Dizel Partikül Filtresi

Ynt: Dizel Partikül Filtresi

bence türkiyedeki yakıtlar ve istanbul trafiği düşünülerek yapılmamış bu filtre şuan için olmasada ilerde bence iptal ettirmeyi düşünebilirsniz

burda şu problem ortaya çıkıyor işte;
eğer kısa mesafede ve aracınızla çok km yapmıyorsanız dizel çok verim vermiyor
ben günlük 13+13 km yol yapıyorum daha doğrusu eşim okula gidip geliyor
herhangi bir pdf uyarısı almıyorum ve ortalama ağustosdan bu yana 5.4 civarında
işte bu dpf denilen cihazı baştan çıkaran kısa mesafe kullanımı
bir nebze de olsa yakıt kalitesi

oğuz beyin gönderdigi makaleyi okudum. Biraz karışık ama özellikle Opel Katalist esaslı DPF kullandığı için degeri 10 ppm'nin altında olan dizel yakıt kullanılması gerektigini soyluyor... digerlerine göre bizimki platin gibi degerli metal aksama sahip oldugu için pahalıymış ve bir de yag'dan kaynaklanan ve DPF'de tam olarak temizlenemeyen Partikül maddeleri birikebiliyormuş. okumaya devam edityorum...

ayrıca jenerasyon için gerekli egzost sıcaklıgını elde etmek için sisteme yakıt puskurtuluyormus. bir de bu işlem surusun %1-3'üne denk geliyormus. yani gunde 15km yol yapıyorsanız 10 gunde 150km yol yapar. %3^ü 4.5km'dir. 4.5 km sehir icinde dur kalk fazla olmadan sanırım 15 dak surer. aynı benim kosul..... ama bu standart bir verimidir? eger oyleyse niye diger dizel kullanıcıları bu sıklıkta DPF jenerasyonu ile karsılasmıyorlar...

türk_187 link' Alıntı:
ayrıca jenerasyon için gerekli egzost sıcaklıgını elde etmek için sisteme yakıt puskurtuluyormus. bir de bu işlem surusun %1-3'üne denk geliyormus. yani gunde 15km yol yapıyorsanız 10 gunde 150km yol yapar. %3^ü 4.5km'dir. 4.5 km sehir icinde dur kalk fazla olmadan sanırım 15 dak surer. aynı benim kosul..... ama bu standart bir verimidir? eger oyleyse niye diger dizel kullanıcıları bu sıklıkta DPF jenerasyonu ile karsılasmıyorlar...

Herkes farklı marka ve istasyon benzini kullanıyor çünkü. Her istasyonun da katkı malzeme oranları ve türkeri farklıdır.

türk_187 link' Alıntı:
[quote author=omerf link=topic=228.msg50656#msg50656 date=1318335543]
Benim araçda 2000km oldu daha 1 kere bile dpf uyarısı yanmadı.

Mazotu hep shellden alıyorum.

Pek kısa yolada gitmem zaten en aşa 10km yol yaparım aracı çalıştırdığımda onunda etkisi vardır tabi.
muhtemelen anlık tuketim bilgi ekranında degilseniz farketmiyorsunuzdur. muhakkak DPF otomatik çalışıyor....
[/quote]

DPF çalışıyor onu biliyorum anlık tüketim yükseliyor 1.5lt'li rakamları bile geçiyor rölantide.

Fakat hiç uyarı ışığım yanmadı sürüşe devam ediniz diye.

Kolay kolayda pek yancağını zannetmiyorum çünkü araçla 1-2km yol gitmiyorum en azından 10km'lik yapıyorum motor ısınıyor egzos yeterli ısıya ulaşıyor dpf'yi temizlemek için.

DPF uyarı alan arkadaşlar büyük ihtimalle hep kısa mesafe araç kullananlar olabilir.

bugun aracın anlık degerleri acıktı degerler oldugundan yuksekti neyse saga yanastım rolantide çalişiyor anlık 1.8 ile 1.9 değişiyor galiba ilk dpf temizliğini yaptı bu normalmi arkadaşlar

gozgozlu35 link' Alıntı:
bugun aracın anlık degerleri acıktı degerler oldugundan yuksekti neyse saga yanastım rolantide çalişiyor anlık 1.8 ile 1.9 değişiyor galiba ilk dpf temizliğini yaptı bu normalmi arkadaşlar
evet gizli dpf temizliği yapmış sanırım normal
ama dpf temizliği yapılırken aracınızı sürmeye devam edin ve mümkün olduğunda 2000 devirin altına
inmeyin ki daha hızlı şekilde ve sorunsuz temizleme gerçekleşsin

HaKaN link' Alıntı:
[quote author=gozgozlu35 link=topic=228.msg78639#msg78639 date=1324982346]
evet gizli dpf temizliği yapmış sanırım normal
ama dpf temizliği yapılırken aracınızı sürmeye devam edin ve mümkün olduğunda 2000 devirin altına
inmeyin ki daha hızlı şekilde ve sorunsuz temizleme gerçekleşsin
[/quote]tesekkur ederim hakan zaten kullanımı bitirmişti zaten kendisi ben farkettikten sonra 3 dk sonra falan kesti

Kısa mesafe kullanımla ilgili. Bende genelde kısa mesafe kullanıyorum aracı. Geçen hafta ilk defa temizlik yaptı. 20 km yol yapmak zorunda kaldım :S Garanti bitince  iptal edilebiliyorsa iptal ettireceğim veya bu temizlik işi sıklaşırsa sanırım arabayı satma sebebim olacak. Durduk yere 20 km yapıp küçük Ankara turları yapmak pek hoş olmaz.

Geri