Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
cut off da yakıt harcamadıgını nerden kesfettın
benzın sıstemınde cut off devrededır ancak lpg enjektorlerınde cut off calısmıyor
bujileri iki defa değiştirmeme rağmen bujilerden bir tanesinde kararma yapıyor.yani değiştiripte denemediğimiz parça kalmadı bobin dışında bobini de deneme şansımız yok orjinali 240 ytl.yani sağlam parçayı değiştirmeyelim düşüncesi var ama bunu anlamanın başka yolu da yok gibikimse bi çözüme ulaşamadımı arkadaşlarbirde bu sorunu yaşayan arkadaşlar söyle bi durumda var bujileri cıkartın kontrol edin msl benim bujilerim 4000km önce değişti ucları kapkara olmustu usta yakamadığı söyledi sonra değiştik bujileri opel garaj hakan abinin oraya gittim yeni bujilerim en fazla 500-600 km olmustur yada olmamıstır söktük baktık aynı şekilde kapkara olmustu hakan abi benim aracımda 2 senelik buji var sökelim bakalım seninkinde daha ii durumdadır dedi
peqi bobin bozulsa böle bisi yaparmı ustaya aracın yeni bujilerle yaptığı km söylemesem 3-4 senelik buji der herhalde
![]()
kaan bey olay tam tersine olursa bu sefer nasıl bir yorum getirir siniz ?
ben ne yazdım okumamıssınokumadığı bi yakıt değerinin nasıl hesaplayıp lpg gönderiyoki enjektörler ? biraz açıklayabilirmisiniz ?
geçmiş olsun.en sonunda ateşleme bobinini ben de değiştirdim bendeki sistem aldesa fakat ustayla görüştüm benim sistemde ateşleme bobiniyle bir bağlantı olmadığını söyledi.yani bobini tekrar yakmamak için bişey yapmam gerekiyormu acabaArkadaşlar tekrar merhaba, bu sorunu tekrar yaşama endişesini üzerimden atamadığım için, aracımda takılı olan ZAVOLI lpg kitinin Türkiye distribütörü olan Polaris LPG nin İzmir Altındağ daki merkezine gittim. Namını daha önce duymuş olduğum Faruk ustaya durumu aktardım. Yenilenen ateşleme bobininin kısa sürede bozulmasının, takılan bobinin kalitesinden kaynaklanabileceğini söyledi. Ateşleme bobini değişimlerinde orjinal parça kullanılmasını önerdi. Son olarak ateşleme bobininin elektrik bağlantılarından birinden LPG sistemine bir bağlantı var, o bağlantının yanlış yapıldığını gördü ve bağlantıyı yandaki diğer kablodan yaptı (bağlantı siyah kablodan yapılmıştı, sarı-siyah olandan yaptı) ve artık kolay kolay bobin yakmaz dedi.
Şimdi artık içim daha rahat, umarım ne ben birdaha, ne de sizler kendi araçlarınızda bu sıkıcı sorunu yaşamazsınız.
geçmiş olsun.en sonunda ateşleme bobinini ben de değiştirdim bendeki sistem aldesa fakat ustayla görüştüm benim sistemde ateşleme bobiniyle bir bağlantı olmadığını söyledi.yani bobini tekrar yakmamak için bişey yapmam gerekiyormu acaba