Ynt: ASTRA 1,3 dizel hakkında bilgi istiyorum
konunun başlığına göre hareket edersek burada 1.4t ile kıyaslama yapacak değilim...
1.3 ile ilgili bilgi istiyor arkadaşımız açık ve net..kıyaslama yapanlar sadece kendi beyinlerinden geçenleri aktarma çabasındalar gördüğüm kadarıyla..ne derece doğru bilemem..
1.3 kullanıcısı olarak aracından memnun musun sorusu öncelikli gelir... Evet memnunum..
Nedenleri;
Beklentilerimi karşılayacak düzeyde bir araç. Vergisi düşük
Ortalama yakıt tüketimi değerlerim % olarak uzun yolu daha çok yağtığım için genellikle 5lt altında kalır... 4.5 ile 4.3 lt arasında 100 km ortalama hızda gitmek istediğim yere giderim. ister tam dolu olsun ister klima açık...100 km diyorum çünkü 5.vites 100km yaklaşık 2000 devire tekabül ediyor ve aracın maksimum verimde olduğu sürat..özellikle düz yolda bu hızda yakıt tüketimi 2.5 lara kadar düşer... 15000km neredeyse %90nı uzun yol...
Ayrıca; donanım olarak sport tercihim, cosmo modelde farklılıklar malum... benim için çok da önemli değil..
Sollamalara gelince... yaklaşık 14 yıldır araç kullanıyorum... Şimdiye kadar sollamadan geri döndüğüm olmadı.. Bu araç için de bu durum geçerli..
(Opel 2.0 CD, Opel 1.8 1993, Ford Ranger 2.5XLT, Citoen C5, Xsara, Astra H kasa Dizel Otomatik ve Astra J 1.3 kullandığım araçlar)
Kütahya da yaşadığım için bizim buralara çift yol daha geçen sene geldi.. Gidiş geliş kullanıcısıyım o yüzden sollamalara alışkınım...Hala eşimin memleketine giderken gidiş geliş olan Kütahya-gediz-Uşak yolunu tercih ederim.
1.3 dizel hem yakıt ekonomisi olarak hem de istediğiniz sürate düzgün bir biçimde çıkan araç olarak oldukça tatmin edici.. bir kereye mahsus
olmamakla birlikte standart olarak Kütahya-Eskişehir arasında maks süratim 180i daima bulmuştur. Ki bunu bulurken o kadar zorlanmamıştır. Ama dediğim gibi bizim buralarda o kadar düzgün yollar yok.. Şimdi gelin görün stabilize desem yeridir.Geçen Eskişehire tekrar gittim zorunluluktan gitmez olaydım... 40-50 ile gittim...geldim..
Yani demem o ki, az yakıt ve yeterli performans fazlasına ihtiyacım yok diyorsanız 1.3 ideal bir araç... Gerisi size kalmıs bir tercih.. ama kişiden kişiye değişir...