Düğme Işiklarina Led Takmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpago
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
alpago' Alıntı:
Rezistans düğmesinin ledleri yakmasıyla ilgili ledleri aldığım elektrosan isimli firma yetkilisi ile gördüştüm. Bu düğmeye gelen akımın diğerlerinden fazla olabileceğini, ledlerin bu akım fazlalığından yanmış olabileceğini söyledi. Onada ben çözüm buldum. Her iki bacağını da led takacağım. Adam olabilir dedi.

yetkiliinin dediği doğru akım farkı olması normal... ben sadece stop için uğraşcam ama. içi orjinal kalsın

Bende kendim degistirdim kilometrenin oradaki butun isiklar farlari yakan isiklar isitma isiklari ve teybin icine bile mavi isik koydum bende 3 gün filan ugrastim zor ama oldumu güzel duruyor .

Şu led takma işi göründüğü gibi kolay değilmiş arkadaşlar. Alt ve üst ledleri taktım. Araca düğmeyi yerleştirdim. Gayet güzel. Üst mavi alt kırmızı. Derken (3- saniye içinde) mavi ışık yeşile döndü. Neyse olsun dedim. Sonra sararıp kırmızıya döndü ve yanmamak üzere söndü.

okurken çok güldüm ya :kop::kop::kop:
ya çok keyifli işler ama anlamak lazım eletronikten.biraz anlasam benimde yapacak çok şeyim var ama...
emeğine sağlık :good:

merhaba.oncelikle alpago uyemiz bronz uye serefine nail olmasina ragmen hala imza kisminda isim soyisim zorunluugunu yerine getirmemis.once bu kismin duzeltilmesi gerekiyor.ledlere gelecek oursak oraya bildigimiz normal ledlerden takarsan verim alamazsin.SMD veya FLEXIBLE adini tasiyan ledleri kullanirsan ve isi ayar dumesinin orayada bunlarin beyazini koyarsan zaten sana istedigin rengi verecektir.nedeni ise zaten zeminin kirmizi ve mavi renk olmasidir.sen oraya ayni renk led koyarsan oranin rengini bogmus olursun.gogus sokme islemide o kadar zor bi islem degil aslinda ama kendine guvenene tabiki.mesela ben sadece iscilik icin 100 ytl alrim ki simdiye kadar 2 adet corolla 3 adet astra ve 1 adet vectra olmak uzere 6 araba yaptim.hepsininde icinde nekadar isik varsa arac sahiplerinin istegi dogrultusunda isiklarini led aydinlatmaya cevirdim.mesela astranin cam acma kapama dugme grubunun isiklarini degistirme isleminin ne kadar zor bir islem oldugunu bilemezsiniz.eger elinizde var ise sokun bi bakin ne demek istedigimi anlarsiniz.istanbulda aracina bu isi yaptirmak isteyen olursa cok uygun bir fiyata tum isiklari yapiyorum bilginize.

Ekli dosyalar

• IMG0111A.webp
    IMG0111A.webp
    13.6 KB · Görüntüleme: 199
  • IMG0037A.webp
    IMG0037A.webp
    33.1 KB · Görüntüleme: 159
  • IMG0033A.webp
    IMG0033A.webp
    23.8 KB · Görüntüleme: 157
  • IMG0104A.webp
    IMG0104A.webp
    16.3 KB · Görüntüleme: 153
  • IMG0035A.webp
    IMG0035A.webp
    32.4 KB · Görüntüleme: 163
Son düzenleme:
helal olsun valla:D

bu sökme ,takma ve led yerleştirme işlerini resimlemeni rica ediyorum
sıra geldi benim arabanın dügmeleri aydınlatmaya fazla acemelik cekmek istemiyorum. ayrıntılı resimlersen sevinirim.

:DMehmet cevap bekliyoruz resim istiyoruz öyle ağzımıza bal çalıp gitmek yok paylaşalım;)

ledler için gereken dirençlerin değerini ben parklara takılan ledleri bozarak öğrendim sonuçta parklara da 12v elektrik geliyor bahsedilen göstergelerede. parklara takılan ledlerde direnç sokete takılan plastik bölümün içinde maket bıçağı ile keserseniz görürsünüz. bilgilerinize. zaten bu işle uğraşanlar bu değerleri bilirler ya ben bilmeyenlere tiyo vereyim diye düşündüm.

ben ışıkları denemek için beyaza çevirdim. piyasada satılan ledli elektrikler var bunların ledlerinin büyüklüğü göstergedeki normal ışıklar ile aynı sayılır. ben bu ledleri uyguladım.orjinal ışıkların yuvaya takılan plastiğini ampulünden ayırdım ve içine direç ve ledleri yerleştirdim.düğmeleri söküp parçalamadan halletmiş oldum. daha sonra yedek yaptıklarımı bulup resim ekleyecegim.

Geri