Bu bilgiyi neye dayanarak soyluyorsun bilmiyorum. Yag dedigin sey nedir? Motor yagida bir cesit sividir. Kaygan bir sividir. Degisik yonlere cekiyorsun konuyu. Sanzuman ustasi soyluyor yagin degismesi gerektigini. Sende omurluk diyorsun. Bunun icin oncelikle degistiren kisilere soracaksin fark oldumu diye. Ben kendi aracimda vites gecislerinde ozellikle 1 2 3 te sarsintili gecis sikayeti ile yag degisimine kaear verdim. Nitekim yag degisimi sonrasi bu skintim kalmadi. servis bana bu omurluk desede omur boyu vites gecislerimde problem olmasindansa ayrica bi sanzumanciya gotursem direk sanzuman beyni degisecek derdi muhtemelen vites gecisleri problemli diye. Halbuki skinti yag ile cozuluyormus.
Guvendiğin sanzuman ustasi yağ değişecek diyor, dedikten 2 cümle sonra aynı usta beyni değişecek dediğinde oluşan güvensizlik neden ? O meşhur usta güvenilir mi değil mi ? Meshur usta senin fikrini desteklerken iyi , tersi durumda kötü sanırım. Bu burada dursun,
Ben hem aracın verilen kitapcığını hemde servis teknikerlerinin kullandığı dökümanı paylaştım. Buna karşılık bana internette her siteden bulunan yazıyı gönderiyorsun. Teknik servis kitapcığının peşine düşen birinin bunları okumadığı düşünmüyorsun sanırım.
Kaldı ki yazının giriş cümlesi "Otomatik araçlardaki şanzıman yağı değişimiyle alakalı prosedür, kullanım kılavuzunda yazar. " Bu prosedür bizim kitapcıkta nerde? Koskoca PSA grup bunu unutmuş olabilir mi ? Ayrıca belirttiğin opel bayisi o kitapcigin resmini ilgili sayfayı sana gönderebilir sanırım. Hep beraber inceleyebiliriz.
Belki farkında değiliz zaman zaman sorunları olsa da kullandığımız araçların özellikle motor ve şanzumanları mühendislik sahaserleri. Bunun üreticisinden daha çok sanayideki bu işi yaparak bu ürünler üzerinden geçimi sağlayan bazı kişilere daha çok güvenmek bana garip geliyor.
Daha önceki araçlarımın kitapcıklarında belirttiği gibi değişimi yaptırdım. Bunda olmaması üzerine teknik dökümanları okudum, en son almanya opel e mail attım. türkiye opel üstünden ulaştılar. Buraya yazdım. Sanayideki bilmem ne usta şunu dedi en basiti, sayfalarca var zaten.
Ülkemizde kullanıcılar birçok ülkeden daha fazla gelirini otomobile veriyor. İleride sorun yaşamama adına bu konuda hassasiyet göstermeleri anlaşılabilir birşey. Hele ki diger markalarda rutin olan birşey olmaması insanları tedirgin ediyor. Opelinde bunu açık açık kullanıcı kitapcığına yazmamaları en büyük eksiği bana göre.
Teknik bir meseleye kafana yatarsa yatmazsa üstünden konuşmak bana göre değil. Değiştirmezsen 15 bin verirsin vb. cümleler ise üstüne pek konuşmaya değmez. Bunlar sanayi muhabbetinden öteye gitmez.