Lpg li astra kullananlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koksal68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence lpg aracı içten içe yiyor diye düşünüyorum kesinlikle karşıyım.

Ben benzin atarsam gezerim felsefesine inananlardanım gerisi bos benim icin.
lpg yi aracıma taktırmayı dusunmedim hic dusunmemde.
buda benim gorusum

Ben benzin atarsam gezerim felsefesine inananlardanım gerisi bos benim icin.
lpg yi aracıma taktırmayı dusunmedim hic dusunmemde.
buda benim gorusum

para olduktan sonra zaten kimse düsünmez.. ama ayni yolu ucuza gitmekte ayrı bir zevk.. :rock

sonradan takılma ile sıfır motorda lpg olması tamamen farklı bence.

95 OV AC 1.6 F-sanem var. BRC yarı sıralı diye adlandırlan LPG takılı. LPG ye geçikten sonra 2-3 dk sonra yaklaşık 30 sn süren ve sonrasında sonra eren bir silkeleme tekleme gibi bir sorun yapıyor. Akabinde hiç bir sorun yapmıyor. İvlenmede yaklaşık % 20 ye varan bir performans düşüşü kesinlikle söz konusu. Ancak GM lerin 2.000 - 3.500 aralığında isteksizliğinin karekteristik özelliği olduğunu düşünürsek buda normal gibi. Bende LPG ile benzin aynı fiyat lsa LPG de neden bineyim. Amaç zaten yakıtı düşürmek. Tamamen duygusal yani. Ancak şu kadarını söleyebilirim. 4 ayda yaklaşık 10.000 km yol yaptım. Aracım ortalama km de 14,5 kr yakıyor. Bu benzinde olsa km de 30 kr olacaktı. Yani aradaki fark yaklaşık 15 kr * 10.000 km = 1.500 tl yapar. Bir yılda ortalama 25.000 - 30.000 km yol yapsam o da eşittir 4.500 tl yapar. dikkat ederseniz bu aradaki fark. Benzinde iken verceğimiz para 9.000 lira iken LPG de 4.500 lira veriyoruz. Diğer 4.500 cebe kalıyor. Yılda yaklaşık 10.000 km yapan arkadaşların minumum karı 1.500 tl. İyi bir motor LPG ye geçtiği için iddaa edilen "motor biter" km si olsun olsun 50.000 olsun. 5 * 1.500 7.500 lira kar yapar. En bab motor bugün 5/5 lik 3.500 - 4.000 (Abartarak yazıyorum) liraya oynayarak çıkar. KAlan 3.500 lira cepte. bence iyi para. Ama böyle filozof gibi hesap yapmadan bol kazanım ile yaşayan arkadaşların LPG ye karşı olmalarını anlayabliyorum. Konuyu fazla dağıttım pardon. Sonuç LPG var aracımda çok şükür sıkıntı yapmıyor. Motorda çekişi performansı gayet iyi. Ankara dan selamlar...

kalkışta yapan bu sorun beni arabadan soğutuyo:(

benim yok valla.BRC sıralı takılı.ben 2 yıldır kullanıyorum.Hiç sorun yok.hatta geçen sene 16-17 kuruş yakıyodu bu sene 12-13 kuruşa düştü.Şehirler arası tabi.ama ortalama 150 km ile gidince.arabam 2004 astra 1.4 16 V .

tabi bide sadece aygazın tüplerini kullanıyorum.Karma markalar kullanmıyorum.Daha önce citroen vardı nerde tüp bulsam onu dolduruyodum.mahvetti beni.sonra tek marka tüp kullanmaya karar verdim.

Geri