ASTRA 1,3 dizel hakkında bilgi istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin.1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: ASTRA 1,3 dizel hakkında bilgi istiyorum

bugrakorkmaz link' Alıntı:
Dizel başarılı arkadaşım.Rampayı seri çıkabılıyorsun.Soylenenlere aldırış etme.Ben 6 ay Golf Mu Opelmı arada gıttım geldım.Opele karar verdım.Motorda sorun yok, aracın tıkırtıları vs... kronık nıtelendırılen sorunları moralınıbozar.Onun dısında arac super.
bende aynı şekilde ikisi arasında çok kaldım ama arada bariz fiyat farkı oynadı golf trendline 48 bin fiyat almışken, astra sport 51 bin e geldi tıkırtılar olmaz inş ama olursa da sineye çekicez artık dediğiniz gibi seri ise çok iyi olur valla moralimi bozular çünkü baya :)

eketen link' Alıntı:
:)  O aracın sesi ve gidişinden sonra biraz zaman alacak 1.3 e alışmanız.
en çok sesini ve gidişini özliycem aynen ama bu benzin fiyatları, yakışı ve 2000cc olduğu için parçasının aşırı pahalı olması bulunmaması başka çare bırakmadı

Tolga KARACA link' Alıntı:
Evet Lancia da farklı besleme sistemleriyle yarışlarda kullanılan 5 silindirli bu motor 154Hp gücünde, üstelik kasası da Astra dan hafif.

Ama tork u kıt olduğu için 10 sn nin altında imkan yok 100 demiyordu. :)  Ama sesi, varyatör bozulmadan mükemmel.

Evet Lancia da farklı besleme sistemleriyle yarışlarda kullanılan 5 silindirli bu motor 154Hp gücünde, üstelik kasası da Astra dan hafif.
100 km de 12 litre normal kullanımda yakmasaydı keşke ama hiç unutmayacağım kesin ilk arabam olmasının da etkisi çok
Selam,

1.3 dizel motorun bana göre tek eksisi 2000 devirin biraz üzerine çıkılmadıkca cansız olması, bu durum -dikkat edilmezse- ışıklarda, sollamalarda ya da rampalarda vb trafikte ani hızlanma gereken anlarda sorun olabiliyor.

Bunun dışında üst devirleri kullandığım birçok dizele göre daha esnek olan ve kolay kolay tüketimini yükseltmeyen Gm-Fiat ortaklığıyla üretilmiş güzel bir makinadır, madem performans çok öenmli değil rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Belli bir hızdan sonra hiçbir 1.6 atmosferik benzinli aracın olamayacağı kadar da esnek olabiliyor çünkü torku eski 2.000cc benzinli araçlar kadar yüksek.
içim rahatladı valla :)

eketen link' Alıntı:
Ama tork u kıt olduğu için 10 sn nin altında imkan yok 100 demiyordu. :)  Ama sesi, varyatör bozulmadan mükemmel.

Fabrika verisi 9 saniyenin altında veriliyordu yanlış hatırlamıyorsam, Fiat ın 2.0 motorları emisyon vb yüzünden 138 (Bazı Tipo 2.0 larda) 148 ve 154 Hp olarak birkaç kez değiştirilmişti.

eketen link' Alıntı:
Ama tork u kıt olduğu için 10 sn nin altında imkan yok 100 demiyordu. :)  Ama sesi, varyatör bozulmadan mükemmel.
marea hlx in 0-100'ü 8,8 di torku da yanlış hatırlamıyorsam 185nm idi

tempra 2.0 16v cat olanlar 148 geçse de aslında sae Tolga. Onun gidişi hiç güzel değildi. Bu iki araçtanda vardı arkadaşlarımda. Marea 10sn ne yaparsan yap inmiyor. Zaten 20v diye geçen 5 silindirliler 154 beygir.  Ama sesleri gerçekten çok güzel. Tabi varyator tırlamaya başlayınca bu ne laa kara dizel diye az dalga geçmemiştim. :) Tipo 16v da da bir dünya değişik motor versiyonu var. 129 dan tut 148 denilene kadar.

