Dizel Partikül Filtresi

Ynt: Dizel Partikül Filtresi

aracın park halinden çıkacak posizyonu yoksa .aracı kontağı çevirdiğinizde sürmeye devam edin diyorsa ne yapacağız araç belki park yerinden, arkadaki araçların ve yandaki araçların yüzünden  çıkamıyorsa o zaman mecburen vides boşta bekleyeceğiz.boş tayken temizleme olursa motora zarar verirmi.AYRICA birkeresinde  yine böyle sinyal gelmişti.arkadaşımı yoldan alacaktım arkadaş 3.dakika sonra geldi orda mecburen 3.dakika beklemek zorunda kaldım.böyle mecburen biraz boş videste bekledim. herhalde biraz beklense bir şey olmaz sanırım.

aracım 2012 model dizel ve 6000 km yol yaptım ama daha hiç bu uyarıyla karşılaşmadım. son 2 haftadır yakıt tüketimimde artış oldu. Ortalama yakıt tüketimim göstergede 7.2 yazıyor. Partikül filtremden kaynaklı bir sorun olabilir mi?

ilk zamanlarda benimde aracımda partikül filitre uyarısı cıkıyordu ama yakşalık 10000 km dir bu uyarıyı almıyorum artık. fakat bazen devreye girdiğini hissediyorum; gazdan ayağımı çektiğimde cuy-off yapmıyor motor normalde 0 a düşmesi gereken değer 0,5 ila 0,8 arası kalıyor ve rolantide 1.5 civarında oluyor tüketim. sanırım bu ikazı yakmadan da yapıyor araçlarımız bu işlemi. belli bir km den sonrada böle oluyo olabilir tabi. artık bu arkadaş öğrendi arabayı deyip :) bu arada aracım 53000km de.

bende de artıslar oluyor gecenlerde tuketım 8e kadar cıktı dıkkat ettımde temızleme olayı arabayı agrasif kullanınca bıde dusuk hızlarda daha cabuk oluyor.arac 3000km de 3kere temızleme oldu

Bu başlık altında yazılan herşeyi okudum. 3100 km oldu ve sanırım bugün farkına varmadan Astram DPF temizliği yaptı. Rölantide anlık yakıt tüketimi arttı ve ben farkına varamadım maalesef. Hafiften pis bir koku bile çıktı diyebilirim. Normalde hergün stop etmeden  en az 2 dakika beklerim, bugün de bekledim ve stop ettim. Sonra da fan çalışmaya başladı. Yanlış yaptım diye düşünüyorum, stop etmemem gerekiyordu. DPF'nin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını önceden biliyordum. Beni yanıltan uyarı mesajının çıkmaması oldu.

İlk defa 7700 km de bende çalıştı. Aracı 1700-2300 devir arası kullanıyorum.

Bende de uyarı hiç çıkmadı bugüne kadar 15 bin km oldum. Ama 8-10 kez gizli temizlik yaptı kısa süreli belki daha fazladır ama benim yakaladıklarım bu kadar. Rölantide 0,4, 0,5 olması gereken tüketim 1 üstü oluyor ve yokuş aşağı viteste inderken gazdan ayağı çekince 0 olması gerekirken tüketim gösteriyor yol bilgisayarı birazda rolanti yükseliyor. Çok kısa bir süre küçük viteste yüksek devir çevirince normale dönüyor. Gizli temizlik olurken stop ederseniz bir problem çıkartacağını sanmıyorum ama bitirmesine izin vermek daha iyi. Bu yarım kalmalar sonucu temizleyemezse sanırım o zaman dpf temizlik uyarısı alınacaktır.

Dizel Partikül Filtresi

2012 model 7000 km ye yaklaşan aracımda bu uyarı ile hiç karşılaşmadım.
fakat aracı ilk aldığım zamanlarda aracı tanımadığımdan ve zorlamak istemediğimden düşük devirlerde kullandım.
ilk zamanlarda bahsedilen rolantide daha çok yakıt sarfiyatı ile sadece 1 kez karşılaştım.
aracı biraz yüksek devirli kullanmanın etkisi olduğunu düşünüyorum.
ayrıca bütün yakıtlarımı shell'den aldım.

Aracım 11.000 km oldu. DPF temizliği için hiç uyarı vermedi.Gizli yaptığını birkaç kez yakaladım. Bu durum normal mi?Bukadar süre uyarı vermesi gerekmez miydi?

Benim aracım 14.000 km'de ve ne kendi devreye girdi, ne de uyarı çıktı. Benim durumum çok normal çünkü aracı aldığımdan beri DPF'ye dikkat ediyorum:

1. Sürekli, temizliğine güvendiğim aynı istasyondan yakıt alırım.

2. Zaman zaman şehir içinde devirli kullanırım.

3. Haftanın 1 günü çevre yoluna çıkarım, hız sabitleyiciyi açar ve 10 dakika boyunca 2700 devirde (4.vites) saabit ilerlerim.

4. Depoda mümkün olduğunca çok yakıt tutarım ve deponun dibinde pislik olma ihtimaline karşı yakıt ışığının yanmasına müsaade etmem. Aracı alalı dün tam 1 yıl oldu ve bu süre içerisinde sadece 1 kere yakıt uyarı ışığı yandı :)

Çok şükür ve çok maaşallah :) filtrem şuana kadar hiç uyarı vermedi ve araç kendisi de temizlemedi, buna fırsat vermedim :) Bir keresinde kötü yakıt almıştım (shell'e güvenip) onda da hemen farkettim ve yakıt biter bitmez serviste DPF'yi bilgisayara bağlayıp manuel olarak temizlettim.

Şayet siz de saydığım 4 maddeden birini / birilerini yapıyorsanız hiç uyarı almamanız son derece normal...

Geri