Astra 1.4 140 AS yada 1.6 180 AS

Ynt: Astra 1.4 140 AS yada 1.6 180 AS

ulas79 link' Alıntı:
Kerem mutlaka siprint booster almalısın ozaman boğanın 0-100 arasıda saldırganlaştığını göreceksin ve hatta 100-220 hızlanması bile değişiyor çünkü dip gaz giderken siprint booster açıkken her vites değişiminden sonra oluşan devir kaybını gaz pedalından sinyali hızlandırarak gönderdiği için yaşamıyorsun ve vites değişimleri çok hızlı oluyor.

Tam aradığım cevap. :)  şimdi yokuş çıkıyorsun önüne sol şerit kaplumbağası geliyor ve gazı kesiyorsun sonra gaza oturduğunda cevap gelene kadar özellikle yokuş olduğu için ivme kaybı çok oluyor. Burada işte bu icat anında tepki veriyorsa ki tecrübelerinizden verdiği ortada tam aradığım şey.

eketen link' Alıntı:
Tam aradığım cevap. :)  şimdi yokuş çıkıyorsun önüne sol şerit kaplumbağası geliyor ve gazı kesiyorsun sonra gaza oturduğunda cevap gelene kadar özellikle yokuş olduğu için ivme kaybı çok oluyor. Burada işte bu icat anında tepki veriyorsa ki tecrübelerinizden verdiği ortada tam aradığım şey.
mutlaka deneyip tecrübe etmelisiniz,tamam kalkışı iyileştiriyor ama dediğim gibi asıl rolling de yani yol yaparkenki etkisi çok iyi.

DarthWider link' Alıntı:
Aslında üstüne yazdığımız bu konu başlığı benim bu forma üye olup açtığım ilk konuydu :) konunun sonunda formdaki arkadaşların da fikirleriyle 1.4T AS yi satın almıştım. Daha sonra aracımın bi kazada pert olmasından dolayı sigortadan aldığım parayla bu sefer 1.6T olan aracımı satın aldım. Yani konu başlığındaki ikilemi böylece ikisinide satın alma fırsatı yakalayarak çözdüm:)

Gerçi 1.4T yu çok fazla kullanamamıştım  ama bende anladığım kadarı ile 2 araç arasındaki farkları anlatmaya çalışayım;

֖ncelikle 1.4T AS mi çok yakar 1.6T AS mi sorusuna gelicek olursak eğer şanzuman AS ise ikisininde birbirinden hiç bir farkı yok AS ikisine de çok yaktırıyor. Hatta atmosferik 1.6 motorlu AS bile tahminimce 1.6T ya yakın tüketimi vardır. Yani hiç kasmaya gerek yok böyle bir ikilemdeyseniz  araçta AS olacaksa 1.6T alın gitsin :)

Performansa gelicek olursak 1.4T opelin yeni nesil bir motor, hem gerekli performansı hem konfor sunuyor. Aracın ivmelenmeside 170 -180 km hıza kadar gayet istekli, 200km bandına yaklaştıkça hızlanma nispeten daha ağır başlı olmaya başlıyor ama genede 200km hıza kadar size hiç bir sıkıntı yaşatmıyor. Artık 200 km hızdan sonra yol şartlarına göre motorun tepkileri değişmeye başlıyor kısacası aracın 1.4 olduğunu orda anlıyorsunuz.

