Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

Arkadaşlar benim de kaliperlerden ses yapmaya başlamıştı. Servise götürdüm garanti kapsamında değiştiler. Şu an sorun çözülmüş gibi duruyor. Tekrar problem çıkarsa bilemem.

YAKLAŞIK 1-1,5 AYDIR BENDE BU SORUNLA uğraşıyorum. sıfır km. araç alıyorsunuz ve rahatça binemiyorsunuz, çünkü problem frenle ilişkili... konuyu açan arkadaşımız sanırım MART ayında , belki aynı sorunla daha önce de karşılaşan vardır, o zamandan beri OPEL , severek aracı aldığımız marka, bu sorunu görmüyor mu, duymuyor mu? ben her yere ilettim, kayıt altına alınan konuşmalar yaptım. eminim bir çok arkadaşımız da aynı sorunla ilgili gerekeni yapmıştır. OPEL'in firma olarak tavrı ne olmalıdır? nedir? hiç mi kurumsal kimlik adına düşünmezler. Ben 50 milyarı buluşturup verecem, kredi alacam, rahatça bineyim dediğim araca binemiycem... kabul edilemez bir şey bu.. KUSURA BAKMAYIN SORUN KALİPER SORUNU ancak halen giderilemedi ve yaz tatilim bitti. teşekkürler OPEL

arkadaslar bılıorm kızcaksınız cok konu konusuldu bu konuyla ılgılı bır suru lınk falan gelcek ama :D sorun herseferınde degıserek gelıor arabaya
arabamı aldım haftası dolmadan metal seslerı gelıordu surtas aydına gıttım kalıperlerın hepsıne burc yapıldı bı hafta kestı sonra arkadan lıkır lıkır kahredıcı kafanızı duvarlara vurdurcek bır ses gelıordu bu sefer ızmır mercanlara gıttım arka kalıperler komple degstı yenılerede burc yapıldı takıldı super oldu ıkı hafta gectı aradan ... sımdı lıkırtı basladı tekrar. ve en onemlı sorun  20 lıyle gderken frene basınca araba durduktan yarım sanıye gecmeden lak dıe bı vurma sesı gelıo sızce bu da kalıperlerden mıdır_? sankı bosta sıse varmıs gbı bagajda

Arkadaşlar aracım 900km'de 2011 model 1.3 cdti astra j.

Yolda giderken 30km ve üstü hızlarda kedi gözü veya yavaşlayalım diye yola çekilmiş kalın beyaz şeritlerden geçerken bazen alt takımdan bir ses duyuyorum.

Fakat bu ses içeriden duyulmuyor dışarıdan oldukça az duyuluyor ve her seferinde ses gelmiyor bazen duyuyorum bazen ise yok.

Çukurlarda,kasislerde veya bozuk yollarda en ufak bir ses duymuyorum.

Acaba bu fren kaliperlerinde bir parça varmış ses yapan onunla ilgili birşey mi?Ses çok yüksek ve net duyulan bir ses değil arka tarafdan geliyor ondan eminim.Metal bir parçanın birbirine çarpma sesi gibi birşey.

Belki paranoya yaptım aracın altında birşeyin vidası gevşek olup sağa sola vuruyor olabilirde tabi.

Böyle birşey yaşayan var mı acaba?

:)  kaliper :)  burç yaparlar sesten eser kalmaz  merak etme ;)

Evet kaliper, zamanla ses daha bariz hale geliyor ilk birkaç yüz km boyunca pek dikkat çekmiyor.

Servisler herhalde bu konuda bilgilidir çünkü birde gidip saatlerce dert anlatıp test sürüşüne çıkmayı hiç sevmiyorum.

Birde bir sorun olsa arabada ne zaman test sürüşüne çıksam varolan ses gelmiyor :)

Kaliper sorununu kesin çözümü var değil mi?

Ses daha önce varmıydı yokmuydu bilmiyorum belki dikkat etmedim zaten araç 900km'de yalovaya git gel yaptım 500-600km'si öyle yapıldı hatta.

Sesin arka tarafdan geldiğine eminim hafif bir metal sesi takır tukur ediyor sallanıp çarpıyor gibi bir yere kronik galiba bu.

