ASTRA 1,3 dizel hakkında bilgi istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin.1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: ASTRA 1,3 dizel hakkında bilgi istiyorum

kardeş anamur yollarını bende iyi bilirim ailem mersinde oturuyor çok gidip geldiğimiz oldu. Bende astra 1.3 dizel kullanıcıyım. Anamur yollarında yokuşları raaht çıkar ama önüne bi kamyon düşerde aracın devrini düşürürsen zor durumda kalabiliyorsun. Bende Ankara dikmen yokuşlarında kullanıyorum önüme dolmuş çıktığında aracın devri düşüyor 2. vitesin altına bi düşürdün mü yokuşta vasat. zor durumda kalıyorum.

Geçen yaz Mersin-Antalya arasını 4 kişi, full bagaj geçtik, inanın çok keyifli bir yolculuk oldu. Gönül rahatlığı ile 1,3'ü alın derim.

çellocu link' Alıntı:
Geçen yaz Mersin-Antalya arasını 4 kişi, full bagaj geçtik, inanın çok keyifli bir yolculuk oldu. Gönül rahatlığı ile 1,3'ü alın derim.

Mersin-Antalya arasındaki yol çok güzel bir o kadar da dikkat isteyen bir yoldur. Yeri gelir deniz kıyısını takip edersiniz yeri gelir yaylaların arasından geçersiniz.

Türkiye'nin en güzel güzergahlarından birisidir :)

şehir efsaneleri onlar gayet güzel çekerde giderde ortalama tüketimi 6 lt olarak düşünün 800 km şehir içi en az kat edilen yol...ama performans isterim derseniz hiç yanaşmayın sonuçta ralli aracı değil 1.3 95 hp horozdan yumurta beklemek kadar saçma bi yaklaşım olur...

drwaverunner link' Alıntı:
Mersin-Antalya arasındaki yol çok güzel bir o kadar da dikkat isteyen bir yoldur. Yeri gelir deniz kıyısını takip edersiniz yeri gelir yaylaların arasından geçersiniz.

Türkiye'nin en güzel güzergahlarından birisidir :)
+1

Merhaba bende siteye yeni kayit oldum ankara da oturuyorum 1.3 cdti astra sport (su mavisi) bekliyorum ki bu hafta ici gelsin :) bu benim ilk dizel arabam olucak bundan once hala (astram gelene kadar:)) kullandigim fiat marea 2.0 hlx 20v var. Arac yorumlarinda hep 1 vites hantal rampalarda zorluk yasiyor vb. Seyler denmekte tabiki 2000cc 5 silindir performansi beklemiyorum alismakta zaman alicak ama denildigi ve abartildi kadar bir durum var mi onu sormak isterim simdiden tessekurler.

Dizel başarılı arkadaşım.Rampayı seri çıkabılıyorsun.Soylenenlere aldırış etme.Ben 6 ay Golf Mu Opelmı arada gıttım geldım.Opele karar verdım.Motorda sorun yok, aracın tıkırtıları vs... kronık nıtelendırılen sorunları moralınıbozar.Onun dısında arac super.

Pegasus link' Alıntı:
Merhaba bende siteye yeni kayit oldum ankara da oturuyorum 1.3 cdti astra sport (su mavisi) bekliyorum ki bu hafta ici gelsin :) bu benim ilk dizel arabam olucak bundan once hala (astram gelene kadar:)) kullandigim fiat marea 2.0 hlx 20v var. Arac yorumlarinda hep 1 vites hantal rampalarda zorluk yasiyor vb. Seyler denmekte tabiki 2000cc 5 silindir performansi beklemiyorum alismakta zaman alicak ama denildigi ve abartildi kadar bir durum var mi onu sormak isterim simdiden tessekurler.

:)  O aracın sesi ve gidişinden sonra biraz zaman alacak 1.3 e alışmanız.

Selam,

1.3 dizel motorun bana göre tek eksisi 2000 devirin biraz üzerine çıkılmadıkca cansız olması, bu durum -dikkat edilmezse- ışıklarda, sollamalarda ya da rampalarda vb trafikte ani hızlanma gereken anlarda sorun olabiliyor.

Bunun dışında üst devirleri kullandığım birçok dizele göre daha esnek olan ve kolay kolay tüketimini yükseltmeyen Gm-Fiat ortaklığıyla üretilmiş güzel bir makinadır, madem performans çok öenmli değil rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Belli bir hızdan sonra hiçbir 1.6 atmosferik benzinli aracın olamayacağı kadar da esnek olabiliyor çünkü torku eski 2.000cc benzinli araçlar kadar yüksek.

eketen link' Alıntı:
:)  O aracın sesi ve gidişinden sonra biraz zaman alacak 1.3 e alışmanız.

Evet Lancia da farklı besleme sistemleriyle yarışlarda kullanılan 5 silindirli bu motor 154Hp gücünde, üstelik kasası da Astra dan hafif.

Geri