CİTROEN C4 92hp Mİ YOKSA ASTRA CDTİ ENJOY MU ??

avcı 87 arkadaşım megane lara plastik demişsin ama citroen c4 de megane 2 de eoruncap testlerinden 5 yıldız almış araçlar bunu da belirteyim

kutluhan83' Alıntı:
avcı 87 arkadaşım megane lara plastik demişsin ama citroen c4 de megane 2 de eoruncap testlerinden 5 yıldız almış araçlar bunu da belirteyim

bende biliyorum bunu ;) ama yollarda hep euroncap testi yapılmıyo, bi taunusla yolda kafa kafaya çarpış bakalım ne oluyo;) en ufak bi kazada bile , frene biraz geç bastığını düşünsene, 2 çamurlukda gitti :) doğrulma yok, direk değiştir :D

arkadaşım önemli olan can güvenliğidir ve dediğin gibi metal aksam olsa düzeltilme şansı olur ama plastikden yapılmasının sebebide kaza durumlarında maliyeti en aza düşürmekdir sanıyorum.

kutluhan83' Alıntı:
arkadaşım önemli olan can güvenliğidir ve dediğin gibi metal aksam olsa düzeltilme şansı olur ama plastikden yapılmasının sebebide kaza durumlarında maliyeti en aza düşürmekdir sanıyorum.

o maliyeti düşürme işine kısaca malzemeden çalma diyoruz biz:D ayrıca renault un plastik bi çamurluğunun herhangi bir arabnınkinden ucuz değil, hatta pahalı olduğunu düşünüyorum;) cangüvenliği demişsin, sen hiç bu güne kadar herhandi kaç tane alman otomobilinin euroncap testi sonuçlarını reklam yaptığını gördün;) mercedes, bmw, vw-audi gibi araçları alırken euroncap testlerine bakacağını zannetmiyorum;) demek ki sağlamlık ve can güvenliği plastik ile olmuyomuş;) eğer gerçekten düşünce bu olsaydı o parçaları carbon-fiber gibi bir malzemeden yaparlardı buna eminim. düşündükleri sadece kendi cepleri.;)

benim amacım fransızların arabalarına övgü yağdırmak değil bilakis fransızlardan da arabalarından da nefret ediyorum ama mantığın doğrularına da hayır diyemem. bence araçlar euroncap da reklam yapmıyor diye kalitelidir yada sağlamlıkları konusunda reklam yapıyor diye markaların kalitelerini sıralıyamayız ama estetik açıdan ve sağlamlık konusunda abes bi durum yoksa araç teknolojiden de uzak değilse plastik aksamıda olur tahta aksamıda olur bunlar gayet normaldir bence

hocalar focus tdci pahalı
allahın dandik forduna o parayı hayattaa wermemm
en iyisii c4 gibi gözüküo

dandik dediğin ford ile peugeot 407 ile aynı dizel motoru kullanıyor ve 109 hp 240 tork war . c4 de arakdan çok kötü görünüyo bi dans ediyo diye citroen alınmaz benim tercihim focussssssssssss :D:D:D

Arkadaslar bir kaza sırasında sizin o ince çamurlukların koruduğunumu zannediyorsunuz onlar açıkcası araba örten perdeler diyebilirim ister plastik olsun ister sac hiç bir farkı yok ayrıca meganeların dıs kaportaları gayet uygun mesela arka çamurluk ki kapının üstündeki uzantıda dahil 250 ytl.Ön çamurlukta 150 civarı..Önemli olan aracın kafesinde kullanılan çeliğin kalitesidir..ayrıca sadece ön çamurlukları plastik arkalar daha kalın saclardan diye biliyorum..

Arkadasım sana tavsiyem dizel alıyorsan arabanın motoruna önem ver git nekadar alternatifin varsa test et ondan sonra karar ver ayrıca 2. el düşünürsen 407 1.6 hdi, volvo s40 1.6 D, bunlar güzel araçlar seni üzmezler...Eğer astrada karar verirsen yeni astrayı bekle gelenler daha farklı olacağnı düşünüyorum bazı sorunlarını halledeceklerdir.

hocalar peki FOCUS 1.6 TDI ın en düşük modeli nekadar bilen warmıı???

Geri