Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

bu arada kullanma klavuzunda verilen şehir dışı tüketim l/100 km = 3,7 verileri bana imkansız gibi geliyor

çellocu link' Alıntı:
dün depoyu fulledim, yol bilgisayarında bütün değerleri sıfırladım ve 200 km yol yaptım (Elazığ-Malatya) gidiş geliş, 100% şehir dışı yakıt ortalamam 4,6 litre

ben de bugun silivriye gidip geleceğim.. yaklaşıl git gel 100km... bakalım kaç yakacak...

türk_187 link' Alıntı:
[quote author=çellocu link=topic=88.msg24596#msg24596 date=1302420301]
dün depoyu fulledim, yol bilgisayarında bütün değerleri sıfırladım ve 200 km yol yaptım (Elazığ-Malatya) gidiş geliş, 100% şehir dışı yakıt ortalamam 4,6 litre

ben de bugun silivriye gidip geleceğim.. yaklaşıl git gel 100km... bakalım kaç yakacak...
[/quote]

sonucu merakla bekliyorum

9o la CC  de gdrseniz 4.3  yakalayabiliyorsunuz. 120 130 basarsanız 5.5 ortalama oluyor bende

Aracım 11290km de.
Aldığımdan beri İstanbul merkez li 1 kez İzmir, 1 kez Ayvalık, 2 kez Kartepe, 1 Kez Uludağ, 1 kez Kartalkaya, 3 kez Ağva ya gittim. Ayrıca hafta içi 5 gün en az 80km yol yapıyorum. Yani böle genel olarak uzun yol, şehir içi karışık kullanıyorum. Bu şartlarda yakıt tüketimim aracı birazda agresif kullanmama rağmen ortalama olarak 5.5lt/100km.

akın link' Alıntı:
9o la CC  de gdrseniz 4.3  yakalayabiliyorsunuz. 120 130 basarsanız 5.5 ortalama oluyor bende

CC de 100 km hızla gittim, bu arada araç yeni 1000 km ye geldi belki ileriki km lerde dediğiniz değerleri yakalayabilirim :)

ben depoyu sabah fulledim  ( başka bir başlıkta da ayzmıştım kattetiğim yol tam 933 gidilecek mesafede 71 km gibiydi)   doldurduğumda  mesafeyi 970 falan gösterdi (  bu hesaplamayı ben de anlamadım normalde direkt 1000 km olması lazımdı)  arabayla 40 km yol gittim gidilecek mesafe 980 km ye çıktı :)  nasıl oldu diye sormayın ben de bilmiyorum evill2 uzun lafın kısası bu araba basmayınca çok az yakıyor  :)

arkadaşlar, verileri ve resimleri başka bir topik açarak paylaştım... silivri beylikdüzü (ilgili noktadan itibaren) 45 km... 90-100 ort hızdaki tüketim 4.1....

dönüşte bastım, 120-130CC açık.. yer yer 140-160 yaptım. geldiğimde ortalamam 5lt idi. gayet başarılı... bir de yakıt tüketimini azaltmak için CC'de rampaya girmeden hızı 20-40 km hız artırmak gerekiyor... rampaya çıkarken yüksek hızda yakıt tüketimi 5 -6 lt arasında kalırken, CC'da aynı hızı korumak için 8-9 lt'ye çıktığı oluyor... yani yıkuşa girmeden az bir yakıt artışı ile ivmelenme, araca rampada hem güç hem de yakıt tasarrufu imkanı veriyor...

aracım 900 km de...ortalama yakıt tüketimi 6.4...bu oran % 40 ş.dışı % 60 ş.içi'dir...zamanla biraz daha azalacak diye umut ediyorum

ist şehiriçi kullanımda vites değişimlerini 2000-2500 aralığında yaparsan 5.6, yok 3000 devir civarı değişimlere gidersem 6.4 e kadar çıkıyor. şehirler arası yollarda yaklaşık 5000 km yol katettim. neredeyse tamamı TEM otobanında 140-160 km. gibi süratlerde seyrettiğim zamanlarda ortalamam 6.1, tali yollara girip hızımı 90-100km. hızlara düşürdüğüm zaman 5.4 e kadar düşüş gösteriyor. açıkçası şehir içinde, dışından daha az tüketiyorum..

Geri