bugün başıma gelen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tingle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: bugün başıma gelen...

active select tam otomatik bir şanzıman sistemidir ve tork konvertörlü yağlı sistemdir yani baskı balata yok o dediğiniz robotik kol easytronic şanzımanlarda muvcut ve bir önceki kasadan sonra terk edildi.
http://en.wikipedia.org/wiki/GM_6T40_transmission burada açıklamaları var

http://www.gmpowertrain.com/PowertrainFiles/Transmission/Stories/11_MH7-MH8-MHC%20auto.doc
bu dökümanda gm tarafından yayınlanan(astra yok ama muadili Buick LaCrosse ta kullanılıyor) otomatik vites çeşitlerinin açıklamaları var buradada tork konvertörlü olduğu açıklanıyor.

ULAŞ
dökturdun gene..
bende yok bılıyordum ama arkadaslar ısrar edınce tereddute dustum..

bulent_tnt link' Alıntı:
ULAŞ
dökturdun gene..
bende yok bılıyordum ama arkadaslar ısrar edınce tereddute dustum..
ben almadan önce araştırmıştım çünkü easytronic şanzıman opelin sorunlu şanzımanı idi ve opel bu sorunlardan dolayı bu şanzımanı terk edip klasik tam otomatik şanzımana geçti yani baya araştırmıştım :)

ulas79 link' Alıntı:
ben almadan önce araştırmıştım çünkü easytronic şanzıman opelin sorunlu şanzımanı idi ve opel bu sorunlardan dolayı bu şanzımanı terk edip klasik tam otomatik şanzımana geçti yani baya araştırmıştım :)

Ulaş senin arabada da tam gaz verince şanzıman bir-iki saniye bekliyor mu vites büyütme anında?

Tolga KARACA link' Alıntı:
Ulaş senin arabada da tam gaz verince şanzıman bir-iki saniye bekliyor mu vites büyütme anında?
tolga once bi dusunuyor sonra degıstırıyor

Tam gaz da vitesi kick down yaparken düşünüyor. Ama Tolga nın söylediği üst vitese geçerken beklemesi galiba. Bende vites büyütürken anında büyütüyor. Bu yönden çok memnunum.

Doğan ın arabada gaza tam basınca dediğiniz gibi düşünüyor ama bu eş değer performanstaki diğer aracın yanınızdan uzayıp gitmesi, yani akselerasyonda kayıp demek.

Neyseki gaza tam değil yarıdan fazla basınca tam hızlanma performansına yakın bir hızlanma + hızlı vites değişimi yapabiliyor.

ben dip gaz yapınca devırı 6000 cıkarmasını beklemıyeceksem vıtes atması ıcın hafıften ayagımı gazdan cekınce hemen vıtes buyutuyor

Yani bu kutunun da bir huyu var demek ki :)

Ama bence değişimleri çok konforlu, sıkışık trafikte olsam %95 otm alırdım.

bekliyor oda hem gaz kelebeğine geç giden sinyalden hemde tork konvertörlü oduğu için vitesin kendini ayarlamasının geç olmasından kaynaklanıyor,bunu sprintbooster ile kısalta biliyormuşuz bakalım bu sene alacağım bu cihazdan.

Geri