kısa vade de zararının olmadığını uzun vadede zarar verdiğini düşünüyorum ben 2004 de taktırmıştım 2009 sattım son 6 ayda titremeye başlamıştı ilk çalıştırmada pimpirikli adamım beni bozar dedim sattım walla
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
95 OV AC 1.6 F-sanem var. BRC yarı sıralı diye adlandırlan LPG takılı. LPG ye geçikten sonra 2-3 dk sonra yaklaşık 30 sn süren ve sonrasında sonra eren bir silkeleme tekleme gibi bir sorun yapıyor. Akabinde hiç bir sorun yapmıyor. İvlenmede yaklaşık % 20 ye varan bir performans düşüşü kesinlikle söz konusu. Ancak GM lerin 2.000 - 3.500 aralığında isteksizliğinin karekteristik özelliği olduğunu düşünürsek buda normal gibi. Bende LPG ile benzin aynı fiyat lsa LPG de neden bineyim. Amaç zaten yakıtı düşürmek. Tamamen duygusal yani. Ancak şu kadarını söleyebilirim. 4 ayda yaklaşık 10.000 km yol yaptım. Aracım ortalama km de 14,5 kr yakıyor. Bu benzinde olsa km de 30 kr olacaktı. Yani aradaki fark yaklaşık 15 kr * 10.000 km = 1.500 tl yapar. Bir yılda ortalama 25.000 - 30.000 km yol yapsam o da eşittir 4.500 tl yapar. dikkat ederseniz bu aradaki fark. Benzinde iken verceğimiz para 9.000 lira iken LPG de 4.500 lira veriyoruz. Diğer 4.500 cebe kalıyor. Yılda yaklaşık 10.000 km yapan arkadaşların minumum karı 1.500 tl. İyi bir motor LPG ye geçtiği için iddaa edilen "motor biter" km si olsun olsun 50.000 olsun. 5 * 1.500 7.500 lira kar yapar. En bab motor bugün 5/5 lik 3.500 - 4.000 (Abartarak yazıyorum) liraya oynayarak çıkar. KAlan 3.500 lira cepte. bence iyi para. Ama böyle filozof gibi hesap yapmadan bol kazanım ile yaşayan arkadaşların LPG ye karşı olmalarını anlayabliyorum. Konuyu fazla dağıttım pardon. Sonuç LPG var aracımda çok şükür sıkıntı yapmıyor. Motorda çekişi performansı gayet iyi. Ankara dan selamlar...
barış lpg geçiş sıcaklığını yükseltirsen sorunun kalmaz gibime geliyor. 30 sn sürüyo dediğine göre 5 derece yada 10 derece yeterli olur.
dostum bu dediğin olayı ben yapabilirmiyim. bu derceyi nerden ve nasıl yükseltebilirim.
bu arada LPG düşmanı insanları anlamak zor. Abi adam bulmuş işte. ekonomik ve gayet kullanışlı. neden bu inat anlamak çok zor. Motor biter. bitecek tabi abi.İnsan ömrü bitiyor babacım insan ömrü. Motor o nolur...
sıralı değil mi taktırdığınız LPG ?ucuz olsun cok gezelim dedik. Taktirdik... ben kendim kullandigim zaman gene benzinde kullaniyorum araci. performans diye birsey kalmadi. Yokus hele ki klima aciksa, iptal...
dostum bu dediğin olayı ben yapabilirmiyim. bu derceyi nerden ve nasıl yükseltebilirim.
bu arada LPG düşmanı insanları anlamak zor. Abi adam bulmuş işte. ekonomik ve gayet kullanışlı. neden bu inat anlamak çok zor. Motor biter. bitecek tabi abi.İnsan ömrü bitiyor babacım insan ömrü. Motor o nolur...
Haklısın kardeş.
Ama sunuda unutmamak gerek cozumun bir parcası olmak icin sorunlarla ugrasmakta insan ömrunden onur goturur.
ucuz olsun cok gezelim dedik. Taktirdik... ben kendim kullandigim zaman gene benzinde kullaniyorum araci. performans diye birsey kalmadi. Yokus hele ki klima aciksa, iptal...