Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

Esmerce link' Alıntı:
GM den gelecek açıklamaya göre garantiden parça değişimi olacağını yinelediler
hadi bakalım hayırlısı çözülür inş.

değerli opelsiz asla ailesi genellikle yaşadığımız astra j lerde şöyle bir çalışma yaptık ilgilenen arkadaşlar özelden görüşebilir.formda arkadaşlarımız fren kaliperlerinden şikayetçi bizim yaptığımız bir çalışma var sizinle paylaşmak isterim fren kaliperlerini tutan iki vida var bunların birisi plastik kaplamalı diğeri normal metal bu normal metal olanı tornacıya gönderip iki kanallı oring taptırıyoruz ses kesiliyor,yeni taksanızda geliştirilmiş parça olmadığı için ses devam ediyor saygılarımla.

Bu güzel haber için teşekkürler sn.mastertech.Ancak madem böyle yaygın bir problem var, neden opel bunun çözülmesi için bir çare bulmaya çalışmaz ki? Acaba çalışıyorlar da bizim mi haberimiz yok?
Bir de bu sesin ne menem birşey olduğunu sormak istiyorum.Şimdi birçok insanın sese karşı algı olayı farklı.Kimi en ufak sesi bile sorun ederken kimi hiç umursamıyor.Şimdi bu kaliperlerden gelen ses, nasıl bir sestir ve varsa eğer mutlaka anlaşılır mı??Ben,bende böyle bir ses yok diyorum ama belki vardır da kaliperlerden geldiğini bilmiyorumdur..Nasıl bir ses bu, tarifi mümkün mü??

Saygılarımla..

Not : Bir de şu "havalandırma valfinden gelen" sesle alakalı olarak, servisinize hiç şikayet geliyor mu, geliyorsa bir çözümünüz var mı??

Bozuk veya arnavut kaldırımlı bir yola girdiğinizde alt takımlardan lok lok diye ses gelir. Herhangi bir astra j de meydana gelememe olasılığı bence yok. Kaliperler ve pimler aynı tezgahtan çıktığına göre mutlaka her araçta bu ses mevcut. Kimisi aldırır kimisi aldırmaz o ayrı. Ya da kullandığınız yollar düzgün ise bu sesi duymazsınız. 1500 km kadardır benim araçtan gelmiyor fakat biliyorum ki yakınlarda tekrar başlayacak. Cruze kullanıcıları da benzer pimlerle sorunu giderdiler. Sn mastertech acaba kargoyla bu pimleri yollamanız mümkün mü? Maalesef İzmir'e gelebilme olasılığım yok.

aslında sn goxb yanıtı vermiş gibi  gözüküyor  tamamen yol şartlarına göre sesin çoğaldığı bir gerçek düz bir yolda zaten ses yok şuan ses gelmeyen bir araçta bozuk bir yola girsek sesi duyamaya biliririz ses şikayeti olan araçlarda eğer kaliperden ses geliyor ise ozaman bir çalışma yapıyoruz her araca uygulanacak diye bir şartımız yok,sn goxb biz kendi pimlerinizi tornada bir çalışma yaptırıyoruz ayrı bir pim deyildir saygılarımla

2 kanallı oring demissin sefim göstermme sansınız varmı nerelere actırıyorsunuz

Sayın Mastertech,

"Not : Bir de şu "havalandırma valfinden gelen" sesle alakalı olarak, servisinize hiç şikayet geliyor mu, geliyorsa bir çözümünüz var mı?? "

Havalandırma valfinin değiştirilmesiyle sorunun çözüldüğünü söylemişti bir arkadaş ve servis kodunu da yazmıştı.Arkadaşımın yazdığı mesajı olduğu gibi veriyorum aşağıya..Beni en çok rahatsız eden ses bu ses aslında.İlgilenirseniz çok sevinirim..

Sayın Exelans'ın mesajı:
"Mrb,
evt o bendim aynen banade bu sesin normal olduğu söylendi, birkaç zorladım ilkinde bir klpisle tutturdular , baktılar oolmuyor en son başka bir usta vadı dinledi, dedim ses burdan geliyor depo havalandırma valfi ufacık bir alet siyah küçücük değişti, şuan ses falan yok tırıltının t si yok:)
kablo sürtmesi , akü kapağı falan değil, onları öne sürerlerse sakın yemeyin resmen içinde enjektörmü ne varsa artık elinile tutun göreceksiniz vura vura çalışıyor. madem sorun yoktu şimdi neden sessşiz çalışıyor dedim ustaya, oda demek ki iyi değerlendirememiş dedi ustamız. sonuç: servis kağıdındaki kodu yazayım: 860176 DEPO HAVALANDIRMA VALFİ AST J .
SAYGILAR."

BU vaşfin yerını resımle paylaşabılırmısınız?

Edremit servisi yakında geliştirilmiş bir kaliperle garantiden değişim yapılacağından bahsediyor ama umarım bizi uyutmuyordur!  questionnn

Paylaşım için teşekürler aynı sesi bende duyuyorum lokurdu lok lok. başka astra sahibi arkadaşlarada sordum onlarda da var.
bende normal olduğunu düşünüp önemsemedim ama rahatsız edici boyuta geldiğininde farkındayım.

Geri