Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

ben lastikleri 32 kullanıyorum mesala
yakıt tasarrufu için 39 dur ama aracın içinde durmanız lazım
ama yakıt ortalamasını da düşürür tabi

HaKaN link' Alıntı:
ben lastikleri 32 kullanıyorum mesala
yakıt tasarrufu için 39 dur ama aracın içinde durmanız lazım
ama yakıt ortalamasını da düşürür tabi

39 derken hava basıncı olarak değer mi?....

evet normalde bastığımız hava basıncı değeri
tabi opel el kitabında da yazar bakarsanız ekonomik sürüş şeklinde
ama dediğim gibi araç içinde durulmaz zıplarsınız her kasiste ve fren mesafesi uzuyor :)

şu ana kadar 850 km falan yaptım %80 şehiriçi %20 şehirdışı ortalamam 5,7 litre  

Şu an aracım 4000 kmde ortalamam 5.4

arkadaşlar, havalar ısındı diye mi yoksa son iki yakıtımı shell full save aldım o yüzden mi bilmem yakıt tüketimim son tahlilde 1 lt.ye yakın düştü. şu an 5.6 lt.gösteriyor. tabi km olarakta 230 km. yi buldum hala ikinci sabit ikaza gelmedim. full save düzenli kullanımı bir sıkıntı doğurur mu? 

Gayet başarılı bir ortalama. Yanlız aracı devirsiz kullanacam ve az yakacak diye uğraşmayın bence basın gitsin motor sağır alışmasın..
Havaların ısınmasıylada ilgili olur diye düşünüyorum çünkü motorun ideal sıcaklığa gelmesi daha kısa sürüyor bununda yakıt ekonomisine katkısı olur haliyle.

tabi havaların ısınması birebir etki ediyor
klima, sileceklerin çalışması, fan, motorun ideal sıcaklığa ulaşması, farlar, yağışlı hava
bunların hepsi yakıt tüketiminde 1e1 etkili

hüseyintekin link' Alıntı:
Gayet başarılı bir ortalama. Yanlız aracı devirsiz kullanacam ve az yakacak diye uğraşmayın bence basın gitsin motor sağır alışmasın..
Havaların ısınmasıylada ilgili olur diye düşünüyorum çünkü motorun ideal sıcaklığa gelmesi daha kısa sürüyor bununda yakıt ekonomisine katkısı olur haliyle.
10.000 km.ye ulaştım bile. devirsiz kullanma gibi bir durum şu an için sözkonusu değil. 2500-3000 (yalan söylemeyim 3000'i pek bulmaz.)aralığınde vites değişimlerim. zaten sabah ve akşam trafiklerine takıldığım için uzun vitesleri çok göremiyorum..

dün depoyu fulledim, yol bilgisayarında bütün değerleri sıfırladım ve 200 km yol yaptım (Elazığ-Malatya) gidiş geliş, 100% şehir dışı yakıt ortalamam 4,6 litre

Geri