Merhaba arkadaşlar, Aracım 1.4t otomatik. Yeni lpg takıldı brc turbo kit, lpg adaptasyon sürecinde şu an, ağır yük ve sürüş şartlarında kalibrasyon yapılmadı, memleketten dönüşte detaylı şekilde yapılacak.
Sorun şu araç dolu, klima açıkken yokuşta gaza yüklenince "aracı en kısa zamanda servise götürün" uyarısı veriyor. Cihaza bağlayınca P0299-yükleme basıncı çok düşük hatası alıyorum. Dün Bosch car Serviste genel bakımı yaptırdım, yağı castrol'e geçirdim bujileri de iridyum bosch yaptırdım. Sonra aynı yokuşu dönüşte yine klima açık daha sakin kullanımda tırmandım, agresif dipgaz vs yapmayınca bir uyarı vermedi. Turbo'yla alakalı bir sorun sanırım. Acaba sorun lpg ayarlarından mı, turboya giden havalandırma borularında ve yağ bağlantılarında mı bi kaçak var, yoksa turboda bir arıza mı var sizce. Sakin sürüşte, klima kapalıyken rampa da olsa vermiyor. Ama arabaya yüklenince yapıyor bunu. Servis detaylı bakmadan hemen turbo değişimi isteyebilir, pahalı bir parça hemen atlamak istemiyorum, bakmam gereken başka bir yer var mı sizce?