astra 1.8 vw golf 1.4tsi nasıl geçti ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan savas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kaptan farkı vardır belki de:)hatta benzin farkı bir çok etken etkileyebilir.ağırlık olarak fazla mı ki golf?
ağırlık hemen hemen aynı oda 95 oktan kullanıyor bence iki olasılık var biri hız limiti diğeri 1.4 ün yüksek devirde gücü astra 1.8 den daha fazla düşüp 7000 civarı daha güçsüz hale geliyor.

ağırlık hemen hemen aynı oda 95 oktan kullanıyor bence iki olasılık var biri hız limiti diğeri 1.4 ün yüksek devirde gücü astra 1.8 den daha fazla düşüp 7000 civarı daha güçsüz hale geliyor.
Arkadaşların da dediği gibi golf turbo farkıyla ilk kalkışta geçer ama opel 1800 motorun verdiği güçle 5.vitesi daha kolay çevirdiği için son hıza daha kolay ulaşmıştır diye düşünüyorum:good:

1.4 arabanın 7000 devır cevırmesı zaten mucıze.

tamam 400 cc fark var ama golf 140 hp 220 nm tork var 45 nm fazla opel 1.8 den acaba yüksek devirlerde 1.8 den daha mı fazla güç ve tork düşüşü var golf un 1.4 ünde bilemiyorum bazen otomobillerin tork-devir grafik eğrileri verilirdi simdi raslamıyorum.belki de golf de hız limit kilidi vardır...
tork kalkışta etkilidir yani aracı taşır ama hacim yüksek hızlarda etkinliğin en önemli noktası cc farkı en büyük etken bence

yuxcell sana pek katılmıyorum. aslında katılıyorum da istisnalardan bahsedeyim. hangi 1.8 opel rx8 1.3 motoru tokatlayabilir? bence biraz teknoloji meselesi. 1.4 tsi dada ustun bır teknoloji var. 0-100 de yanına yaklaşamaz 1.8 opel diye dusunuyorum. test aracını kullandım yaklaşık 10-12 km. bana performans araçlarının hazzını verdi. halbuki binek aile aracı.

Savas Bey bunu başkasından duysam inanmazdım.. ama hala şaşırıyorum o golfun nasıl geçildiğine...

yuxcell sana pek katılmıyorum. aslında katılıyorum da istisnalardan bahsedeyim. hangi 1.8 opel rx8 1.3 motoru tokatlayabilir? bence biraz teknoloji meselesi. 1.4 tsi dada ustun bır teknoloji var. 0-100 de yanına yaklaşamaz 1.8 opel diye dusunuyorum. test aracını kullandım yaklaşık 10-12 km. bana performans araçlarının hazzını verdi. halbuki binek aile aracı.
rx8 i aslında karşılaştırma dışında tutsak iyi olur çünkü alıştığımız bir motor değil gerçi bu pek bişi farkettirmio ama zaten abim demişki son hız , hızlanmalarla ilgili pek konuşmamış tsi motor teknolojisi oldukça üstün ama hacim farkı son hızda mutlaka kendini gösterir tabii tsiın bg gücüne göre az tüketmesi için uzun viteslerini unutmayalım hızlanmalardada peşini bırakmaz opel

ya o golfler beni bile rampada sıkıştırmaya çalışıyo deli aletler iyi kaçıyolar

top speed de hiç denemedik :) sanzımandan olabilir her yigidin bi max hızı vardır

Geri