kalkışta geç devirlenme

suleyman abi benden sana tavsiye hava kutle olceri bi degistir ama original olmasina cok dikat et, sorunun %90 duzelecek bence bu arabalarda bu parca cok onemli, benim basima geldi o yuzden soyluyorum cunku bendede O2 sensorunu ariza olarak veriyordun ama bu parcada bisey cikmadi, sorunu hava kutle olceri degistirerek haletim simdi araba cok iyi

arkadaşım aynen benim aracımdada motor soğukken hiçbir problem yok daha sonra ısınınca araç 2. viteste ve 3. viteste 2000 devirde önce bi takılıyor sonra hafif bi sallama benzin biter gibi daha sonra devir artıyor ama ivmelenme çok az.. 4. ve 5. viteslerde hiç bir problem yok! eğer sorununa bi çağre bulduysan cvp yazarsan sevinirim..

aynı problem olduğuna eminim ama benim corsa manuel olduğundan sorun çok fazla hisettirmiyordu başlarda şimdi dayanılmaz bir hal aldı!..

bu haftasonu bi götürcem bakalım da ankara da bana şöle gıcır gıcır bi motor yapacak şak diye herşeyi söliyecek bi opel ustası bulamadım madem bu kadar yaygın bi sorun neden bulamıyorlar bu zıkkımı?

vites değişmekte tereddüt ediyorsa bence şanzımandadaki 2nci vites arızası olabilir araba iki yrine 3 e geçiyorsa devirlenmekte zorlanı derim
bide 97 oktan benzini uzun zaman kullansanız diyebilirim.

slm erhan kardeş

orjinalliğini bilmiyorum ama hava kütle ölçeri yenisiyle denedik sorun devam etti. konuyu açan arkadaş potansiyometreyle ilgili bir araştırma yapıyor ve benim arızaya çok benziyor. yeniden bi hava kütle ölçer denemesini yapacağım. teşekkürler.

akışmetre

bugün kartal sanayi sitesinde hava akışmetreyi(debimetre) değiştirdim. bugünkü ilk izlenimlerim olumluydu. kartal'dan sahil yoluna ve gebzeye kadar yanan ışıklarda arabam hiç takılmadı. bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak. debimetreyi arızanın devam etmesi halinde eskisiyle değişip yeni arızalara bakılacak diye anlaştık.
umarım arıza budur...

Arkadaşlar,hepinizin dediklerini okudum.Buji seçimi çok önemli.Eğer sorun motor sıcakken oluşuyorsa,kesinlikle bujilerdir.Yeni değiştirmiş de olabilirsiniz.Ama doğru buji takılmamışsa dediğiniz sorunlar oluşur.Bazen bujiler 10 000 km den önce de bozulabilir.Doğru buji kullanılmazsa 1000 km de bile bozulanını gördüm.Parçacıya gidip dört buji veriri misiniz derseniz olmaz.Firmaların aracınız için ürettiği bujileri bulun.Lütfen dikkate alın.Örneğin www.ngk.com.tr adresine bakın.

bugün kartal sanayi sitesinde hava akışmetreyi(debimetre) değiştirdim. bugünkü ilk izlenimlerim olumluydu. kartal'dan sahil yoluna ve gebzeye kadar yanan ışıklarda arabam hiç takılmadı. bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak. debimetreyi arızanın devam etmesi halinde eskisiyle değişip yeni arızalara bakılacak diye anlaştık.
umarım arıza budur...

suleyman abi kesin o akis metredendir sorun, ama original olmasi cok onemli yoksa baska ne yaparsan yap faydasi olmaz benim basima geldi ayni sey, o2sensoru degisti, bujiler, benzin pompasi ama duzelmemisti sonra akismetreyi degistirdim araba tamamen duzeldi ve o zamandan beri yaklasik 5000 km yol yaptim hiq sorun yasamadim, eminim ki sende artik yasamassin cunku yazdigin gibi akismetreyi degistirip kartaldan gebzeye kadar yol yapip arac hiq takilmadi diyorsan bidahada takilmaz, gule gule kulan arabani allah kaza bela vermesin

Arkadaşlar,hepinizin dediklerini okudum.Buji seçimi çok önemli.Eğer sorun motor sıcakken oluşuyorsa,kesinlikle bujilerdir.Yeni değiştirmiş de olabilirsiniz.Ama doğru buji takılmamışsa dediğiniz sorunlar oluşur.Bazen bujiler 10 000 km den önce de bozulabilir.Doğru buji kullanılmazsa 1000 km de bile bozulanını gördüm.Parçacıya gidip dört buji veriri misiniz derseniz olmaz.Firmaların aracınız için ürettiği bujileri bulun.Lütfen dikkate alın.Örneğin www.ngk.com.tr adresine bakın.

evet gercekten bujiler cok onemli ama benim arac su anda yaklisik 70000km de ve ben aldigimda 45000 idi ve bujileri hiq degistirmedim yani bende yaklasik 25000 su anda hiqbir sorun yok bujileri kontrol etim cok iyi durumda, ama sanirim degisme zamani gelmis

sanırım ikimiz de aynı dertten muzdaribiz. enjektör ya da EGR mi ne dersin? ben de enjektörlerden şüphelenmiyo değilim. benim derdim emin olmak. ne yapacağımızı bilmeyince sanayide oynayıp dururlar. şurdandır burdan diildir diye.

bence parça tamamen arızalanmadan değiştirmeyin yoksa ne olduğu anlaşılmıyo birazda psikolojik aslında opel için iyi bir usta bulmak zor ustalar anlamayan ustalar sırf para almak için yapmadıklarını bırakmıyolar arabaya...:mad:

Geri