapan içinde bu böyledir. İşin kişisel tercihten çok psikoanalize doğru gidiyoruz.Aşk veya aşkın boyutlarını tanımlamada çeşitlik çok faazlayken para olgusunun tanımı nettir.
Yaşadığı hayatata gereksinimi neyse ona yönelir meşguliyeti odur vaktini zihnini enerjisini ona harcar.İstediğini elde ettiğinde ise egosu başka tatmine yönelir ve onun için uğraşır ve kısır döngü halinde devam eder burada maddi özgürlüğü bir fark yaratmaz.elde ettikleriyle mutluğu belirli bir zaman içindir.
Kişi şunu söyleyebilir"para herşeydir" fakat şöylederse"herşey para içindir" çok şık olmaz heralde.
neyse çok fazla felsefe yaptım galiba..!
 
ben duygularımla değil mantığımla karar vermeye ve hareket etmeye çalışırım,kararını verirsin ve o yolda ilerlerken hedefine ulaşmak için kullanacağın dinamo duygularındır,kişisel tercihler tabiki farklı olacaktır saygı duymak lazım , kişinin yaşam koşullarındaki değişiklik kişisel tercihlerinide değiştirecektir, maddi anlamda doyuma ulaşmış bir insanla , aç kalmamak için mücadele eden insan arasında uçurum vardır, bu da malum konuya bakış açılarını değiştirir, birisinin önceliği karnını doyurmak diğerinin önceliği tatmadığı zevkleri tatmaya çalışmaktır, benim görüşümde ilk etapta paradır ve para maddi bir nesne veya araç olsada seçeneklerini çoğaltan ve amaca ulaşmada kuvvetli bir etkendir, işin şu kısmıda var tabi ''para demek mutluluk demek mi'' tam anlamıyla değil ama aşkta parada yaşamın doğasında gerekli olan şeyler.
 
eğer iş şunla günümü gün edeyim gezelim tozalım işimi göreyim ise para,yok beni seven biri olsun ise aşk tabikide
 
Geri
Üst