Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

Soğuk havalarda motor geç ısınıyor bir de bu halde ş.içi trfiğine takılırsanız -dizel de olsa- daha önceden alışılmadık rakamlar görmeniz mümkün olabilir.

Yakın arkadaşımda Kayseri de soğuk motor + trafikde yeni dizel Megane III ü ile >10l/100km rakamlar gördüğünü söylüyordu.

motor soğukken kısa mesafede birde yokuş olan biryerde kullanıyorsanız normal değerler

astraowner link' Alıntı:
motor soğukken kısa mesafede birde yokuş olan biryerde kullanıyorsanız normal değerler

Ben bindiğimde hava 2 ila 6 derece oluyor ve iş yerime geldiğimde motor tam olarak ısınmamış oluyor, jikle etkisinden mi bilmiyorum gaz pedalına bu aralar çok hızlı tepki veriyor bu da az da olsa arada fazladan gaza basmama neden oluyor :)

Sonuç düz yolda trafiksiz kısa mesafede 8.5 - 9.3l/100km ortalama tüketim.

8.5 la girdim kış aylarına şuan 9.2 ye geldi çok uzun bir ortalama sıfırlasam 10 larda olur heralde

astraowner link' Alıntı:
8.5 la girdim kış aylarına şuan 9.2 ye geldi çok uzun bir ortalama sıfırlasam 10 larda olur heralde

Kış lastiği kullanılıyorsa basınçlarına da daha sık dikkat edilmeli; yağmur ve düşük basınçla kış lastiği aracı zorluyor ve tüketimi bariz arttırıyor.

4000 km oldu ve artık yakıt tüketimimde 5.3 ile 5.6 arasında değişmekte düzene girdi

Aracımın ort. tüketimini hiç sıfırlamadım.Şuan gördüğüm değer 5,5 lt. (10600km)

araç 4000 km'de,hiç sıfırlamadım,6.0 litre

xx33 link' Alıntı:
araç 4000 km'de,hiç sıfırlamadım,6.0 litre

Benimkide 4000km de fakat 6.4 :/ düşmüyor bir türlü. Arkadaşlar 5.1 ile kullanıyor.

Arkadaslar peki yol bilgisayarinin gosterdigi deger Ile  olcum yapan varsa dogruluk orani
Nedir acaba 

Geri