Hare Ve Çizik Giderme, Polish uygulaması.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GöKHaN2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Hare Ve Çizik Giderme, Polish uygulaması.

Ben aracımı aldığım günden beri meguiars a yıkatıyorum, yıkamada fırça ve kurulama için de silecek lastiğine asla izin vermiyorum , bir de hoparlörle su gitmemesi için kapı içlerine su vurdurtmuyorum. Her yıkatma sonrasında da yine aynı yere nxt wax 2 ile cila uygulatıyorum.Yıkama esnasında hem kurulama hem de parlatma işleri için bana ait olan meguiars kurulama ve parlatma bezlerini kullandırtıyorum.Halen hare yok aracımda ve sonuç her defasında süper oluyor.

Not : Ben de bir de meguiars quick detailer var ama bunu kendim nasıl uygulamam gerektiğini bilmediğimden, hiç cesaret edip de kullanamadım açıkçası..

alahan1963 link' Alıntı:
Ben aracımı aldığım günden beri meguiars a yıkatıyorum, yıkamada fırça ve kurulama için de silecek lastiğine asla izin vermiyorum , bir de hoparlörle su gitmemesi için kapı içlerine su vurdurtmuyorum. Her yıkatma sonrasında da yine aynı yere nxt wax 2 ile cila uygulatıyorum.Yıkama esnasında hem kurulama hem de parlatma işleri için bana ait olan meguiars kurulama ve parlatma bezlerini kullandırtıyorum.Halen hare yok aracımda ve sonuç her defasında süper oluyor.

Not : Ben de bir de meguiars quick detailer var ama bunu kendim nasıl uygulamam gerektiğini bilmediğimden, hiç cesaret edip de kullanamadım açıkçası..

Uygulaması çok kolay, püskürtün ve fiber havlu ile silin. Cila atılmış yüzeylerde daha iyi sonuç veriyor. Uygulamayı parça parça yaparsanız daha rahat olur.

Bu işlem için arabanın yeni yıkanmış olması şartmıdır acaba? Sanki birileri ;"araç kirli de olsa farketmez, bu cila çizilmeye neden olmaz demişti" bana ama ne kadar doğrudur bilemiyorum..

alahan1963 link' Alıntı:
Bu işlem için arabanın yeni yıkanmış olması şartmıdır acaba? Sanki birileri ;"araç kirli de olsa farketmez, bu cila çizilmeye neden olmaz demişti" bana ama ne kadar doğrudur bilemiyorum..
kesinlikle aracın iyice şampuan ve su ile yıkanmış ve silinmiiş olması gerekir
aksi takdirde araç üzerinde bulunan kir ve toz parçacıkları aracı cayır cayır çizecektir..

benim de aracıma dün gece her tarafına üstündeki tozla yazı yazmışlar bütün camlar ve ön kaputa yıkatmaya fırsatım olmadı daha umarım çizikler meydana gelmemiştir

Ben bugun bütün gün arabayla uğraştım ve meguairs boya koruma uygulaması yaptım detayları zaten yenibir konu altında resimli paylaşacam.
düşündüğüm kadar kolay olmadı açıkcası zaten 2 saat önce bitirdim ve şuanda izmirde çamur yağıyor ve yağacakta :)
önümüzdeki ay pasta cilaya sokacam arabayı kılcal çizikler fazlalaştı.

Meguiar's dan şampuan + uygulama pedi aldım.

Uygulama pedi uygulamayı kolay ve çok daha ekonomik hale getiriyor, şampuan ise iyi durumdaki sık yıkanan araçların parlak kalmasını sağlıyor.

bugün daha 6 gün oldu astramı alalı....

sol arka kapıya artık ne takmışlarsa var gücüyle çizmişler...siyah rengin ortasında cırrt diye bir beyaz çizik!!

nede güzeldin sen siyah incim nasıl kıydılar sana...çiziğini görür görmez,bukadar çabukmu dedim....

elim varmadı çiziğin boyutunu anlamaya....yüreğim kaldırmadı...ilk arabamızdı...

daha ilk taksidini bile ödeyemedik...yıkadık ogün daha bi güzelleşti...gelin buyrun çizin demişiz bilmeden..

Allahımmmm nolur ıslah et bunu yapanı.....sana havale ediyorum....

teşekkür ederim...umarım hiçkimsenin başına böyle bir durum gelmez....

Geri