Benim tespit ettiğim iki farklı ses var. İkisi de araç bozuk yolda giderken duyuluyor; ama birbiri ile alakalı mı veya sebebi aynı mı ondan emin değilim. Bir tanesi "lokur lokur" diye tabir edilen daha tok, metalik olmayan bir ses. Diğeri de, sanırım sizin de bahsettiğiniz, metal tıngırdaması sesi. Bu ikinci sesin stepneden veya bijon anahtarından geliyor olabileceğini düşünüp sabitleştirme yaptım; ancak ses kesilmedi. Sonra çok da üzerine düşmedim, kaldı öyle.
Uzun uğraşlar sonucu kesin çözüme ulaşan arkadaşlar vardı forumda ama bu kadar uğraşmayı göze alamadım şimdilik. Zaten Ankara'da böyle konulara özen gösterecek, ilgili ve bilgili bir servis de bulamadım. Adamlar herşeye "sorun yok abi" diyip gönderiyorlar. 40 saat dert anlatmaya uğraşamam, adamla iki saat ağız dalaşına girip de sinirimi bozduğuma değmez. Ayrıca camlar kapalıyken bu metalik dediğim ses hiç duyulmuyor, diğer ses de çok az giriyor içeriye. Müzik de açıksa zaten ikisini de duymanın imkanı kalmıyor. Öok rahatsız etmedi beni o yüzden. Yine de bu sorununa Ankara'da çözüm bulan arkadaş varsa bilgi verirse çok memnun olurum.