Astra sfi vs 106 gti vs 306 gti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fır@t
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şimdi şöle bişiy var.. benım bıldıım opellerın 3 u genel olarak uzun. yanı vectra b ler.. vectra a gt 150 yı gecıodu bizimkısı..
94 gsı f20 ıle gene 150 yapıodu sanırım.. emın deılım tam..
gerçi bide bunun asıl dememın sebebı fıratla denememızden dolayı.. yanı benım asırı uzun 3 ten dolayı vtilar filan böle hafiften gelmeye yeltenıolar iyi giden bi 106 da hafif yaklaşabilir.... gsi da öle bişiy olmadı belki f18 vardı onda ondandır;)
Abi yani bende öle biliyorum ve benim astrada öle 3e kadar şöle ii bi fark açamıyom ama 3ten sonra artık rahat rahat dikiz aynasından izliyorum abi arkadaşın vectrada öleydi ama tabi bizimkiler yine tekrarlıyorum aile araçları:D tabi kaltığım araçlarda genelde aile aracı olarak seçiyorum:D ama gerçekten sanki 3üncü viteste sanki turbo bağlıymış gibi oluyo tork,motor sesi hepsi değişi veriyo

Vectra B nin Vectra A GT yi geçmesi imkansız GT 3 ün dibinde 150 değil 165 yapar ve bunu o kadar hızlı yaparki B daha 165 km ye ulaşamamışken GT 4 e atıp anında 180 e dayanır dolayısıyla iki otomobili pratik olarak kıyaslayamazsın karşılıklı olarak 3. viteslerini test etme şansın bile olmaz biri 3 ün içindeyken diğeri 4 e geçmiştir bile. Bu nedenle B ile herhangibir anda bile Aynı gidebildiğin A Gt bitiktir.

Buradan şu sonuç çıkıyor kıyaslanan ve 1.6vti ve pug lara iyi fark koyamayıp buraya konu olan sfi lar bitik olanlar sağlam bir sfi a bahsi geçen otomobiller rakip olmaz

Vectra B nin Vectra A GT yi geçmesi imkansız GT 3 ün dibinde 150 değil 165 yapar ve bunu o kadar hızlı yaparki B daha 165 km ye ulaşamamışken GT 4 e atıp anında 180 e dayanır dolayısıyla iki otomobili pratik olarak kıyaslayamazsın karşılıklı olarak 3. viteslerini test etme şansın bile olmaz biri 3 ün içindeyken diğeri 4 e geçmiştir bile. Bu nedenle B ile herhangibir anda bile Aynı gidebildiğin A Gt bitiktir.

Buradan şu sonuç çıkıyor kıyaslanan ve 1.6vti ve pug lara iyi fark koyamayıp buraya konu olan sfi lar bitik olanlar sağlam bir sfi a bahsi geçen otomobiller rakip olmaz

Ben iddaa ediyorum.. 3.viteste 106 GTI,GSI'dan daha iyidir diyebilmek için hiç GSI'a binmemiş olmak gerekir (ki senin böyle olmadığını biliyorum)Geçmeyi bırak,3 te GSI ayırır Serkan ;)

serkan'a katılıyorum yavuz abi 106'nin sadece ve sadece 3'ü gsidan biraz daha başarılı ama o da yalnızca açılan farkı biraz kapatmaya yetiyo ;)
şimdi şöle bişiy var.. benım bıldıım opellerın 3 u genel olarak uzun. yanı vectra b ler.. vectra a gt 150 yı gecıodu bizimkısı..
94 gsı f20 ıle gene 150 yapıodu sanırım.. emın deılım tam..
gerçi bide bunun asıl dememın sebebı fıratla denememızden dolayı.. yanı benım asırı uzun 3 ten dolayı vtilar filan böle hafiften gelmeye yeltenıolar iyi giden bi 106 da hafif yaklaşabilir.... gsi da öle bişiy olmadı belki f18 vardı onda ondandır;)

+ Fır@t ... yineliyorum sadece 3'ü o da açığı biraz kapatayım diyo fakat yetmiyo,bitiyo 4 + 5 forza sfi :)

demek ki benim sfi BİTİK hatta sadece benim değil tanıdığım,bildiğim,yürüdüğüm bütün sfi'lar CACIK!!! çünkü hiç birinin ne 106 ya nede vtec'e boy boy boy koyduğuna yada müthiş üstünlük sağladıklarına ne yazık ki :( rastlamadım.106gti ve vti' ı hakikaten çok başarılı araçlar ve alkışı hakediyolar.kendi sınıfları yetmediği gibi üst kategorilerde ki araçlara da çamur yapabiliyolar ;)

