evet konumuzda venga bu arada sorento falan dağıldık iyicene ama belliydi kia konusu açılınca hep böyle oluyor
insanlarında ben kia ya soğuk yada tepkili olduklarını sanmıyorum sadece temkinliler o kadar o yüzden bu kadar çok karşıklı sohbetler edilip bazen fikirler çatışıyor ama iyide oluyor neticede ortaya bir ortak mantık çıkıyor..
ya abi benim vectra totalde 8000tl yi aşkın masrafı yedikten sonra artık canıma tak etti 50.000 liralık araç bakıyordum.. sonra dedimki ya annemle kardeşimle kullanıyorum aracı neden 1 tane araca 50.000 vereyim? dedim araçları 2 ye bölelim 30'a bir tane 20 ye bir tane alalım ağzımızın tadına bakalım..
sonra gittim valideye rio aldım.. Allah izin ederse yaza kendime yine bir opel düşünüyorum..
aman ne doğru bir karar.. alırken çok korkuyordum.. baya gözü kararttım gittim aldım.. aldığım ilk gün çok üzüldüm vectra'dan sonra bu neyaa dedim rodajda hiç basmıyorum ama kağnı gibi gidiyorum.. sonra dedimki tüh be yanlış karar vermişim sanırım, bi değişik geldi..
velhasıl 2. günün akşamı 160. km de falandım sanırım bir rampada gaza 3. viteste biraz yüklendim yemin ederim gözbebeklerim büyüdü hiç beklemezdim böyle bir güç.. o an birden fikrim değişti.. o dakikadan beri aracı fena halde yoruyorum.. az yakıyor zaten gazdan hiç esirgemiyorum ayağımı hemen hemen bütün atmosferik 1.6 larla (standart C-D segmenti) bastım hiç biri kafa tutamıyor..
neyse kötü yanı yokmu tabi var.. benim gözüm 2. araç olarak kullanılan (babamda da bitane clio 1.5 var) bu araçta malzeme kalitesi aramadı aramazda.. fakat yol tutuş vectra'dan sonra çok kötü frenleme o güce yetersiz kalıyor.. ama ş.içi için ideal diyorum..
ha 40.000TL Kia'ya verilirmi bence Venga'ya verilir.. Bizzat kullandım.. Rio'da eksi gördüklerimin hepsi onda tamam.. Malzemede fena değil (Focus kadar var) performans ise hemen hemen aynı ama Rio kg olarak kazanıyor..
Dediğin gibi ön yargı bende de vardı fakat yendim bunu.. Şimdi opelci arkadaşlarım (ki forumda en çok opelci arkadaşı olan benim iddaa ediyorum ) binenlerin hepsi önce öğğ falan dedi sonra harika ya süper araç dedi.. sanırım anlatabildim..