Astra 1.4 140 AS yada 1.6 180 AS

Ynt: Astra 1.4 140 AS yada 1.6 180 AS

Performans beklentimi açıklamak gerekirse ben sürekli olarak agresif kullanıp akas atarak gezen bi stilim yok :) ortalama hızım 120-140 arası ama zaman zaman öle bi an oluyorki (şu anki kulandığım 1.3 cdti aracımda) aracımın arkasına bi polo yada megan vb. araçlar tamponuma 10 cm e kadar yaklaşıp selektör yapmaya başlıyor bende o zaman gaza basıp aynadan hadi sana güle güle demek istiyorum ama malesef olmuyor ve boynu bükük sağa geçip yol vermek zorunda kalıyorum :)

İşte o zaman keşke performanslı bi aracım olsun diyorum :) yani amacım 180- 220 km hızlarda gitmek değil yada kalkıp 200bg lik bi araçla yarışmak değil, bi sıkıştırma anında hızlı bi şekilde uzaklaşmak en önemlisi eşimde kullanacağı için böyle bi durumda paniklemeden ordan uzaklaşabilmesi ( bu konuda belki abartıyosun gibi düşünebilirsiniz ama geçen sene bu şekilde bi kazaya şahit oldum TEM yolunda bi bayan şöförü münibüsün biri arkadan sellekör yapıp sıkıştırarak panikletti, malesef bayan şöför o panikle sağa kaçayım derken sağındaki araca çarptı ve diğer araç takla attı Allahtan ölümlü bir kaza olmadı)

Bu sebepten ara hızlanmalarda aracın seri olması çok daha önemli 1.4T bu beklentileri karşılıyorsa donanımlı 1.4T tercihim olur. 

1.3 Dizel kullanıyorum ama 1.4t yi de buluşmada test ettim
bu zor anda gaza yüklenip aracı zor durumdan kurtarmak için 1.4t gayet tatmin edici
bir performansı var, bu konuda şüpheniz olmasın

DarthWider link' Alıntı:
Performans beklentimi açıklamak gerekirse ben sürekli olarak agresif kullanıp akas atarak gezen bi stilim yok :) ortalama hızım 120-140 arası ama zaman zaman öle bi an oluyorki (şu anki kulandığım 1.3 cdti aracımda) aracımın arkasına bi polo yada megan vb. araçlar tamponuma 10 cm e kadar yaklaşıp selektör yapmaya başlıyor bende o zaman gaza basıp aynadan hadi sana güle güle demek istiyorum ama malesef olmuyor ve boynu bükük sağa geçip yol vermek zorunda kalıyorum :)

İşte o zaman keşke performanslı bi aracım olsun diyorum :) yani amacım 180- 220 km hızlarda gitmek değil yada kalkıp 200bg lik bi araçla yarışmak değil, bi sıkıştırma anında hızlı bi şekilde uzaklaşmak en önemlisi eşimde kullanacağı için böyle bi durumda paniklemeden ordan uzaklaşabilmesi ( bu konuda belki abartıyosun gibi düşünebilirsiniz ama geçen sene bu şekilde bi kazaya şahit oldum TEM yolunda bi bayan şöförü münibüsün biri arkadan sellekör yapıp sıkıştırarak panikletti, malesef bayan şöför o panikle sağa kaçayım derken sağındaki araca çarptı ve diğer araç takla attı Allahtan ölümlü bir kaza olmadı)

Bu sebepten ara hızlanmalarda aracın seri olması çok daha önemli 1.4T bu beklentileri karşılıyorsa donanımlı 1.4T tercihim olur.   
yukarıdada belirttiğim gibi bu bahsettiğiniz duruma 1.4T yeter ve 1.6T ye afl ekleteceğinize yakın fiyatlara flexi ride lı bir 1.4T cosmo alabilirsiniz.

!.4T ya karar verirsem ALF yi kesin alıcam yada yukarda arkadaşın söylediği gibi cosmo donanımını alıcam ama 1.6T ye karar verirsem sport paketi tercih edicem ama Odak opelle ALF için sıkı bi pazarlıkta yapıcam.
[/quote]
pazarlık yapacağım derken 2700 olan liste fiyatını max.2400 e satıyorlar siz en iyisi 140 beygirle çoşun fazlasıyla  trafikte baş etmek zor oluyor

Genel olarak yapılan yorumlar 1.4T performansının yeterli olduğu yönünde, 1.4T cosmo Active Select için verilen bana fiyat 51.400TL. sizce fiyat biraz daha aşşağıya çekilebilirmi yoksa uygun mu?

Ama 1.6T sport ile 1.4T cosmo tercihini sizder de gelicek yorumlarla iyice şekillendireceğim.

DarthWider link' Alıntı:
Genel olarak yapılan yorumlar 1.4T performansının yeterli olduğu yönünde, 1.4T cosmo Active Select için verilen bana fiyat 51.400TL. sizce fiyat biraz daha aşşağıya çekilebilirmi yoksa uygun mu?

Ama 1.6T sport ile 1.4T cosmo tercihini sizder de gelicek yorumlarla iyice şekillendireceğim.
eğer ekletebilirseniz flexi ride ekletin 1.4T cosmo ozaman sizi dahada mutlu eder.

sınırları zorlayabiliyorsanız 1.6 t alın derim afl şartı ile. Aflsiz 1.6 t yerine kesinlikle 1.4t cosmo flexride daha dogru bir secenek. Muhtemelen aracta iki kisi genelde olacaksınız .performans bu yüzden hayli hayli yeter. 90 dan 140  hp ye cıkmak tatmin edecektir. Forumda bir cok arkadaş polo vb araclara 1.4t ile ders vermişti

Pardon ama bu cosmo 14 t ya kim veriyormuş o fiyatı merak ettim doğrusu sport modele verilen fiyat olmasın

Opel odak topkapı

Sport la karıştırıyor olabilirim, fiyatları sport + afl ve cosmo olarak aldım karıştırmış ihtimalim var :)

Geri