Astra J Cdti Performansı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Engin_T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Cdti Performansı?

eketen link' Alıntı:
Hem de sen  general_Shame_on_you  1.4T ile ortalamanı hatırlayalım ;)

Tecrübe kazanmanın sonu yok, aklımda 6. vitesle ortalama rekoru kırmak var ki şimdiye kadar hiç rekor amaçlı deneme yapmadım - fırsat kolluyorum..

Gökhan_55 link' Alıntı:
donanım estetik ve kalite olarak astra dizel demiştim ama motor zayıf kaldı, diğerlerinde de motor tatmin edici fakat estetik donanım ve kalite yoktu bende çözümü dizellerden vazgeçmekte buldum zaten çok km yapmıyorum:) yakıtta bu arada bence şu şekilde iyi değil: emsalleri 105 hp 110 hp 250 tork civarında güç üretirken astra kadar yakıyorlar bu şekilde düşünürsek yakıt fazla fakat benimkide dizel ve diğer dizellerle neredeyse aynı yakıyor diye düşünürsek normal:)

ben sakin kullanırım aracı 5.5 den yukarı çıkmadı benim aracın ortalaması
işte belki diğer araçlar bu kadar yakıyordur kullanmadım bilemem ama astra kalitesi var megane örneğini
verdiğim gibi yukarıda. Az yaksın çok kaçsın olursa zaten iş bmw, mercedese döner..
Astra ile karşılaştırılacak araçlar belli zaten, farkları da belli.

nasip olursa salı günü teslim alıcam aracımı arkadaşlar (1,3 sport + navi 600). Dizel araç hiç kullanmadım,merak ettiğim şey aracı kullanırken vites değişimlerinde bir farklılık varmı,bu araçta hangi devirlerde hangi aralıklarda değişiliyor, ve normal kullanımda devir saati kaçta olmalı?  (bilmiyorum tam anlatabildimmi)  :)

eforgin link' Alıntı:
nasip olursa salı günü teslim alıcam aracımı arkadaşlar (1,3 sport + navi 600). Dizel araç hiç kullanmadım,merak ettiğim şey aracı kullanırken vites değişimlerinde bir farklılık varmı,bu araçta hangi devirlerde hangi aralıklarda değişiliyor, ve normal kullanımda devir saati kaçta olmalı?  (bilmiyorum tam anlatabildimmi)  :)
ideali 2000-2500 devir arasıdır dizelde yani en ekonomik devir

vites değiştirme aralığımı 2000-2500 devir ?

teşekkür ederim hocam

HaKaN link' Alıntı:
evet vites değiştirme aralığı

Devir 2000 - 2500 e geldiğinde vites büyütünce motor boğulmuyor mu peki?

Bende o motorun 75Hp lik versiyonuna sahip Doblo var; motor biraz devirlenmeden vites büyütürsem ve devir 2000-2200 altında kalırsa araba neredeyse hiç toparlayamıyor..

Tolga KARACA link' Alıntı:
Devir 2000 - 2500 e geldiğinde vites büyütünce motor boğulmuyor mu peki?
Bende o motorun 75Hp lik versiyonuna sahip Doblo var; motor biraz devirlenmeden vites büyütürsem ve devir 2000-2200 altında kalırsa araba neredeyse hiç toparlayamıyor..
yokuş değilse normal yolda iken boğulmuyor bende
1.4t de nasıl bilmiyorum ama dizel de aracı hızlandırıp hemen vites büyültüldüğünde
ortalama daha düşük oluyor.

Hakancım zaten dediğin gibi düzde de olsa 2000dd civarı vites büyüttükten sonra araçta bir boşluk hisi olmuyorsa o motor yeterince iyi taşıyordur kasayı.

1.4T lerde de dediğin gibi ortalama düşük oluyor ama anlık tüketime bakarsan biraz devirlendirip vites büyütmek daha iyi.

Geri