combo, corsa c kronik volant çözümü

Sabit volant yüzünden rekteye gidilmes ilginç bir durum geçmiş olsun.

Fakat volant parçasının motorun rektefe olması için nasıl bir işlem yaptığını merak ettim ustanıza sordunuzmu acaba nasıl bir olay sırasında aracınızı rektere ettirdiniz.
Volant şunları bozabilir baskı balata ve şanzuman yani rektefe baya bir ilginç olmuş.
Bende inanmaya başladım artık sabit volantın araca zarar vermesine.

Geçenlerde duydum volant yüzünden aracın aracın motor beyni yanmış.

aga zaten seni anlayamıyorum bu konuda kaç kişi sorun yaşadı bu işten ama sen bir türlü ikna olmadın hadi kullansan sürsen tamam dicemde sadece bi ustanın hemde ürünü satan bi ustaya inanman beni hep şaşırttı. yakında araba sektörüne giricem az kaldı :) tekstilin yanında yapıcam kapak olsun diye

servis açar isem. araçların üzerine folyo çekicem, temiz çalışıcam, müşteri ile sadece 1 kişi ilgilenir, parçaları müşteriye aldırırm ki şüpheleri olmasın, saat ile çalışır hak yemezdim :) güzel olur haaaa :)

Valla senide anlamıyorum Mustafa hocam yaşadığın sorunlar senin araç kadar sınırldır.

Corsa C nin volantını okadar inceledim ve okadar inandım ki ASTRA H aracıma baskı balata arıyorum eğer 6ileriye uygun baskı balata bulursam sanırım tek benim aracım olur. :D

Mustafa kullanmadığın bir tek sorunsuz volant kaldı onuda kullanmadığın için yaşadığın sıkıntılar yüzüden hepsi patlıcak falan yazman biraz garip eğer müsaitsen beraber gidelim. Senin aracının aynısı tam 57bin Km yapmış sabit volant bir aracı kullanma fırsatın olur. Ve bu araçta chip falan yok 1sn durmuyor sürekli kısa uzun mesafade git gel yapıyor. Gel bakalım.

Ben Astra H sonradan ESP yapacım dediğimde kimse inanmadı olmaz,
Ben sonrada yağmur far sensörü yapıcam dedim yok olmaz,
Hella mercekleri orjinal balastlar ile kullanıcam dedim olmaz dediler,
Ben HLS modül aldım bunlar yapıyor dedim ne gerek var,
Dedilerde dediler.
Eğer 6 ileri aracıma uygun balata bulursam onuda yapıcam .

Hadi gel inat etme teste çıkalım.

volan baskı balatayı bozabilir ama şu var, alman mühendisin milimetrik hesaplar ile yaptıgı şeyi biz tornacıda yaptırıp kullandık,bu da motorun daha fazla zorlanmasına ve normalden fazla yıpranmasına neden oluyor. sonuçta aracımız da sıfır değil tabi bununla birlikte rektefiye olayı çabuklaşıyor.

%80 sabit volant yüzüden rekteye giden aracınız vardı üst yazınız aynen böyle.

Fakat bu yazınıda rektefiye çabukaşıyor yazmışsınız. Ben tam anlamak için soruyorum amacım birşeyi ispar etmekte değil.

Aracınızın motoru volant yüzünden rektefemi oldu?

İsterseniz ben normal şartlarda olması gerekeni yazayım.
Siz dünyanın en iyi baskı balatasını kullandığınızı var sayalım ve aracınızı sürekli dip gaz gittinizi yeri geldi patinaj şektirdiniz yeri geldi el freni çektiniz yeri geldi yan yan gittiniz. Veya aracınıza ton ağırlık koydunuz.

Motor gücünü volant üzerinden baskı balataya iletti eğer lastiklere o gücü veremez ve lastikeriniz haket edemez ise aşınan tek parçanız baskı balatanız olur. Mümkün değil aracınzın motoruna zarar veremezsiniz bu işlemler olduğu sürece sorun sadece baskı balatanız olur ya aşınır yanar çünkü aradaki parçanız baskı balatadır.

