Aracının bitik olup olmadığını ben bilemem eğer öğrenmek istiyorsan bir dyno ya sok bak eğer 106 ile kalkıp yol uzadığı halde boy boy fark koyamadığına göre demekki o kadar da iyi durumda değil. Burada özellikle 106 öyle Abartıldıki 106 eğer bilmediğim bir otomobil olsa teknik verilerdeki GSI a karşı bariz zayıflığını bile gözardı edip burada yazılanlara neredeyse inanacağım. Herşey ortada iken sanki özellikle yaratılan bu 106 abartısı beni doğal olarak o SFI ların bitik olması düşüncesine itiyor. 0-100 ü GSI dan 0.7 saniye geride olan bir araçtan söz ediliyor ve o aracın GSI ı kalkışta alt edebileceğinden bahsediliyor buna inanmak için fiziği ve tekniği reddetmek gerekir.
GSI zaten 2. viteste 100 ü geçmiş 0-100 bitmiş oluyor hala bazı arkadaşlar 3. vitesi tartışıyor. 120 hp veren bir 1.6 bir otomobilin 2.0 olduğu zaman verdiği güç oransal olarak zaten 150 hp ederken sanki GSI bu gücün altındaymış gibi pug un teknolojisi sanki bir üst sınıfa kafa tutarmiş gibi anlatılıyor. O zaman banada demekki Pug u deneyipte bu kanıya varan o SFI lar bitikmiş diye düşünmek düşüyor.
Yoksa 1.6 PUG un teknik verilerdeki bariz zayıflığına rağmen GSI dan hızlı olduğunumu söylemem gerekiyordu. Kalkışta bir süre peşimizden geliyor denmiş ve bunun bir başarı olduğu söylenmiş iyi de ne olacaktı neredeyse motosiklet ağırlığındaki bir araç kalkışta doğan ile astra kapışması kadar geride mi kalacaktı. Tabiki 100 metrede 50 metre geride kalacağı yok. ama bu onun başarısını hiçmi hiç göstermez sadece hafifliğini gösterir.
O zaman bunu denemek isteyenler Pug ile değil onun yarısı kadar gücündeki 1960 model 60 HP lik bir BMW motorsikletle kalksınlar da kalkış neymiş görsünler ve o zaman bakalım kalkışta beygirmi lazımmış teknolojimi lazımmış yoksa hafiflik mi gerçek şartmış anlasınlar ve Pug u eğer edebiliyorlarsa ondan sonra takdir etsinler derim.
Ayrıca ben 120 HP pug dan bahsetmiyorum bile 160 HP 34623 km deki Vti dan bahsediyorum 15 defa denedik kalkışta bir süre öne çıktı sonra otobanda eco astradan fark yedi ister inanın ister inanmayın benim fikrim değişmez. Demekki o SFI lar bitikmiş yada o pug lar ile Vti lar stok değilmiş oyuna gelmişsiniz bu kadar basit