Aracının bitik olup olmadığını ben bilemem eğer öğrenmek istiyorsan bir dyno ya sok bak eğer 106 ile kalkıp yol uzadığı halde boy boy fark koyamadığına göre demekki o kadar da iyi durumda değil. Burada özellikle 106 öyle Abartıldıki 106 eğer bilmediğim bir otomobil olsa teknik verilerdeki GSI a karşı bariz zayıflığını bile gözardı edip burada yazılanlara neredeyse inanacağım. Herşey ortada iken sanki özellikle yaratılan bu 106 abartısı beni doğal olarak o SFI ların bitik olması düşüncesine itiyor. 0-100 ü GSI dan 0.7 saniye geride olan bir araçtan söz ediliyor ve o aracın GSI ı kalkışta alt edebileceğinden bahsediliyor buna inanmak için fiziği ve tekniği reddetmek gerekir.
GSI zaten 2. viteste 100 ü geçmiş 0-100 bitmiş oluyor hala bazı arkadaşlar 3. vitesi tartışıyor. 120 hp veren bir 1.6 bir otomobilin 2.0 olduğu zaman verdiği güç oransal olarak zaten 150 hp ederken sanki GSI bu gücün altındaymış gibi pug un teknolojisi sanki bir üst sınıfa kafa tutarmiş gibi anlatılıyor. O zaman banada demekki Pug u deneyipte bu kanıya varan o SFI lar bitikmiş diye düşünmek düşüyor.
Yoksa 1.6 PUG un teknik verilerdeki bariz zayıflığına rağmen GSI dan hızlı olduğunumu söylemem gerekiyordu. Kalkışta bir süre peşimizden geliyor denmiş ve bunun bir başarı olduğu söylenmiş iyi de ne olacaktı neredeyse motosiklet ağırlığındaki bir araç kalkışta doğan ile astra kapışması kadar geride mi kalacaktı. Tabiki 100 metrede 50 metre geride kalacağı yok. ama bu onun başarısını hiçmi hiç göstermez sadece hafifliğini gösterir.
O zaman bunu denemek isteyenler Pug ile değil onun yarısı kadar gücündeki 1960 model 60 HP lik bir BMW motorsikletle kalksınlar da kalkış neymiş görsünler ve o zaman bakalım kalkışta beygirmi lazımmış teknolojimi lazımmış yoksa hafiflik mi gerçek şartmış anlasınlar ve Pug u eğer edebiliyorlarsa ondan sonra takdir etsinler derim.
Ayrıca ben 120 HP pug dan bahsetmiyorum bile 160 HP 34623 km deki Vti dan bahsediyorum 15 defa denedik kalkışta bir süre öne çıktı sonra otobanda eco astradan fark yedi ister inanın ister inanmayın benim fikrim değişmez. Demekki o SFI lar bitikmiş yada o pug lar ile Vti lar stok değilmiş oyuna gelmişsiniz bu kadar basit :)

Son düzenleme:
valla yukarıda yazılanları bilemem ilgilenmedimde ama harbi bu 106 ları bu kadar büyütmek neden onuda anlamadım bende bindim 106 ya yapılı ve stock olanına enteresansınız yaa madem bu kadar iiiler alın onlara harcayın paralarınızı herkesin füzesi olmus olur.

ki 106 gti böle ise bu pug teknolojisiyle 206 rc leri düşünemiyorum tek rakipleri rs 4 audiler porsche 911 turbolar m3 ler olsa gerek...

Son düzenleme:
pug ları sevemedim gitti ama honda nın yeri ayrı bence

kimin geçtiği de o kadar önemli değil önemli olan o arabayı kullanırken ne kadar zevk aldınığınzdır......

valla yukarıda yazılanları bilemem ilgilenmedimde ama harbi bu 106 ları bu kadar büyütmek neden onuda anlamadım bende bindim 106 ya yapılı ve stock olanına enteresansınız yaa madem bu kadar iiiler alın onlara harcayın paralarınızı herkesin füzesi olmus olur.
ki 106 gti böle ise bu pug teknolojisiyle 206 rc leri düşünemiyorum tek rakipleri rs 4 audiler porsche 911 turbolar m3 ler olsa gerek...
hakkaten çok büyüttüler..
konforsuz ufacık güvensiz bir araba hafif tabi biraz iyi gidecek ama gsi ile yürüyecek kadar değil...
rc'lerdeki olay farklı olması lazım o kadar iyi gitmiyorrr

pug ları sevemedim gitti ama honda nın yeri ayrı bence
kimin geçtiği de o kadar önemli değil önemli olan o arabayı kullanırken ne kadar zevk aldınığınzdır......
bende sevmiyordum ama ne yapalım kader utansın

yani araba ne olursa olsun zevk alıyorsan sorunyok
maksat muhabbet sen geçmişim ben geçmişim hiç fark etmez...

aha şimdi benzin hortumu delindi ne oldu araba yürümedi bile...

:good:

Walla Harun abi sana katılıyorum fazlada büyütcek bişey sonuçta ikinci el araç alacaksın walla benim için aracın yürümesi çok önemli(kastettiğim eli ayağı düzgünü olan bi araç) olduktan sonra bak ben renaultlardan hoşlanmam ama eğer temiz denk geldiyse alarım onun gibi bişey heleki senin araç gibi bi araç denk getirsem yerimde durmam walla KARA ŞİMŞEK GİBİ:D

Geri