Irmscher logosu
eBay UK üzerinden orijinal Irmscher logosu aldım. Normal Astra yazanlar gibi krom olanından bulamamıştım. Gri renk siyah gölgeli logo aldım. Bir de krom yazılar bir süre sonra pas akıtabiliyor. Orjinallerde bu uzun süre oluyor ama böyle daha iyi, hem farklı.
Classic, Twinport ve OPC Line yazılarını söktüm. Takarken farketmemiştim, OPC yazısı ile Line kısmı birbirine geçmeliymiş. Ayırınca sadece OPC kalıyor. Arabanın heryeri Irmscher olduğu için Irmscher daha iyi. Ön ızgaraya da orijinal irmscher logosu aldım ama daha kargoda, gelmedi.
Alarm sensörü problemi giderildi.
Tavan lambasının alarm sensörü sorununu sonunda giderdim. Artık sensörler gayet güzel çalışıyor. Ama çözüm yine farklı bir şekilde oldu.
Hepsiburada üzerinden Inwells ultrasonik sensör aldım. Bunun sensör gözleri tavan lambasınınkiyle aynı.
Ürünün arkasında hassasiyet ayarı var. Önde ortadaki led, hareket algılanınca yanan mavi ışık. Yanındakiler, sensör devredeyken kırmızı ve yeşil yanıp sönüyorlar.
Modülün kasasını açtım. Sensörler (+) ve (-) uca sahip. Devre üzerine lehimlenmişler. Tavan lambasındakiler de aynı bağlantı şekline sahip.
Havya ile lehimlerini söküp sensörleri ayırdım. Söktüğüm yerlerin (+) olanlarına ayrı ayrı kablo lehimledim. Şaseleri ortak olduğu için bir tanesinin (-) bağlantı yerine de bir kablo lehimledim.
Kabloları sensör yuvalarından çıkardım. Kasasını kapadım ve delikleri tesa bant ile kapattım. Sol ayak dayama yanındaki kapağın arkasına koydum. Alarm da burada. Modülün yanında gelen soketli kablosunu da alarm ve modül arasına taktım.
Modüle lehimlediğim kabloları ön cam yan direğinden geçirip tavan içinden tavan lambasının olduğu yere çektim. Tavan lambasının sensörlerini çıkardım. Baskı devresine bağlandıkları yerden kesip komple ayırdım.
Modülden gelen (+) kabloları sensörlerin (+) uçlarına lehimledim. Bacakları uzun olduğu için gayet kolay oldu. (-) kabloyu da bir ek yapıp sensörlerin (-) uçlarına lehimledim.
Yeni sensörlerimi taktım. Yuvaya çok az büyük geldiler. Sağlam bir yapıştırıcıyı sensör tutacaklarına sürüp yerlerine sabitledim. 2-3mm. içeride kaldılar. Ama önleri kapanmıyor ve orijinal haliyle aynı görünüyorlar.
Daha önce tavan lambasının montajını yaparken soketindeki 5 nolu ucu alarma bağlamıştım. Yeni yaptığım tesisat sebebiyle soketteki 5 nolu kabloyu 8 nolu şase kablosuyla birleştirdim.
Sensörler çok iyi çalışıyor. Aracın camından içeri uzanmaya kalkınca anında alarmı tetikliyor. Hassasiyeti kutusundan çıktığı gibi, hiç ellemedim. Aracın içindeki hareketi algılıyor ama dışarısından etkilenmiyor. Hassasiyet arttırılırsa aracın önünden biri geçerken de öter.
Normalde bunun orjinalinde, lamba düğmelerinin ikisine de bir süre basınca sensörler devre dışı kalıyor. Bu işlevi sağlamak için bir kenara minik bir buton koyabilirim.