selamlar çalışmalar her zaman ki gibi harika. meslek neydi ? : )
indash üniteyi nerden temin ettiniz ve fiyat olarak bilgi alabilir miyim ?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
selamlar çalışmalar her zaman ki gibi harika. meslek neydi ? : )
Bayadır heves ettiğim birkaç projeye sonunda başladım. Bitirdikçe konularını açıcam.
Alınan malzemeler:
- Valeo D2S Bi-Xenon mercek.
- Forza D2S 6000K Xenon kit. (4300'ün rengini sevmiyorum. 6000'in beyazlığı çok güzel ve aydınlatması da gayet iyi)
- Bosch Bi-xenon mercek çerçeveleri. Mercedes'lerdeki çerçevelerden.
- Hella H3 mercek. Boyutları küçük ve benim yuvarlak sis farlarının kasalarına tam sığıyor. Buna Xenon'da takılabilir. Çünkü içinde perdesi falan olan normal far merceği gibi mercekler. Ama ben Osram Night Breaker H3 Halojen ampullerle kullanıcam. Bunları yapma sebebim ise şu anki sislerin far deseni karşıdaki sürücünün gözünü alabilecek şekilde. Ne kadar ayarlasam da bir miktar karşıdakine çakıyor.
- Far olarak Junyanlar için söküp kenara attığım orijinal Hella farları kullanıcam. Uzunların olduğu kısım hariç heryeri ısıya dayanıklı siyah boya ile boyanacak.
- 6'şar adet power led ile oluşturulmuş ve sürücü devresi olan gündüz farı seti. Bunları ilk takmayı düşündüğüm yer, tampon ekindeki hava giriş kanalları. Eğer problem çıkarırsa tamponun alt kısmındaki ızgaraya takıcam.
- Üzerinde lens olan T10 park ampulü. Işığı DRL olarak çalışabilecek kadar kuvvetliymiş. Takınca görücez.
- Ön kapılara lazer logolar takmıştım. Satıcıda kalmamıştı. Şimdi 2 tane daha aldık, arkalara takıcaz. Bunları vitesin önündeki bir buton üzerinden enerjilendirdim. Yani kapılar açılınca yanan bu logoları, istersem bu buton sayesinde komple devre dışı bırakabiliyorum. Amerikan park ve far sensörleri de aynı şekilde böyle butonlarla komple devredışı bırakılabiliyor.
- Bi-Xenon olayında uzunlar sırıtmasın diye Photon 5000K halojen HB3 ampul. Tam karar veremediğim olay burada. Düşündüğüm, gündüz farlar kapalıyken sellektör halojenlerle olacak. Ama gece bi-xenonları yakınca sellektör yaparken veya uzunları normal yakınca halojenler de yansın mı yanmasın mı karar veremedim. Yanmasın dersem bir röle bağlantısıyla halojeni devredışı bıraktırıcam. Bunun için de sürekli yük altında kalmaya elverişli Hella 5 bacak röle aldım.
bende mercek montajladım orjinal fara yeni nesil hella mercek kullandım. ama hellanın fara sığması kolay değil çok uğraştırdı aslında nacizhane tavsiyem eğer angellarda far ayarı çalışıyorsa angellara valeo mercek kullanmak çok daha iyi çünkü farı kesmek biçmeye gerek kalmıyor biraz modifiye ile oturuyor valeo mercek ama ama yine tercih sizin birde orjinal farlar zamanla içeriden de sararıyor ve dıştan temizlemek fayda etmiyor eğer bütçe varsa 0 veya çok çok temiz ikinci el bir hella yada depo far alıp mercek montajını ona da yapabilirsiniz. birde mercek modifiyesi yaptıktan sonra mutlaka arka kısıma bi saklama kabından kapak yapın aşırı derece su alıyor oradan kışın iç far yıkamalı olarak kullandır arabayı konuyu takipteyim güzel şeyler çıkacaktır unutmadan c180 mercek kapağı çok hoş Oktay abi o kapağı kullanmıştı bende onu kullandım sizde onu kullanıyoruz demek ki fara yakışan bir kapakmış