Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

Seviste nasıl yağlama yaptıysa arkadaş..

Sesde en ufak azalma yok bugün bir ara sesi iyice yükselir gibi oldu lokur lokur lokur...

2 aylık 1.4T Sport araçımı bende dün yağlattım ve mucizevi yağın becerisine bende şahit oldum. Sesten eser kalmadı ilk günki haline geri döndü. Tekrarlaması halinde parçaları yenilerle değiştiriyolarmış inş tekrarlamaz. Yağlattığım gün 400km yaptım şimdilik herşey güzel

Bende geçen hafta Surtaş İzmirde Güntekin usta tarafından söktürüp oring yaptırdım.Teneke sesi kesildi ama lokurtu başka bir ses sanırım onda kesilme olmuyor maalesef.Lokurtu bence ön taraftan geliyor.Ön tarafta bir sorun var.Lütfen bu sorunu opel çözsün artıkkkkkkk...

tosssbaa link' Alıntı:
2 aylık 1.4T Sport araçımı bende dün yağlattım ve mucizevi yağın becerisine bende şahit oldum. Sesten eser kalmadı ilk günki haline geri döndü. Tekrarlaması halinde parçaları yenilerle değiştiriyolarmış inş tekrarlamaz. Yağlattığım gün 400km yaptım şimdilik herşey güzel

bu kaliper sesi tam olarak nasıl bir ses.... ne zaman çıkıyor? tarif edebilir misiniz=?

Bu ses bende de var ve eskiden olsa sabahla birlikte soluğu serviste alırdım şimdiyse üşeniyorum!

Valla soluğu serviste de alsan çözüm yook.Bakalım bu lokurtuyu çözen olacak mı?

Servise birkaç ay önce durumu sorduğumda kendilerinin istek üzerine sese neden olan parçaya conta gibi birşey ilave ederek sorunu hallettiklerini ama GM den gelen bildiriye göre yakın (!) bir zamanda bu parçaların garantiden yeni tasarım olanlarıyla yenileneceği söylenmişti.

Opeli çözüm bulmaya davet ediyorum.Forumdan takip ettiğim üzere kronik herkeste uzun süredir olan ve çözülememiş bir problem.Neden bu kadar basit bir sorunu çözüp herkesi rahatlatmıyorlar anlamış değilim.Müşteri kaybediyorlar farkında değiller..

ne kalipermiş yahu

Sesi soran arkadaşlar için ilk yolun bozuk kısımından geçerken içeriye fazla ses alıyo normalde hiç ses çıkarmadan geçip gideçeğin yerlerde ses vuruntu yapmaya başlıyo iyice artınca sanki araçın tüm vidaları gevşemiş dağılacakmış gibi hissediyorsunuz. Geçen hafta çeşmeye otobandan gittim herşey güzel otobandan çıkıp plaja gitmek için bir yola girdim aman dedim kesin bikaç parça düştü yolda lagur lugur o kadar güzensiz hissediyorsunuzki.
Sorun tekrarlamasında pimlere burç yapılabiliyormuş belki en doğru çözüm bu olabilir çünkü pimin içinde hareket ettiği kısımlar arasında büyük bir çap farkı var. Sanki iki döküm parçanın toleransları için biraz fazla bırakılmış gibi bizim gibi ölçüler uygun gelenler için bu çap farkı pimin eksenel hareketinin dışında hareket yapmasınada biraz izin veriyo. Bu kadar küçük bişey inanılmaz konfor kaybına neden oluyor sesten şikayeti olan herkes bence kontrol ettirmeli.  

Geri