Gerçek Oto Servis - Böyle birşeyle Karşılaştınız mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan duna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
daha yeni benim focusu 60.000 bakımına yetkili servise soktum 195 ytl dediler ağzım açık kaldı geçen sene corsaya 350 ytl verince çok ucuz geldi :) opel normal servislerden daha pahalı:) ama buda çok uçmuş:)

Savaş abi. valla çok fren yapmam ama genelde frenlerimde bir problem vardı. 15.000 bakımda da söylemiştim. Ses geliyordu araba uzun zaman kullanılmadığında. olabilir sorun çıkarmaz demişlerdi (boğaziçi opel servisinde). Bu bakımdan sonra keşke hurdacıya vermeseydim frenleride resimlerini koysaydım. Bana göre frenler iyi durumdaydı. Balatanın tuttuğu yüzey pürüssüz ve temizdi. ama arka tarafı paslanmıştı. nese artık yepyeni balatalarım ve fren disklerim var. (ya da ben yeni olduklarını sanıyorum :) ) saygılar.

bir taneside sileceklerin lastikleriydi. fiyat olarak yanlış hatırlamıyorsam 50-100 arası birşey cekmişlerdi :) aptal 3 tane lastik parçası o kadar para eder mi?
Vicdansızlığın bu kadarınada pes doğrusu...
Piyasada kaliteli alman ithal lastikler var tanesi 4ytl 3 tanesi 12 ytl . latik değişimini bir yere bırak silgeçlerin koplesin in fiatı 47 ytl :(

30 senedir araba kullanırım.çok araba değiştim. kusura bakmasınlar ama çok kazık fiatlar.

hocam feci kazıklamışlar seni ,benim araç 80.000 de daha fren diskleri aşınmadı bile,körük mörük hikaye,kopilyaya bile fiyat yazmışlar.Serviste kafalarına göre değiştiriyorlar.O fiyata sanayide 4 kez bakım yaptırırdın.Garantisi bittiyse aracın bir dahakine güzel bir özel servis bul derim.

ilk öncelikle aracınızı ağız tadıyla sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim fakat benim düşüncemi sorarsanız rakamlar baya bi uçuk geldi bana özellikle yağda tamamen uçmuşlar ve ayrıca 30.000km deki arabanın fren diskleri kesinlikle biitmiş veya değiştirmeyi gerektirecek bi problemin olmaması gerekiyor yani birazcık fazla para vermişsiniz ve size bugune kadar yaşadığım bi kaç tecrübemi anlatmak isterim benim her zaman gittiğim özel servisim abs beyninde bir problem var dedi ve onarılması yada değişmesi gerekli dedi ve inanmadım va yaptırmadım ve yetkili servise gittim baktılar ve abs soketini çıkardılar bide ne görelim abs soketi gevşemiş ve oksitlenmiş temizledik ve taktık sorunum kökten çözüldü ve verdiğim işçilik 20 tl eğer servisimi dinleseydim en az 400 tl gidecekti daha sonra arabamın motor arıza ışığı yanmaya başladı ve arabamda hiç olmadığı kadar teklemne sorunu meydana geldi ve denizlide bi kaç özel servise gittim kimi ateşleme bobini değişmesi gerekiyor dedi fiyat180 tl kimiside motor beynınde problem var dedi ve tamiri 400tl cıkması 1000tl ve orjineli 1500tl dedi ve bende tabikide hiç birini dinlemedim ve yine yetkili servise gittim ve ilk başta onlarda ateşleme bobini dediler ama daha sonradan motur beyninden ateşlleme bobinine gelen kablonun soketinin gevşediğinden kaynaklandığı bulundu ve o soket sıkıştırıldı ve birde ne görelim sorun halloldu ve 50 tl işçilik verdim yani size söylemeye çalıştığım kesinlikle bir iiki yere bağlı kalmayın en az 3 4 ustaya aracınızı gösterin ve fiyatları karşılaştırın zaten birazcıkta olsun arabadan anlıyorsanız eminimki bi ustanın dediği daha mantıklı gelecektir ve onun dediğini yaparsınız biraz uzun oldu ama en azından forumların amacıda budur bilgi paylaşmak:) iyi forumlar....

Bir lastik körüğünün değiştirilmesi - Sol * 46,80 %10
Fren disklerinin sökülüp takılması (ön) * 40,95 %10
Şarj havası borusundan şarj havası soğutucuya digen bağlantı * 29,25 %10
Bakım ......................................................... * 99,45 %10
Motor yağı opel mobil.1 0/40 4.LT * 109,50 :eek::eek::eek:
Fren balata temizleme spreyi * 7,51
Aks körüğü dış corsa C * 44,51 %5
Fren balatası Ön Corsa-C * 95,67 %5
Cam Temizleme suyu * 3,33 %5
Aks Kopilyası ön * 0,15 %5
Yağ Filtresi Z13DT * 15,73 %5
Fren Diski Cor.C * 238,00 %5
Turbo Hortumu 1.3 Corsa.C * 117,24 %5
Karter Tapası VECB * 7,49 %5
Polen Filtresi Corsa-C Vec-C * 22,97 %5
Mazot Filtresi Z13DT * 43,91 %5
Hava Filtresi Corsa C * 19,36 %5

sizin araçta abs var sanırım varsa eğer arka balatalat disk ise 30 bin km önlerde 17 20 bin km arası giderdi ortalama değer bunlar ön diskler eğer aarç büyük değilde çok yük taşınmıyorsa ve çok fren kullanılmıyorsa 60 bin km devirir bir disk 30. binde bi aracın sadece fren balataları bitiktir önler disk olduğundan ön fren balatası arkalar da diskse arkalarda bitmiştir ama diskler hemen bitmez bide anlamadığım bu yağ nasıl bi yağ motor zaten 1.3 en fazla 3 litre 200 gram gibi bişi koymak lazım en fazla tmm yağlar belki 4 litredir de sizden 4 litre parasını ve fazlasını almışlar geçmiş olsun diyelim

Karter Tapası VECB * 7,49 %5 ilginç doğrusu...o tapayı zorlicaksın anahtarı tutturamicaksın dişli ağızlarını bozucaksın anca öle yalama tarzı bişi olur ve öle değiştirirsin.kaldıki 30 bin bakımın da kaç kere söküldüki daha önce vallahi ilginç.

ooff fena fiyat.. bartının yolları çukurludur 4 senem geçti corsalar bana narin arabalar gibi geliyo. o yüzden tedbirli kullanmakta yaraar var. :)

Geri