Peki alman mühendis neden bu baskı balatayı kullanmış?

Bende size şu soruyu sorarım aynı motor fiyat(fiat) :D araçta var,
Neden onlar sabit volant kullanmış?

Corsa C araçların kronik sorunu Volant kesinlikle siz naparsanız yapan oynar volant kullandığınız sürece bozulacak. Üzgünüm GM + LUK

Son düzenleme:
recep abi ben tekrardan sana katılamıyorum malesef;
yaptıklarına ben olmaz demezdim emin ol,
ağır ve hafif oldukça bi volant aracın motor kuralları değişiyor kardeşim istediğin mühendise sor, mastertech olmayan babadan kalma ustalara değil direk mühendislere sorsan çok memnun olurum. çünkü bi kanun var ve o kurallar oynadıkça kurallar ona göre değişir. hele bi arabanda problem var ise bide volant veya başka bi sistemi değiştirdiğinde makine şaşırıp arızayı gün yüzüne çıkartıyor.

sana bi ispat vereyim mi? benim taktığım volant şuanda bi ticari taksinin üzerinde 80bin kmyi geçti :) amma 3000 devir adam hiç çevirmiyor bile ve geçenlerde motorkulaklarını değiştirdi sebep mi sabit volant...

yani basit şeyler değil. fiat teknolojosini senin usta dediğin adamdan daha çok önce ben içindeydim. ama çok şey farklı emin olabilirsin.

ör: albea max süratin 205 olduğunu desem ve corsanında 195te kaldığını söylesem, amma albeanın hızlanma süresi opele göre gçre çok yavaş. yani 0-100 opelde 13 saniye ise fiatın 15 gibi gerisini sen düşün

Mustafa sana sadece şunu sorcam Mastertech ile görüşüyorum dedinya oyüzden soruyorum. Hangi mastertech ile görüşüyorsun.

Benim gözümün önünda Opel yetkili servis faturasıda var sabit volant aldı. Ben sana bunu ispatlarım. Fakat sende hangi mastertech ile görüştün lütfen benimle paylaş.

Benim yukarıda olamaz dediler dediklerimide mastertechler söylemişti.

Mustafa sana sadece şunu sorcam Mastertech ile görüşüyorum dedinya oyüzden soruyorum. Hangi mastertech ile görüşüyorsun.

Benim gözümün önünda Opel yetkili servis faturasıda var sabit volant aldı. Ben sana bunu ispatlarım. Fakat sende hangi mastertech ile görüştün lütfen benimle paylaş.

Benim yukarıda olamaz dediler dediklerimide mastertechler söylemişti.

odakta mustafa abi var, bursada var, ctr kapandı orda var, bunlar işin içinde olanlar benimle :)

evet sabit volant neden mi alındı? müşteri artık hukuksal anlamda hakkını aramaya başlamıştır. bu iş çözülmesi gerekir ya 20000 patlıyacaktır yada 1000 lira. öyle bi durumu odakta yaşadı çünkü mecbur kaldılar

Herkese merhaba öncelikle...
Uzun zamandır foruma girememiştim. Aslında girmediğim zaman içinde bazı sorunlar olmuş burası tartışma ve bilgi paylaşım sitesi lütfen bildiklemizi paylaşırken birbirimize karşı daha saygılı ve anlayışlı olalım.
Şimdi gelelim konuya Aracıma sabit volan taktıralı nerdeyse 6 ay oluyor ve çok şükür hala hiçbir sorun yok km olarak 10 bini geçtim taktırdıktan sonra şuan hala ses yok çekişte yakıtta da sorun yok ben şahsen memnunum umarım sorun çıkmaz Goldmaster isimli ustama buradan tekrar teşekkür ediyorum. Artık aracı değiştirmenin vaktide yaklaşıyor 5 yıl 89 bin km hizmet etti. corsa bugüne kadar kullandığım araçların içinden en sorunsuz olanı diyebilirim. herkeze iyi forumlar...

bu işler birazda şans işi, canımız sağolsun, herkese arızasız sürüşler ... ;)

Geri