bende olmamayı düşünüyorum. çünkü şuan zaten gribim
engellemek için hastalığa bulaşmadan önce önlem almak gerekiyor.
ayrıca bence her türlü ilaç zararlı. çok zorunda kalmadığım sürece ağrı kesici bile içmiyorum.
çünkü bu tıbbi ilaçların vücudun bir yerini onarırken başka bir bölüme zarar vereceğini düşünüyorum. haplar için bukadar büyük bir olay olmasa da en azından aşılarda böyle şeylerin olacağını düşünüyorum.
birde bu aşı yurtdışından geliyorsa ve Türkiye'den başka ülkelerde kullanılması bukadar zorunlu tutulmuyorsa ben bu işin altında bir bit yeniği ararım.
/watch?v=UlapcNczrPM
http://www.youtube.com/watch?v=UlapcNczrPM&feature=related
Türkiye'de kuş gribi çıktığı dönemde bizde yumurta sektörünün içinde gibiydik.
(akrabamızın işletmesine biz bakıyorduk)
Çorum'da kuş gribi olmamasına rağmen (hatta ülke genelinde çoğu yerde olmamasına rağmen) tavuklara itlaf etme kararı çıktı.
köylerde birsürü tavuk itlaf edildi, çiftliklerde tavuklar itlaf edildi.
bizim baktığımız çiftlikte sapasağlam ama yaşlı olan birsürü tavuk itlaf edildi.
üstelik bu tavuklar sürekli kapalı ortamda, bakıcısından başka dışarıyla bir temasları yok. böylece çiftliklere birsürü ilaç satıldı.
dahası, Türkiye beyaz et ihracatında dünyada 1 numaraydı.
ama bir kuş gribiyle dışarıya ihracat durdu.
tavukla birlikte yumurta ihracatı da durdu.
ondan sonra da kene çıktı. çünkü köylerde keneyi yiyen tavuklar öldürüldü.
kene aslında herzaman vardı, ama tavukların katledilmesiyle sayıları çoğaldı. birde artık kim ne yaptıysa KKKA diye bir hastalığa sahip olmuşlardı.
bu sene çok fazla kene vakası görülmedi, tam rahatladık derken şimdide domuz gribi çıktı.
göreceksiniz seneye yada 2 sene sonra domuz gribiyle ilgili birşey kalmayacak ve başka bir hastalık gündeme gelecek.
benim tek umudum böyle her sene yenisi çıkan hastalıklardan bulaşmadan atlatmak.
bulaşırsa, iyileşsem bile ilerde başka bir hastalığa sebep olacağını düşünüyorum.
Türkiye gibi bir ülkeyi içten bitirmek kadar kolay birşey yok.
gelecek nesillerin zeka seviyesi ne durumda olacak çok merak ediyorum.
oynanmamış yiyecek kalmadı.
reklamlarında çocukları oynattıkları yiyeceklerin çocuklara faydası mı olacak, zararı mı ilerde göreceğiz.
neyse, konuyu çok değiştirdim
hakkımızda hayırlısı olsun....
engellemek için hastalığa bulaşmadan önce önlem almak gerekiyor.
ayrıca bence her türlü ilaç zararlı. çok zorunda kalmadığım sürece ağrı kesici bile içmiyorum.
çünkü bu tıbbi ilaçların vücudun bir yerini onarırken başka bir bölüme zarar vereceğini düşünüyorum. haplar için bukadar büyük bir olay olmasa da en azından aşılarda böyle şeylerin olacağını düşünüyorum.
birde bu aşı yurtdışından geliyorsa ve Türkiye'den başka ülkelerde kullanılması bukadar zorunlu tutulmuyorsa ben bu işin altında bir bit yeniği ararım.
/watch?v=UlapcNczrPM
http://www.youtube.com/watch?v=UlapcNczrPM&feature=related
Türkiye'de kuş gribi çıktığı dönemde bizde yumurta sektörünün içinde gibiydik.
(akrabamızın işletmesine biz bakıyorduk)
Çorum'da kuş gribi olmamasına rağmen (hatta ülke genelinde çoğu yerde olmamasına rağmen) tavuklara itlaf etme kararı çıktı.
köylerde birsürü tavuk itlaf edildi, çiftliklerde tavuklar itlaf edildi.
bizim baktığımız çiftlikte sapasağlam ama yaşlı olan birsürü tavuk itlaf edildi.
üstelik bu tavuklar sürekli kapalı ortamda, bakıcısından başka dışarıyla bir temasları yok. böylece çiftliklere birsürü ilaç satıldı.
dahası, Türkiye beyaz et ihracatında dünyada 1 numaraydı.
ama bir kuş gribiyle dışarıya ihracat durdu.
tavukla birlikte yumurta ihracatı da durdu.
ondan sonra da kene çıktı. çünkü köylerde keneyi yiyen tavuklar öldürüldü.
kene aslında herzaman vardı, ama tavukların katledilmesiyle sayıları çoğaldı. birde artık kim ne yaptıysa KKKA diye bir hastalığa sahip olmuşlardı.
bu sene çok fazla kene vakası görülmedi, tam rahatladık derken şimdide domuz gribi çıktı.
göreceksiniz seneye yada 2 sene sonra domuz gribiyle ilgili birşey kalmayacak ve başka bir hastalık gündeme gelecek.
benim tek umudum böyle her sene yenisi çıkan hastalıklardan bulaşmadan atlatmak.
bulaşırsa, iyileşsem bile ilerde başka bir hastalığa sebep olacağını düşünüyorum.
Türkiye gibi bir ülkeyi içten bitirmek kadar kolay birşey yok.
gelecek nesillerin zeka seviyesi ne durumda olacak çok merak ediyorum.
oynanmamış yiyecek kalmadı.
reklamlarında çocukları oynattıkları yiyeceklerin çocuklara faydası mı olacak, zararı mı ilerde göreceğiz.
neyse, konuyu çok değiştirdim
hakkımızda hayırlısı olsun....
Son düzenleme: