Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

bu ses zaten ilk mesajda dr.waverunner tarafından video da verilmiş galiba
ben de bu ses yok Allah'a şükür

Bende de yok çok şükür. Hatta dün Kuşadası dönüşü yolun tek şeride düşmesinden dolayı Söke çıkışı inanılmaz bir kuyruk vardı ve yan yola (stabilize) girmek durumunda kaldım. İçim gitti gerçi ama aracıda test etmiş oldum. Sonuç olarak bu seslerin hiçbiri olmadığı gibi forumda bahsi geçen diğer seslerde gelmiyor araçtan. Gerçi bundan sonra gelir mi bilemem  011zaa

tosssbaa link' Alıntı:
Sesi soran arkadaşlar için ilk yolun bozuk kısımından geçerken içeriye fazla ses alıyo normalde hiç ses çıkarmadan geçip gideçeğin yerlerde ses vuruntu yapmaya başlıyo iyice artınca sanki araçın tüm vidaları gevşemiş dağılacakmış gibi hissediyorsunuz. Geçen hafta çeşmeye otobandan gittim herşey güzel otobandan çıkıp plaja gitmek için bir yola girdim aman dedim kesin bikaç parça düştü yolda lagur lugur o kadar güzensiz hissediyorsunuzki.

Sorun tekrarlamasında pimlere burç yapılabiliyormuş belki en doğru çözüm bu olabilir çünkü pimin içinde hareket ettiği kısımlar arasında büyük bir çap farkı var. Sanki iki döküm parçanın toleransları için biraz fazla bırakılmış gibi bizim gibi ölçüler uygun gelenler için bu çap farkı pimin eksenel hareketinin dışında hareket yapmasınada biraz izin veriyo. Bu kadar küçük bişey inanılmaz konfor kaybına neden oluyor sesten şikayeti olan herkes bence kontrol ettirmeli.

+1  bravoo

ben de oyle bir ses yok. ama sanki stabilize yolda on takımlarda bir lokurtu sesi var. çok hafif ama... eski corsamda bu ses çok yogundu. iki defa direksiyon kutusunu degistirmişlerdi garantiden... video da ise anlaşılmıyor...

ses bende de başladı bilgim yoktu nerden kaynaklandığına dair bugün serviste söylediler kaliper gevşemesi olabiliyor yağlarız ama geçici çözüm şeklinde rahat bi yorum yaptı usta.. ama burda forumu incelediğimde yağlamayı denemeye karar verdim.. yarın sabah ilk iş servisin başınaçökmek.. walll

drbatuhan link' Alıntı:
ses bende de başladı bilgim yoktu nerden kaynaklandığına dair bugün serviste söylediler kaliper gevşemesi olabiliyor yağlarız ama geçici çözüm şeklinde rahat bi yorum yaptı usta.. ama burda forumu incelediğimde yağlamayı denemeye karar verdim.. yarın sabah ilk iş servisin başınaçökmek.. walll

yağlama geçici çözüm burç yapacan burç

akın link' Alıntı:
[quote author=drbatuhan link=topic=717.msg41008#msg41008 date=1311619258]

henüz servise tekrar götürmedim... burç yapıcan derken neyi kastettiniz? servisten ben nasıl bir çözüm istemeliyim?
yağlama geçici çözüm burç yapacan burç
[/quote]

dedimya burç yapacaklar.

bugün ostim opak servise gittim saolsunlar gayet güzel son derece ilgilendiler ( özellikle dün opaldaki ilgisizlikten sonra  baaltaaa )
arka kaliperler söküldü ve arka balatalarda gevşeklik olduğunu söyledi usta
anladığım kadarıyla balatal balatalarla kaliper arasına yay gibi bir parça yerleştirip GM in bir sıvısıyla kaliperleri tekrar sıkıp kapattılar.. ses kesildi. Opak servisi konuyla iligli olarak tavsiye ederim baaltaaa

Benim kaliperlere benzer işlemi yapacak olan usta işten ayrılmış umarım yerine gelen bilgisiz ilgisiz biri değildir!!  31agryyy

Geri