Astra sfi vs 106 gti vs 306 gti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fır@t
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hakkaten çok büyüttüler..
konforsuz ufacık güvensiz bir araba hafif tabi biraz iyi gidecek ama gsi ile yürüyecek kadar değil...
rc'lerdeki olay farklı olması lazım o kadar iyi gitmiyorrr
RC'nin gitmemesindeki en büyük neden elektronik gaz kelebeği çok iyi bir sistem değil o yüzden çok kayıplar yaşıyor araçlar.

Aracının bitik olup olmadığını ben bilemem eğer öğrenmek istiyorsan bir dyno ya sok bak eğer 106 ile kalkıp yol uzadığı halde boy boy fark koyamadığına göre demekki o kadar da iyi durumda değil. Burada özellikle 106 öyle Abartıldıki 106 eğer bilmediğim bir otomobil olsa teknik verilerdeki GSI a karşı bariz zayıflığını bile gözardı edip burada yazılanlara neredeyse inanacağım. Herşey ortada iken sanki özellikle yaratılan bu 106 abartısı beni doğal olarak o SFI ların bitik olması düşüncesine itiyor. 0-100 ü GSI dan 0.7 saniye geride olan bir araçtan söz ediliyor ve o aracın GSI ı kalkışta alt edebileceğinden bahsediliyor buna inanmak için fiziği ve tekniği reddetmek gerekir.
GSI zaten 2. viteste 100 ü geçmiş 0-100 bitmiş oluyor hala bazı arkadaşlar 3. vitesi tartışıyor. 120 hp veren bir 1.6 bir otomobilin 2.0 olduğu zaman verdiği güç oransal olarak zaten 150 hp ederken sanki GSI bu gücün altındaymış gibi pug un teknolojisi sanki bir üst sınıfa kafa tutarmiş gibi anlatılıyor. O zaman banada demekki Pug u deneyipte bu kanıya varan o SFI lar bitikmiş diye düşünmek düşüyor.
Yoksa 1.6 PUG un teknik verilerdeki bariz zayıflığına rağmen GSI dan hızlı olduğunumu söylemem gerekiyordu. Kalkışta bir süre peşimizden geliyor denmiş ve bunun bir başarı olduğu söylenmiş iyi de ne olacaktı neredeyse motosiklet ağırlığındaki bir araç kalkışta doğan ile astra kapışması kadar geride mi kalacaktı. Tabiki 100 metrede 50 metre geride kalacağı yok. ama bu onun başarısını hiçmi hiç göstermez sadece hafifliğini gösterir.
O zaman bunu denemek isteyenler Pug ile değil onun yarısı kadar gücündeki 1960 model 60 HP lik bir BMW motorsikletle kalksınlar da kalkış neymiş görsünler ve o zaman bakalım kalkışta beygirmi lazımmış teknolojimi lazımmış yoksa hafiflik mi gerçek şartmış anlasınlar ve Pug u eğer edebiliyorlarsa ondan sonra takdir etsinler derim.
Ayrıca ben 120 HP pug dan bahsetmiyorum bile 160 HP 34623 km deki Vti dan bahsediyorum 15 defa denedik kalkışta bir süre öne çıktı sonra otobanda eco astradan fark yedi ister inanın ister inanmayın benim fikrim değişmez. Demekki o SFI lar bitikmiş yada o pug lar ile Vti lar stok değilmiş oyuna gelmişsiniz bu kadar basit :)

ben 106 yada vtec gecemedim,gecemiyorum sfi'dan üstün araçlar demiyorum MSJ'imi bi daha oku istersen ;) 200-220 ye kadar iki arac da arkandan gelebiliyo aça aça gidemiyosun 3-4-5 boy açabiliyosun ama yok eğer ben stock sfi ile aça aça gidiyorum boy boy boy oluyo diyosan hakaten helal olsun tebrikler seni de ayakta alkışlıyorum ;)

ben 106 yada vtec gecemedim,gecemiyorum sfi'dan üstün araçlar demiyorum MSJ'imi bi daha oku istersen ;) 200-220 ye kadar iki arac da arkandan gelebiliyo aça aça gidemiyosun 3-4-5 boy açabiliyosun ama yok eğer ben stock sfi ile aça aça gidiyorum boy boy boy oluyo diyosan hakaten helal olsun tebrikler seni de ayakta alkışlıyorum ;)

106'ya 220km'ye kadar 3-4-5 boy mu?

Ben de diyorum ki 106 zaten hiç gelemiyor ne kalkış ne otobanda, Vtec ise kalkışta zaten bir süre ve çok az bir mesafe ile (bir çamurluk boyu) zaten önümde çıkıyor ve bu hiç değişmeden bir süre öyle devam ediyor hız 200 üstü hızlara dayandığında ise mesela tam örneği aydın otobanında ben calibra sfi ile bir porsche turbo jipin peşinden yetişmek için 250 KM ye çıktığımda yan yana gittiğimiz arkadaşımın Vti ı çok gerilerde kalıyor.
Bu durum pug için geçerli değil o zaten hiç ayar değil.
Vtec söz konusu olduğunda ise kısa mesafelerde anlaşılacak bir durum değil uzunda dene göreceksin.

Son düzenleme:
onu bunu bilmemde ne 106 ne 306 inanın kıralını verseler değişmem ben arabamı biliyorum çünkü bugünekadar sahibini hiç üzmedi :)

Ya byler zaten 106nın bi kere segment farkı var ona bi tane 94 corsa bulsak zaten corsa onun canına ot tıkar hiç böle muhabbette gerenk yokkk eğer yanlışsam düzeltin:D

aynen standartta 106 gti 850 kg olması, 120 hp olması ve gücü yere güzel iletmesi sayesinde 950kg ve 109 hp corsa gsi ye karşı çok üstün bi araç fakat corsada modifiye yapılırsa modifiye bi 106ya oranla para/beygir orantısı daha güzel. daha ucuza daha güzel güçler almak mümkün ve 106lar bi noktadan sonra gördüğüm kadarıyla tıkanıyo ama corsaya ne takılırsa hakkını hemen veriyo. fakat 106nın bütün motor veya modifiye parçalarını bulmak kolayken corsa baya bi uğraştırıyo. bilen bilir benim bi parça için kaç ay beklediğimi :D

Geri