bugün başıma gelen...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tingle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: bugün başıma gelen...

Tolga KARACA link' Alıntı:
Yani bu kutunun da bir huyu var demek ki :)

Ama bence değişimleri çok konforlu, sıkışık trafikte olsam %95 otm alırdım.
alışmak lazım alıstımmı mecburen ayak uyduruyoruz trafıktede buyuk rahatlık oda guzel yanı

ulas79 link' Alıntı:
bekliyor oda hem gaz kelebeğine geç giden sinyalden hemde tork konvertörlü oduğu için vitesin kendini ayarlamasının geç olmasından kaynaklanıyor,bunu sprintbooster ile kısalta biliyormuşuz bakalım bu sene alacağım bu cihazdan.

Sprintbooster ilk kısımdaki gecikmeyi azaltıyordur herhalde. Şanzımanla ilgili gecikmeye çözüm yok gibi geliyor.

ayrıca bizim otomatikler öğrenebiliyor mesela hafif gaza basıp kalktığımızda araç mümkün olan en yüksek vitese en düşük devirde bile çıkıyor bundan rahatsız iseniz sadece aracı aynı gaz oranında manuelde birkere sizin istediğiniz zaman vites değiştirerek kullanın vites kutusu bunu öğrenip otomatik moda geçince aynen uyguluyor.

xylent link' Alıntı:
Sprintbooster ilk kısımdaki gecikmeyi azaltıyordur herhalde. Şanzımanla ilgili gecikmeye çözüm yok gibi geliyor.
evet sadece gaz kelebeğine giden sinyali hızlandırıyor oda 0,8 sn gibi bir süre kazandırıyor.

ulas79 link' Alıntı:
evet sadece gaz kelebeğine giden sinyali hızlandırıyor oda 0,8 sn gibi bir süre kazandırıyor.
o zamanda yeter zaten bu alet ne kadarmış peki

550-650tl aralığında geziyor fiyatları.

ulas79 link' Alıntı:
ayrıca bizim otomatikler öğrenebiliyor mesela hafif gaza basıp kalktığımızda araç mümkün olan en yüksek vitese en düşük devirde bile çıkıyor bundan rahatsız iseniz sadece aracı aynı gaz oranında manuelde birkere sizin istediğiniz zaman vites değiştirerek kullanın vites kutusu bunu öğrenip otomatik moda geçince aynen uyguluyor.

Bu açıklaman Doğan ın tüketim şikayetine çözüm olacak nitelikte; Doğan ın aracını ilk kullandığımda motorun ideal tork bandına ulaşmadan vites büyütüp alt devirlerde zorlandığını ve bu yüzden tüketimi arttırdığını görmüştüm, aslında bunu yapmasa kesin biçimde ortalama aşağı çekilebilirmiş çünkü 75-80km sabit hızlarda yer yer anlık 4litrenin bile altına inmeye başlamıştım deneme esnasında, bana göre sabit hıza ulaşana kadar gereksiz vites büyütmesi ve tam gazda vites büyütme zamanına doğru 1-2 sn takılması dışında iyi bir şanzıman.

ulas79 link' Alıntı:
550-650tl aralığında geziyor fiyatları.
neyse o zaman gec hızlansın problem yok  005hihih 005hihih

Geri