Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

ses bagajaki uydu alicisindan geliyormus birde lastikler yeni oldugundan gicirti geliyor ses karisiyormus :)

dikkatimi cekti suspansiyonlar biraz sesli calisiyor camlar kapaliyken cok bozuk bir yolda iyi anliyorsunuz.

omerf link' Alıntı:
dikkatimi cekti suspansiyonlar biraz sesli calisiyor camlar kapaliyken cok bozuk bir yolda iyi anliyorsunuz.

Benim kullandığım en sessiz süspansiyona sahip araçlardan biri astra j. Bu araçlar arasında M.B bmw gibi markalar da mevcut. İlginç. Demek pug renault gibi araçları kullansanız bagaja bremen mızıkacıları girmiş diyeceksiniz.  ::)

bencede amortisorlerden biraz fazla ses geliyor. ancak kaliper sesleri kadar asla olamaz. gecenlerde serviste yaptırdım kaliperleri. kulaklarım rahatladı resmen

omerf link' Alıntı:
ses bagajaki uydu alicisindan geliyormus birde lastikler yeni oldugundan gicirti geliyor ses karisiyormus :)

Ben Astra ile 11.000km boyunca çok kez bozuk yola girdim, 4-5 kere de sert çukura düştüm ancak bu anlarda bile amortisörlerden ses gelmedi, kaliperlerdense tam tersi çok ses geliyor bu ikisini karıştırıyor olabilir misiniz? Farkı anlamak için dediğiniz gibi alttan ses gelirken hafifce frene basın, ses kesiliyorsa (bende öyle oluyor) sorun fren kaliperindendir, ses kesilmiyorsa dediğiniz gibi amortisörleriniz sesli çalışıyordur.

6 bin km oldu benim aracta.spor yay kullaniyorum cok sukur simdiye kadar amortisorden ve kaliperlerden  ses gelmedi.birara arkadan tik tik ses geliyordu.arkadaki emniyet kemeri tokalarini yukariya cektim ses kesildi.

Ses bugunde geldi bazen geliyor bazen gelmiyor metal tıkırtısı şeklinde bir ses anlayamadım öyle tok bir ses değil.

Megane 3 kullandım 1.5 yıl boyunca ithal versiyon mesela onun süspansiyon sisteminden çıt ses çıkmıyordu astranın süspansiyon sistemi daha sesli çalışıyor.

Yarın yada salı günü servise gideceğim lifte kaldırıp bakarlar herhalde bir sıkıntı varsa belli olur işin kötü tarafı bazen bahsettiğim ses var bazen yok hava sıcaklığına göremi oluyor diye düşünüyorum.

Bu kaliper sesi nasıl birşey biraz açıklayabilirmisiniz?Aracın içindemi duyuluyor dışındamı duyuluyor nasıl bir ses acaba?

omerf link' Alıntı:
Ses bugunde geldi bazen geliyor bazen gelmiyor metal tıkırtısı şeklinde bir ses anlayamadım öyle tok bir ses değil.

Megane 3 kullandım 1.5 yıl boyunca ithal versiyon mesela onun süspansiyon sisteminden çıt ses çıkmıyordu astranın süspansiyon sistemi daha sesli çalışıyor.

Yarın yada salı günü servise gideceğim lifte kaldırıp bakarlar herhalde bir sıkıntı varsa belli olur işin kötü tarafı bazen bahsettiğim ses var bazen yok hava sıcaklığına göremi oluyor diye düşünüyorum.

Bu kaliper sesi nasıl birşey biraz açıklayabilirmisiniz?Aracın içindemi duyuluyor dışındamı duyuluyor nasıl bir ses acaba?

metal tıkırtısı dediğiniz metal zırıltısı mı? Eğer zırıltı ise benim araçta da içeriden duyulmayan ama camı açtığınızda araçtan indiğinizde ara sıra gelen bir zırıldama şakırdama var. Bu aracın egzost susturucusundan geliyor. Susturucuya şöyle hafif hafif ayağınızla vurun sanki içine taş veya metal bilye gitmiş gibi şangırdıyor.

Bazen kapıları kapadığımdada oluyor bugun farkettim onuda galiba sizin bahsettiğiniz sesin aynısı.Bi susturucuya dokunup ses varmı diye bakacağım yarın.

Büyük ihtimalle sizin bahsettiğiniz sesin aynısı tarif tam uyuyor.

Fazla hassasiyet gösterdim galiba bu duruma :)

Bu 1.3 cdti'lar için egzos çıkışı yapıyorlar mı?Turbo'dakiler gibi acaba maliyetini bilen var mı?

omerf link' Alıntı:
Bazen kapıları kapadığımdada oluyor bugun farkettim onuda galiba sizin bahsettiğiniz sesin aynısı.Bi susturucuya dokunup ses varmı diye bakacağım yarın.

Bu 1.3 cdti'lar için egzos çıkışı yapıyorlar mı?Turbo'dakiler gibi acaba maliyetini bilen var mı?

bununlar ilgili forumda birçok konu var sn. omerf

http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=1843.0
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=1382.0
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=2121.0
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=1979.0

omerf link' Alıntı:

Dokunmayın hafif hafif tepin :)  Susturucuyu da yere indirmeyin aman ... 011zaa

Geri