Zaten pazartesi servise gidicektim aracın çamurluguna çöp tenekesi çarptı rüzgardan yürüyüp ezildi çamurluk henüz 300kmde  :D

Birde yalovadan dönerken bir kere sağlam bir çukura düştüm araçda 4 kişi+bagaj varken süspansiyonlar sonuna kadar oturdu çukura düşünce ben ondan kıllandım acaba amortisörleremi bişey oldu diye fakat 1 kere çukura düştü diye birşey olmaz diye düşündüm sonrasında.

Benim tespit ettiğim iki farklı ses var. İkisi de araç bozuk yolda giderken duyuluyor; ama birbiri ile alakalı mı veya sebebi aynı mı ondan emin değilim. Bir tanesi "lokur lokur" diye tabir edilen daha tok, metalik olmayan bir ses. Diğeri de, sanırım sizin de bahsettiğiniz, metal tıngırdaması sesi. Bu ikinci sesin stepneden veya bijon anahtarından geliyor olabileceğini düşünüp sabitleştirme yaptım; ancak ses kesilmedi. Sonra çok da üzerine düşmedim, kaldı öyle.

Uzun uğraşlar sonucu kesin çözüme ulaşan arkadaşlar vardı forumda ama bu kadar uğraşmayı göze alamadım şimdilik. Zaten Ankara'da böyle konulara özen gösterecek, ilgili ve bilgili bir servis de bulamadım. Adamlar herşeye "sorun yok abi" diyip gönderiyorlar. 40 saat dert anlatmaya uğraşamam, adamla iki saat ağız dalaşına girip de sinirimi bozduğuma değmez. Ayrıca camlar kapalıyken bu metalik dediğim ses hiç duyulmuyor, diğer ses de çok az giriyor içeriye. Müzik de açıksa zaten ikisini de duymanın imkanı kalmıyor. Çok rahatsız etmedi beni o yüzden. Yine de bu sorununa Ankara'da çözüm bulan arkadaş varsa bilgi verirse çok memnun olurum.

xylent link' Alıntı:
Benim tespit ettiğim iki farklı ses var. İkisi de araç bozuk yolda giderken duyuluyor; ama birbiri ile alakalı mı veya sebebi aynı mı ondan emin değilim. Bir tanesi "lokur lokur" diye tabir edilen daha tok, metalik olmayan bir ses. Diğeri de, sanırım sizin de bahsettiğiniz, metal tıngırdaması sesi. Bu ikinci sesin stepneden veya bijon anahtarından geliyor olabileceğini düşünüp sabitleştirme yaptım; ancak ses kesilmedi. Sonra çok da üzerine düşmedim, kaldı öyle.

Uzun uğraşlar sonucu kesin çözüme ulaşan arkadaşlar vardı forumda ama bu kadar uğraşmayı göze alamadım şimdilik. Zaten Ankara'da böyle konulara özen gösterecek, ilgili ve bilgili bir servis de bulamadım. Adamlar herşeye "sorun yok abi" diyip gönderiyorlar. 40 saat dert anlatmaya uğraşamam, adamla iki saat ağız dalaşına girip de sinirimi bozduğuma değmez. Ayrıca camlar kapalıyken bu metalik dediğim ses hiç duyulmuyor, diğer ses de çok az giriyor içeriye. Müzik de açıksa zaten ikisini de duymanın imkanı kalmıyor. ևok rahatsız etmedi beni o yüzden. Yine de bu sorununa Ankara'da çözüm bulan arkadaş varsa bilgi verirse çok memnun olurum.

Stepneye vs baktım onlardan gelmiyor bu metalik ses pek "lok lok" diye tabir edilen tok bir sesde değil daha ince tiz bir metal sesi.

Camlar kapılıyken duyulmuyor zaten camlar açıkkende dikkat etmek gerekiyor duymak için ve her zamanda gelmiyor ses.

Zaten servise gideceğim pazartesi bunuda söyliyeceğim yaparlarsa yaparlar olmazsada umursamıyorum pek bir sorun çıkarsa bi gün yaptırırım olur biter bıktım arabalarla uğraşmaktan valla  :)

Geri