Gerçek Oto Servis - Böyle birşeyle Karşılaştınız mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan duna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
30.000 km deki bir opel için fren diksi+balatalar+fren disklerinin sökülüp takılması = 374,62 YTL. ödemişsiniz. Vectralarda normal kullanımda balatalar rahatlıkla 60.000 km yapıyor. Bence balatalar erken bitmiş. Acaba çok mu fren yapıyorsunuz yoksa corsaların balataları daha mı çabuk bitiyor.

rimmersman olması lazım fren disklerim ve balatalarımı ozel servıste deıştırdım. toplam 150 lira para verdım. on fren dısklerı ve balatalar.

servis kazıgı bu !!!!
benim arkadasım gecen yıl astra G sini bakım icin servise götürdü arayıp ön takımda 1-2 parcanız hasarlı görünüyo filan demişler bizimkiside tamam değiştirin demiş tabi
servis 7-8 tane ön takımdan söktügü parcayı bizimkisinin eline vermiş ve 1500 liradan fazla para almışlar.
bunlar tam kan emici ben bakımımıda parçalarımıda kendim değiştiriyorum
sadece servislik işler var bide iyi bi ustanın yapabilcegi işler var iyi bi usta bulun paranız cebinizde kalsın arkadaslar

bu saydıklarınız 30.000 bakımından çok 90.000bakımına benziyor

bizim patronun sıfır farının arkasındaki tek tırnak kırılmış far yerinde taş gibi duruyor demişlerki değiştircez farı böle olmaz 3000 € demişler fara patron da has m.ktrin ordan demiş almış gelmiş arabayı.:D:D:D

arkadaşlar bende bir alman firmasında çalışıyorum kombi sektörü fakat alman zihniyeti hep aynidir satış fiyatı normal fakat yedek parçadan kar oranları minimum % 300 olarak çalışırlar.

Öncelikle Merhaba. Herkese iyi haftalar diliyorum.

Cuma günü opel corsa 1.3 cdti enjoy spor paket (2005 ağustos) aracımı 30,000 bakımı sebebiyle dolmabahçede lunaparkın karşısındaki Gerçek Oto'ya götürdüm. 400 YTL civarı bir masraf çıkacağını belirttiler. Ekstra birşey olursa arayacaklarını söylediler. Cuma akşama doğru telefon geldi. Ekstraların olduğunu ve bilgi vermek istediklerini söylediler. Tamam dedim. Tam 10 dakika boyunca sadece parçaları dinledim. Konuşmanın sonunda toplam fiyatın ne kadar olduğunu sordum. 1.600 YTL idi. Evet :) şaka gibi. Ben bunu karşılayamam, sadece acil olan değişiklikleri hesaplarsak ne eder dedim 1.115 YTL. neyse inandım. sonuçta saydığı şeyler evet gerçekten ciddi fakat nasıl? Araba 30.000 km olmasına rağmen genelde uzun yola gidip geliyor. Istanbul-Bartın arası 500km civarı. Git - Gel 1000 Km. Böyle böyle 30000 oldu aldığım günden beri. Bunun dışında istanbul içerisinde çok kullanmıyorum aracı. genel olarak evimin önünde yatar. Şimdi size değiştirilen parçaları yazayım. Takdir artık sizlerin.

Bir lastik körüğünün değiştirilmesi - Sol * 46,80 %10
Fren disklerinin sökülüp takılması (ön) * 40,95 %10
Şarj havası borusundan şarj havası soğutucuya digen bağlantı * 29,25 %10
Bakım ......................................................... * 99,45 %10
Motor yağı opel mobil.1 0/40 4.LT * 109,50
Fren balata temizleme spreyi * 7,51
Aks körüğü dış corsa C * 44,51 %5
Fren balatası Ön Corsa-C * 95,67 %5
Cam Temizleme suyu * 3,33 %5
Aks Kopilyası ön * 0,15 %5
Yağ Filtresi Z13DT * 15,73 %5
Fren Diski Cor.C * 238,00 %5
Turbo Hortumu 1.3 Corsa.C * 117,24 %5
Karter Tapası VECB * 7,49 %5
Polen Filtresi Corsa-C Vec-C * 22,97 %5
Mazot Filtresi Z13DT * 43,91 %5
Hava Filtresi Corsa C * 19,36 %5

Yorum sizlerin. Bunların dışında 4-5 tane de aciliyet gerektirmeyen değişiklik var. Onlarda olsaydı 1.600 YTL olacaktı. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar. :cool:
slm arkadaşım biraz geç gördüm ama birdaha bakımda beni bul derim sakaryaya gelmene değer.

opel gerçek...

çok taze bir sorun da ben yaşadım.

aracım şu an opel team de, gerçekte değişmesi gerekli dedikleri 1600 tl artı kdv fiyatlı parçanın sapasağlam olduğu ortaya çıktı...

ben aracı çekiciyle opel team e aldırtmıştım, çünkü araç çalışmıyor demişlerdi, araç çalışır durumdaymış...

ama yine de 1600 den kurtulmuş oldum...

fiyat almadan arac yaptırma önden bi baktır ne değişcek fiyat al pazarlık yap sonra bakıma ver ...

Geri