Gerçek Oto Servis - Böyle birşeyle Karşılaştınız mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan duna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

duna

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Öncelikle Merhaba. Herkese iyi haftalar diliyorum.

Cuma günü opel corsa 1.3 cdti enjoy spor paket (2005 ağustos) aracımı 30,000 bakımı sebebiyle dolmabahçede lunaparkın karşısındaki Gerçek Oto'ya götürdüm. 400 YTL civarı bir masraf çıkacağını belirttiler. Ekstra birşey olursa arayacaklarını söylediler. Cuma akşama doğru telefon geldi. Ekstraların olduğunu ve bilgi vermek istediklerini söylediler. Tamam dedim. Tam 10 dakika boyunca sadece parçaları dinledim. Konuşmanın sonunda toplam fiyatın ne kadar olduğunu sordum. 1.600 YTL idi. Evet :) şaka gibi. Ben bunu karşılayamam, sadece acil olan değişiklikleri hesaplarsak ne eder dedim 1.115 YTL. neyse inandım. sonuçta saydığı şeyler evet gerçekten ciddi fakat nasıl? Araba 30.000 km olmasına rağmen genelde uzun yola gidip geliyor. Istanbul-Bartın arası 500km civarı. Git - Gel 1000 Km. Böyle böyle 30000 oldu aldığım günden beri. Bunun dışında istanbul içerisinde çok kullanmıyorum aracı. genel olarak evimin önünde yatar. Şimdi size değiştirilen parçaları yazayım. Takdir artık sizlerin.

Bir lastik körüğünün değiştirilmesi - Sol * 46,80 %10
Fren disklerinin sökülüp takılması (ön) * 40,95 %10
Şarj havası borusundan şarj havası soğutucuya digen bağlantı * 29,25 %10
Bakım ......................................................... * 99,45 %10
Motor yağı opel mobil.1 0/40 4.LT * 109,50
Fren balata temizleme spreyi * 7,51
Aks körüğü dış corsa C * 44,51 %5
Fren balatası Ön Corsa-C * 95,67 %5
Cam Temizleme suyu * 3,33 %5
Aks Kopilyası ön * 0,15 %5
Yağ Filtresi Z13DT * 15,73 %5
Fren Diski Cor.C * 238,00 %5
Turbo Hortumu 1.3 Corsa.C * 117,24 %5
Karter Tapası VECB * 7,49 %5
Polen Filtresi Corsa-C Vec-C * 22,97 %5
Mazot Filtresi Z13DT * 43,91 %5
Hava Filtresi Corsa C * 19,36 %5

Yorum sizlerin. Bunların dışında 4-5 tane de aciliyet gerektirmeyen değişiklik var. Onlarda olsaydı 1.600 YTL olacaktı. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar. :cool:

bence aracı baya bir hırpalamışsın.
bu ne ya hocam
eğer bunlar değişecekse opelde bu fiyatların olması gayet normal
sizce arkadaşlar

Sanırım arabanın sol tekerleklerini cukura falan sokmuşsun çünkü tekerlek parçalraın disk, körük gibi malzemeler değişmiş. Adamlar değişmesi gerekiyor diyorsa vardır herhalde birşeyler ama gerçekten pahalı olmuş.

Ahmet Altınçubuk

arabayı hor kullanmak için ne yapmak gerek? çukurlara girmek dışında yani? istanbulda heryer çukur. girmişizdir elbet.

mmerak ettiğim birşey var...sevisler filan acaba tamamen bozul parçalarımı değişcek olarak hesaplıyor yoksa bozulma ihtimali olan yıpranmış parçalarıda bir ihtimal diye listeye katıyor mu?

evet fiyatlar gerçekten yüksek gerçi genel olarak düşünürsek yetkili servislerde fiyatlar hep yüksek :D

mmerak ettiğim birşey var...sevisler filan acaba tamamen bozul parçalarımı değişcek olarak hesaplıyor yoksa bozulma ihtimali olan yıpranmış parçalarıda bir ihtimal diye listeye katıyor mu?

yetkili servis maalesef şu kadar gider şöyle temizleyelim vs. gibi cümleler pek kullanmıyo direk değiştirelim mesela amortisör belli bir seviyede yağ kaçırıyo hemen değiştirelim

evet. ama olan oldu artık. değiştirilen parçalar arabadaydı zaten. görüntü olarak kötü görünüyorlardı tabi. teknik olarak bilemem. :)

bıraz yuksek fıyat

Geri