1.6T ise daha eski bir motor, J seriden önceki Astra ve corsalarda OPC - GTC serilerinde kullunılmış bir motor, her nekadar AS bu motoru terbiye etmiş olsada performans için üretilmiş gennlerini taşıyor. İki araç arasında özellikle 0-100km hızlar arasında çok net bir fark hissedilmiyor ama ne oluyorsa artık 100 km hızdan sonra 1.6T nun karakteri tamamen değişiyor 1.4T daki gibi istikrarlı bir ivmelenme yerine araçta bi anda bir güç patlaması yaşanıyor 100-180km hız aralığında araç bildiğin boğa gibi kafa sallayıp delirmiş gibi hızlanıyor ve 220 km hıza kadar soluksuz çıkıyor. 220 km den sonrada tutarlı bir şekilde hızlanmaya devam ediyor 240-250 km hızlara ulaşabiliyor ama boğamız biraz daha sakinlemiş oluyor, işte bu noktada da aracın 1.6 olduğunu anlıyorsunuz. :)

Safkan performans için üretilmiş araçlar haric, 1.6T içinde barındırdığı performans genlerinden dolayı kafa tutamayacağınız araç yok özellikle yol düz ise100 - 220km hızları arasında 3.20D bile karşınızda bocalar ( tecrübeyle sabit:) zaten mercedesleri audileri saymıyorum:)

Uzun lafın kısası 1.6T kullanınca kesinlikle bağımlılık yapan bir araç bu sevdanın sonu yazılım falan filan gider yani, bazen pederin 2.0 163bg lik mondeosunu kullandığımda keşke astrada olsaydım da şu artislik yapanın haddini bildirseydim dediğim oluyor yani :)

Bu yazdıklarım 1.4T AS ve 1.6T AS içindir, Tolga'nın ki gibi dopingli düz vites 1.4T lar ayrı değerlendirilmelidir :)

+ 1903 , mükemmel anlatım  045thumbsup

ulas79 link' Alıntı:
keşke imkan olsa benim aracı test edebilsen nasıl birşey olduğunu ozaman anlardın çünkü kelime yetmiyor buna :)

SB gerçekten yazılımdan bile çok daha keyifli hale getiriyor aracı, fabrika ayarlarıyla gaz pedalının son derece ağır bir tepkiye sahip olduğunu anlıyorsunuz, olay gaza çok basmak değil, basar basmaz motorun yanıt vermesi ve bunu kullanmayan anlayamıyor ne yazık.

Özel Opel servisindeyken gelen bir GTC li arkadaş da gaz pedalının tepkisizliğinden yakınıyordu, bir ihtimal aramıza katılır yakın günlerde.

eketen link' Alıntı:

Kesinlikle turbo basıncın çok daha erken ve tepkili hal alacak adamım, bana da Bülent aldırmıştı sağolsun.  greatt

şanzımanı büker miyiz ki acep? :) 

eketen link' Alıntı:
şanzımanı büker miyiz ki acep? :) 

senin araç manuel galiba eğer manuelse birşey olmaz çünkü birçok 1.6T insignia sahibi kullanıyor hatta chipli olan araçlar daha çok tercih ediyor.

ulas79 link' Alıntı:
senin araç manuel galiba eğer manuelse birşey olmaz çünkü birçok 1.6T insignia sahibi kullanıyor hatta chipli olan araçlar daha çok tercih ediyor.

Manuel :)

Ah nerede vah nerede...  A.S liyiz ;)

Manuel diyince içimdeki kötü duygular kabardı   battle_Teroriste ben araçla yokuş yukarı durmaya korkar oldum yokuş yukarı bizim manuel vitesler beş para etmez otomatik vites ne kadar çok yaksada dün yanımda bir insignia geri geri takır takır çıkınca (otomatik vites) A.S e helal olsun dedim özellikle istanbulun avrupa yakasında çok dik yokuşa sahip yerlerde oturanlara önerim otomatik alın başınız ağrımasın aşağıdan yukarı gelene normalde yol vermem lazım utanç içinde kalıyorum çıkmıyor araba diyorum adam koca kamyoneti çıkarıyor yokuş yukarı dur kalk yaparak ben arabayı yokuş yukarı çıkaramıyorum titiriyo yukarı çıkmıyo şahinlerin şanzımanını koyaydı Opel bu arabaya daha memnun olurdum dağ tepe ileri geri yan uçarak hertürlü çıkıyor arabalar  31agryyy

Geri