Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

drwaverunner link' Alıntı:
Sabrınızdan dolayı tebrikler. Geçmem lazım bu rekoru :)
HUSNU bey sizde 1.4 le cok iyi degerleri yakaliyorsunuz hakkinizi yememek lazim
Demekki araciniz dizel olsa neler olacak.

arkadaşlar tam bir işkenceydi.... düşünsenize arkada damperli kamyon selektör yapıyor...  011zaa

türk_187 link' Alıntı:
arkadaşlar tam bir işkenceydi.... düşünsenize arkada damperli kamyon selektör yapıyor...   011zaa

90 km/s ile o yolda bu verileri yakalamak mümkün evet ama gerçekten iyi sabır etmişsiniz :)

yol aslında tam da düz degil.viraj vs olmasada çok egimli bir yol. düz bir otobanda 3.8lt'nin de altını sanırım görmek mümkün.

3.8 rakamı Astra için çok iddealı bir rakam. Tebrik ederim. Aldırsan beri sıfırlamadım. Uzun yollarda yakıtı eski usul hesaplıyorum. Göstergede araç ortalamasını görmek iyi oluyor . 5,5 ortalama genelde şehir ici. İlk kullanıma başlama ve ilk 1000 km şehirdışı. Araç 12500 de.

özellikle şehir içi gösterge yakıt tüketim rakamına güvenmemek lazım. örnegin ort 6.5 lt gözükmesine ragmen eski usule göre hesapladıgımda bu rakam 7.5 lt civarında çıkıyor. ama şehirlerarasında tam sonucu veriyor gibi.....

Özellikle uzun yol sonrasında sıfırlamak lazım ortalamayı, kolay kolay güncellemiyor kendini yol bilgisayarı.

thejazz link' Alıntı:
Özellikle uzun yol sonrasında sıfırlamak lazım ortalamayı, kolay kolay güncellemiyor kendini yol bilgisayarı.

+1

Kolay güncellemiyor; hızlı gittiğimden 8litreye yükselen ortalama ekranı aynı yolu sakin bir şekilde anlık 4.5 - 5.5 tüketimle dönünce hala 8 kalabiliyor vb mesela..

arkadaşlar merhaba,aracım henüz yeni 570 km de şu ana kadar çok as gazladım genelde gittigim yol çok boş oldugundan yakıt tüketimim düşsün diye 90-100 arası hız sabitleyice sabitleyip gidiyorum 6.8 litre şu anda ama bana yinede biraz fazla geliyo bunu düşürmem için 5.3 lere 5.5 lere falan ne yapmam gerekiyor? motoru kaç km gibi açılır ve açılması için yapmam gereken bişey var mı? şimdiden teşekkürler

merty link' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,aracım henüz yeni 570 km de şu ana kadar çok as gazladım genelde gittigim yol çok boş oldugundan yakıt tüketimim düşsün diye 90-100 arası hız sabitleyice sabitleyip gidiyorum 6.8 litre şu anda ama bana yinede biraz fazla geliyo bunu düşürmem için 5.3 lere 5.5 lere falan ne yapmam gerekiyor? motoru kaç km gibi açılır ve açılması için yapmam gereken bişey var mı? şimdiden teşekkürler
Oncelikle tanisma kisminda kendinizi tanitabilirmisiniz
Aracinizin modeli motoru otomatik vitesmi duzmu bu bilgileri paylasirsaniz daha net olur

Geri