Astra Sedan Ne Kadar Hızlı

Ynt:

GNSpower link' Alıntı:
Sen ver onu bana 10 dakika da rodajını bitiririm. ((:
Arkadaşlar astralarımız ne kadar hızlı tartışılır ama virajlarda yüksek hızlarda son derece güvenli olduğu bence tartışılmaz. Dün akşam Sarıyerde tünelden çıkıp hacıosman istikametinde gazı kökledim, daha doğrusu aracın direksiyonundan hız sabitleyici ile tık tıklayarak hız artırdım, araç yanılmıyorsam 4. viteste idi, hafif yokuş olduğu için hızı ilk etapta yansıtmadı bir-iki saniye sonra yol düzleşince istemim dışı hıza ani tepki verdi ve yol viraja girmişti. Hal böyle olunca hız 110-120 ile viraja girmek ve direksiyonu ani çevirmek zorunda kaldım. Normalde bu ani hareketimden sonra aracın savrulması veya spin atması gerekirdi. Yanımda eşim de vardı o da endişelendi bu kadar  hızla girmeyeceğimi bilir. Ancak en küçük sapma veya çizgiden ayrılma söz konusu olmadı. Bu konuda aracımı isteyerek hiç  teste tabi tutmamıştım. Ancak bu esp nin mi asr nin mi tcs nin mi bir becerisi bilmiyorum ama hangisi yaptıysa işini güzel yaptı ve beni yolda tuttu. Aracıma olan güvenimi bir kez daha kanıtlamış oldu. Mutlaka civic corolla megane jetta da bu kadar başarılır bilemiyorum ama önemli olan kullandığım aracın güvenli olduğunu bilmek. Eski nesil araçlarla böyle bir viraja girmek istemezdim.

Ynt: Astra Sedan Ne Kadar Hızlı

aracın tork dengesinin iyi olmasın,lastiklerin 17 inç olmasının ve watt suspansiyonun becerisi büyük

Ynt:

harunhoca link' Alıntı:
Arkadaşlar astralarımız ne kadar hızlı tartışılır ama virajlarda yüksek hızlarda son derece güvenli olduğu bence tartışılmaz. Dün akşam Sarıyerde tünelden çıkıp hacıosman istikametinde gazı kökledim, daha doğrusu aracın direksiyonundan hız sabitleyici ile tık tıklayarak hız artırdım, araç yanılmıyorsam 4. viteste idi, hafif yokuş olduğu için hızı ilk etapta yansıtmadı bir-iki saniye sonra yol düzleşince istemim dışı hıza ani tepki verdi ve yol viraja girmişti. Hal böyle olunca hız 110-120 ile viraja girmek ve direksiyonu ani çevirmek zorunda kaldım. Normalde bu ani hareketimden sonra aracın savrulması veya spin atması gerekirdi. Yanımda eşim de vardı o da endişelendi bu kadar  hızla girmeyeceğimi bilir. Ancak en küçük sapma veya çizgiden ayrılma söz konusu olmadı. Bu konuda aracımı isteyerek hiç  teste tabi tutmamıştım. Ancak bu esp nin mi asr nin mi tcs nin mi bir becerisi bilmiyorum ama hangisi yaptıysa işini güzel yaptı ve beni yolda tuttu. Aracıma olan güvenimi bir kez daha kanıtlamış oldu. Mutlaka civic corolla megane jetta da bu kadar başarılır bilemiyorum ama önemli olan kullandığım aracın güvenli olduğunu bilmek. Eski nesil araçlarla böyle bir viraja girmek istemezdim.

Bende geçen akşam arkadaşımla Ulus'tan Ortaköy'e inerken yol tutuş konusunda yaptığımız tartışma ile gaza gelip tam köprü altındaki yokuş aşağı sağa doğru U dönüşü kılıklı yerde gazı kökledim, arabada tabii ne kadar sistem varsa devreye girdi de topladı araba. Başka bir araba olsa sanırım döne döne Ortaköy'e iner, hatta aşağıdaki ışıklarda pinball misali 3-5 arabanın arasında ping ping ping diye toşlaşırdı bir süre herhalde. En az 3 saç telim beyazladı 3.5 ataraktan ama çaktırmadım tabii. Bir daha yapanı ESP kovalasın. ((:

Otoban hız deneyimim 185 km/h bassam daha da gidecek gibiydi... Yanımdakilerin can güvenliğini düşünerek birazda korktuğumdan :) gazdan ayağımı çektim

[size=10pt]Aracınızın viraj performansını savrulma durumunu hiç test edebildiniz mi, yani istemeyerek veya isteyerek viraja sert girdiğiniz oldu mu, aracınızın savrulma durumu nedir ?[/size]

Astra'nın yol tutuşu güzel, özellikle dingil mesafesinin geniş olması ve sert süspansiyonlar bunda etkili. Yüksek hızlarda viraj içinde arkadan kayma minimum ama önden kaymalarda çok başarılı sayılmaz. Yol tutuşu olarakı C sınıfının en iyilerinden ama çok zorlamaya da gelmiyor. Watts bağlantısı yerine bağımsız süspansiyonu tercih ederdim. Ayrıca pist eğitimi almadan virajlarda riskli hareketler ile riske girmeyin derim. Güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitimi alarak boş pistlerde aracınızın limitlerini öğrenebilirsiniz. Bu tür bir eğitim ile kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olabilirim. Skidcar ile eğitim veren bir firmanın sahibi yakın dostumdur. Ücret konusunda forumda aktif arkadaşlara ciddi indirim alabilirim.

Astra yol tutuşu lastik özellikleri 215/50/17 olması nedeniyle zaten başarılı bunun yanında arka süspansiyon sistemi zaten tartışma götürmez harika. Sadece önden kaymalar da direksiyon turunun azlığı ve hissiyatının zayıf olması bir handikap gibi görülebilir kişisel fikrim

direksiyon hissizliğini ben yaşamıyorum.servo olmamasından kaynaklı olsagerek.gayet başarılı her hızda.

ben de bir kere mersine gezmeye gitmiştim.yolları tanımadığım için virajı görmedim ve hızım bayağı yüksekti.araç gerçekten iyi performans gösterdi memnun kaldım.opelin yol tutuşu gerçekten başarılı

sallierim link' Alıntı:
direksiyon hissizliğini ben yaşamıyorum.servo olmamasından kaynaklı olsagerek.gayet başarılı her hızda.

ben de bir kere mersine gezmeye gitmiştim.yolları tanımadığım için virajı görmedim ve hızım bayağı yüksekti.araç gerçekten iyi performans gösterdi memnun kaldım.opelin yol tutuşu gerçekten başarılı
denız koskoca vırajı nasıl gormezsın bılmedığın yollarda bı daha basma eğer basacaksanda her an tetıkte olman gerekıyor

Geri