Pegasus link' Alıntı:
marea hlx in 0-100'ü 8,8 di torku da yanlış hatırlamıyorsam 185nm idi

Marea 20v 8.8 de dense hiçbir babayiğit yok o sürede çıkarabilecek. :)

150hp lik 9 sn altında 100 yapabilen bir motor ama 13 lt civarı yakan bir araçtan sonra yakıt olarak sevindirir ama performans olarak bence test edin aldıktan sonra çaresi yok çünkü chip vs yönelmek zorundasınız kalkışı hantal bir araç sonrasında nasıl olması gerekiyorsa öyle  şimdi buna yorum yapmayacağım uzayacak çünkü 140 alıp sadece ego tatmin edersiniz başka bir işe yaramaz falan denmiş çünkü neyse

Selam,

1.3 dizel motorun bana göre tek eksisi 2000 devirin biraz üzerine çıkılmadıkca cansız olması, bu durum -dikkat edilmezse- ışıklarda, sollamalarda ya da rampalarda vb trafikte ani hızlanma gereken anlarda sorun olabiliyor.

Bunun dışında üst devirleri kullandığım birçok dizele göre daha esnek olan ve kolay kolay tüketimini yükseltmeyen Gm-Fiat ortaklığıyla üretilmiş güzel bir makinadır, madem performans çok öenmli değil rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Belli bir hızdan sonra hiçbir 1.6 atmosferik benzinli aracın olamayacağı kadar da esnek olabiliyor çünkü torku eski 2.000cc benzinli araçlar kadar yüksek.

esneklik özellikle turbo dizel ve atmosferik için pek sağlıklı değil çünkü biri performansını normal kullanım aralıklarında 1500-3000 gibi verirken diğeri 4000 devirden sonra performansını ortaya koyar bu yüzden uçarmış gibi gelir herkese bakınız kendini ferrariye biniyor sanan turbo dizel ticari araç sahipleri trafikte altındaki aracı karıştırıyorlar. bunun nedeni 1000 devir aralığında 200 nm tork ile gidip sonuç olarak 5-10 km/h kazanıp bu aralıkta aracı uçuyor çok esnek vites küçültmeden yokuş çıkıyor gibi hissediyorlar ama sonuçta hissettirdiği kadar hızlanmıyor araç yüksek tork dişlilerde eriyip gidiyor

Tempra 2.0 16v askerde kullaniyordum bes para etmezdi 2.0 motor demeye  bin şait lazim.

eketen link' Alıntı:
tempra 2.0 16v cat olanlar 148 geçse de aslında sae Tolga. Onun gidişi hiç güzel değildi. Bu iki araçtanda vardı arkadaşlarımda. Marea 10sn ne yaparsan yap inmiyor. Zaten 20v diye geçen 5 silindirliler 154 beygir.  Ama sesleri gerçekten çok güzel. Tabi varyator tırlamaya başlayınca bu ne laa kara dizel diye az dalga geçmemiştim. :) Tipo 16v da da bir dünya değişik motor versiyonu var. 129 dan tut 148 denilene kadar.

Marea 20v 8.8 de dense hiçbir babayiğit yok o sürede çıkarabilecek. :)
vallahi 8yıl babam kullandı son 3 yıl ben kullandım denedim bi çok kez hiç sektirmedi son 3 ay tüp takıldı o zaman 11sn civarı oldu tabi :)

2.0 16v lerde Türkiye de performans için bakılacak tek araç o zamanlar için kırmızı kafa vectra gt. İşte bu gerçekten 9 un altında 100 diyebilen bir efsane. Bunun üstünde ise yine marea ile aynı motora sahip alfa 156 gelir bence. Bunların dışında her anlamda performans makinası diyebileceğim araç pek yok benim için.

Geri