Astra H 1.6 hızlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
performansı iyi ama modifiye ister daha

onumuzdeki ay modifiye islemlerine basliyorum..
yapicaklarim sunlar;

Dbilas Dynamic Flowtec Emme Manifoldu ve yazilim (chip tuning) +32 bg
Dbilas Dynamic 262 Derece Dereceli Egzantrik +10 bg
Port Polish (ust kapak taslama) yapilan modifiye islemine ve aracin hacmine gore +8 ila +14 bg arasi veriyo
birde headers dusunuyorum katalizoru iptal edip fakat astra h'larda ariza isigi yaniyor, ona bi cozum bulmam lazim..orjinali iptal edip yerine spor katalizor koyarsamda 600 YTL'ye maloluyo yani 2-3 bg'lik bi artis icin mantikli bi rakam degil..

parcalarin verdigi bg gucu Dbilas'in web sitesinde verdigi dyno testi verileri.umarim aracimdanda ayni sekilde performans alabilirim.
tahminimce 155 ila 172 bg arasi olucak..
fren modifiyesi olarakta on diskleri Omni Competition performans fren diskleri ile degistirmeyi dusunuyorum..eger arac cok patinaja kalirsa (buyuk ihtimal kalabilir) 205/55/16" 'dan 205/45/17" 'ye gecicem..jant olarak Rial Montreal 17" yada Konig Hot Swap Carbon 17" dusunuyorum..Lastik ise Toyo T1S..

butun bu modifiyeler, yaptigim hesaplara gore jant ve lastikler haric 3000 YTL civarini bulucak. eger jant ve lastik degisirse 5500-6000 YTL civari..esas kafami yoran sey ise buna deyip deymeyecegi..

Son düzenleme:
155hp olması dahi mümkün degil ne yazık ki.calışmalarında başarılar diliyorum,umarım istedigin sonucları elde edersin

Son düzenleme:
155hp olması dahi mümkün degil ne yazık ki.calışmalarında başarılar diliyorum,umarım istedigin sonucları elde edersin

niye olmaz peki aciklarmisin?
o zaman dbilas dynamic ve bu konuda ihtisas yapmis benzeri modifiye firmalari tamamen yalan soyluyo..
onuda gectim, opel team service'ten ali usta ile konustum, anlattim, hatta bu islemleri opel team service'in kendisi yapicak,parcalari ben kendim temin edicem..o zaman onlarda bilmiyolar bu isten anlamiolar, bosuna olur diyip beni kandiriyolar,bunumu demek istiyosun yani?

Son düzenleme:
yok kimsenin kimseyi kandırdıgını ya da ille de olmayacagını sölemiyorum ama cok zor oldugunu sölemek istedim.bastan su kadar hp alcam diye işe girip de sonra az cıkınca insanın morali bozuluo cnku. o yüzden ben sadece yapabileceklerini yap ondan sonra bak kac olduguna demek istedim.sonucta arac senin ne kadar hp olacagı beni ilgilendiren bi konu degil ya da parası da benden cıkmayacak.ben sadece zor olacagı görüşündeyim.kolay gelsin inş istedigini elde edersin ama zor gibi gelio.yani benim düşüncem bu yönde

yok kimsenin kimseyi kandırdıgını ya da ille de olmayacagını sölemiyorum ama cok zor oldugunu sölemek istedim.bastan su kadar hp alcam diye işe girip de sonra az cıkınca insanın morali bozuluo cnku. o yüzden ben sadece yapabileceklerini yap ondan sonra bak kac olduguna demek istedim.sonucta arac senin ne kadar hp olacagı beni ilgilendiren bi konu degil ya da parası da benden cıkmayacak.ben sadece zor olacagı görüşündeyim.kolay gelsin inş istedigini elde edersin ama zor gibi gelio.yani benim düşüncem bu yönde

ayni modifiyeleri bi uye arkadasimiz 2003 corsa gsi 1.8 125 bg'lige yapmis gectigimiz yaz..hatta kendisiyle opel team service'te tanistim baya bi sohbet ettik, hatta arabasiyla turladik anlatti bana herseyi tek tek..arac 162 bg vermis dyno'da..simdi diceksin ki senin aracin 105 bg o 125..fakat benim aracimin standart hali ile sport tusu acik modda 110 bg civari ve dbilas dynamic emme manifoldu 1.8 corsa gsi'a 22 bg verirken benimkisi 32 bg veriyo..yani iki arac arasinda 5 bg'lik bi kayip ve silindir hacmi farki var...bakalim...kafa karistirici ama sonuc ne olucak hep birlikte gorecegiz..
isin en guzel kismi ise Turkiye'de bu bg gucunde herhangi bi Astra H 1.6 Twinport olmamasi..cok arastirdim internette, ilanlarada baktim, sanirim tek olucam..araci standart hale cevirmek istedigim zaman ise pek zor olmaz sanirim modifiye parcalarini satmak.
:sorry::sorry: meraktan patlicam walla :D

şu sitede bi Bülent bey ne derse yapar bi de Burak :)) bu kişilere inanın arkdaşlar:))

bu twinport motorlara chip uygulaması yapılamıyordu en son ben 5-6 ay önce hatırladığımda... Zaman geçti tabi haliyle, yapılıyormu şu anda ? egzantrik ve manifold işlemlerinden sonra onu yapmak şart haliyle...

hayırlısı olsun işlemler bittikten sonra sonuclar umarım istedigin gibi olur.

bu twinport motorlara chip uygulaması yapılamıyordu en son ben 5-6 ay önce hatırladığımda... Zaman geçti tabi haliyle, yapılıyormu şu anda ? egzantrik ve manifold işlemlerinden sonra onu yapmak şart haliyle...

Yeni Astra'larin (H kasa) beyinleri hybrid (akilli) beyin oldugu icin eski araclardaki gibi chip uygulamasi yerine seri programlama (yazilim yukleme) yapiliyor..Turkiye'de Astra H'a bunu yapabilen henuz bir yer yok malesef. Fakat en basindan beri yurtdisinda var. Bu butun Twinport'lar icin gecerli..Aracimin beyinini sokup Dbilas Dynamic'in Work Shop'una gondericem DHL ile, orda bu parcalar icin gerekli yazilim yuklendikten sonra beyini bana geri yollayacaklar. Sonra aracima taktiricam ve hersey tamam :good:
Dbilas Dynamic eger Flowtec Emme manifoldu alirsaniz yazilimi sart kosuyor. Zaten emme manifoldunun fiyatina dahil yazilim yukleme..

Geri