meguiars nxt 2.0 tech wax

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sqlear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Wax(doğal içerikli) -Sealant( yapay içerikli) 2side aynı işe yarıyor. Boyanın dış etmenlere karşı(kuş pisliği,ağaç reçinesi,güneş ışığı gibi) direnç sağlamak için ürünün kalitesine göre birkaç hafta veya 1-1.5 ayda bir uygulamak sağlıklı olur :) :)

Bilgi için teşekkür ederim.

ARkadaşlar tam olarak uygulamayla ilgili bilgim olmadığı ve sadece teknik yazılardan okuduğum bilgi olduğu için sizden bir kaç bilgi rica edeceğim.Ama soruma konu hakkında bilgi ve kullanım tecrübesi olan bir arkadaş cevap verirse çok sevinirim.

Genel olarak Wax nedir ve tam olarak ne amaçla kullanıyorsunuz.Uygulamalarınız sonucunda istediğiniz ve beklediğiniz sonuçlara varıyormusunuz?

araca tam bir temizlik (pasta cila vs) yapildiktan sonra son uygulamaya wax denir siralama boya durumuna göre degisir. kisaca cila isleminden sonra parlakligi ve koruyuculuk özelligini uzatir boya üzerindeki olusan her nevi pisligin yikama esnasinda daha cabuk temizlenmesini saglar.iyi bir cila cekilmis arabaya yaklasik 6 haftada bir uygulanirsa parlaklik ve boyanin uzun ömürlü canli kalmasini saglar wax islemi yaklasik bir sattir yani cabuk ve zahmetsiz bir istir.

Sormamın sebebi şu.Ben sıfır araç alıyorum iki senede bir değiştiriyorum.Mesleğim gereği sıır bir araca piyasadan çok düşük fiyatlarda sahip olabiliyorum.Bu nedenle iş yerimizde kullandığımız cilalı şampuanlar ve normal özellikte bir cila birazda ayda bir cila yaptığımdan dolayı yetiyorda artıyor.Tabi bu benim için geçerli bir durum.Boya koruma konularında wax konusuna çok rastladığımdan dolayı wax kullanan arkadaşların beklenti ve elde ettikleri sonucu merak ettim.Uygularmıyım bilmiyorum ama uygulamaya değer ve beklentileri karşılayan bir ürün mü merak ettim.Bu nedenle daha çok teknik bilgi değilde kişisel tecrübeleri merak ettim.

son yillarda wax olayini cok uygular oldum Kemal yalniz piyasada cok cesitli wax lar var kaliteli bir ürün yeni arabada yada temiz bir boyaya sahip bir arabada 1-2 ayda bir uygulandiginda gercekten araba ilk günkü gibi canliligini koruyor sik sik cila yapmaktansa ciladan sonra wax ve sonrasi sadece wax dedigim gibi 1-2 ayda bir yeterli oluyor hem wax cilaya göre cok ama cok daha kolay ve cabuk oluyor.ben tüm arabayi 1 saat gibi bir sürede yapiyorum.

dscn0827b.jpg

Son düzenleme:
son yillarda wax olayini cok uygular oldum Kemal yalniz piyasada cok cesitli wax lar var kaliteli bir ürün yeni arabada yada temiz bir boyaya sahip bir arabada 1-2 ayda bir uygulandiginda gercekten araba ilk günkü gibi canliligini koruyor sik sik cila yapmaktansa ciladan sonra wax ve sonrasi sadece wax dedigim gibi 1-2 ayda bir yeterli oluyor hem wax cilaya göre cok ama cok daha kolay ve cabuk oluyor.ben tüm arabayi 1 saat gibi bir sürede yapiyorum.

Peki wax ın içinde aşındırıcı olan cilalar gibi veya pasta gibi aşındırıcı özelliği varmıdır yoksa boyadan bir zerre bile almadan sadece boya üstünde koruyucu flim gibi bir tabakamı oluşturuyor?Bir de kılcal çizikleri doldurup maskelediği söylenen bir ürün var bu wax denen ürünün bu özelliği de varmı?

Peki wax ın içinde aşındırıcı olan cilalar gibi veya pasta gibi aşındırıcı özelliği varmıdır yoksa boyadan bir zerre bile almadan sadece boya üstünde koruyucu flim gibi bir tabakamı oluşturuyor?Bir de kılcal çizikleri doldurup maskelediği söylenen bir ürün var bu wax denen ürünün bu özelliği de varmı?

hic bir sekilde asindirici özellegi yok boyadan bir zerre bile almiyor:)evet aynen boya üstü parlatici ve koruyucu film gibi de düsünebilirsin wax cizikleri doldurmaz.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=85529

Linkini verdiğim konuda arkadaşımız 21. resimde kılcal çizikli boyanın halini göstermiş.22. resimde bir madde sürdüğü görünüyor.23 resimde ise kılcal çiziklerden eser kalmamış.Bu madde nedir?Bu maddenin özelliği çizikleri aşındırarak yok etmesimi yoksa çizikleri doldurup maskeleyerek boyayı aşındırmadan kapatmasımı?Bu konuda bilginiz varsa ve beni de bilgilendirirseniz memnun olurum.

Bende NXT 2.0 pasta wax var ben mi yanlış kullanıyorum yoksa pasta olduğu için sıvısı gibi değil mi kullanımı merak ediyorum..

Bu waxı 3 kere kullandım 3ünde de nefret ettim ilk seferinde makineyle uyguladım bütün waxı ped emdi kutunun 1 seferde yarısı gitti ama güzel oldu.. Sonra yakaşık 2 hafta sonra ilk yıkatmamda aracın boyasının ve plastik aksamlarının üzerinde bir sürü küçük beyaz noktalar vardı yıkamadan önce olmayan noktalar.. 2. sefer başka bir araçta kullanılana kadar waxla alakalı olduğunu düşünmedim park ettiğim bi yerde boya mı vardı acaba diye düşünüp tırnakla kazıya kazıya çıkardım plastik aksamlardan çıkmadı boıya gibide değildi aslında...

Daha sonra 2. kez başka araçta elle kullandım tabi bu sefer normal dozajda oldu ama meg.'in sitesinde silme zamanını ayarlamak için bir test vardı parkmakla sildiğinizde iz kalmıyorsa silebilirsiniz diye bende bekledim o kıvama gelince silmeye çalıştığımda waxın üst kısmının kuruduğunu gördüm silerken çok zorlandım ve pul pul dökülüyordu waxın üstü plastik aksamlara doğru tozlar dökülünce aynı görüntü çıktı karşıma o zaman anladım daha önce aracımın başına gelenlerin waxtan olduğunu

Şimdi kuruyacak diye korkuyorum sürüp 1 dk sonra siliyorum bu seferde hiç bir faydası olmuyor sorun nerede teşekkürler

birde hiç anlayamadım nasıl bi araç 2 hafta fıstık gibiyken basınçlı yıkamayla yıkanınca plastik aksamlarda ve boyada beyaz noktalar oluşabilir gözümün önünde yıkandı sanki fazla wax arcın üzerinden kalkmışta etrafa bulaşmış gibi..

not: araçlar güneş altında beklememişti ve işlemler kapalı alanda yapılmıştı..

Son düzenleme:
kemal hocam fotoyu şu an göremiyorum eve geçince yazarım.

mehmet hocam nxt paste wax dediği pasta cila değil (paste=katı) katı ciladır, aynı ürünün sıvısı da mevcut. yaşadığın sorunlar uygulama ile alakalı. nxt nin içinde temizleyici ajanlar vardır ama boyayı inceltecek seviyede değildir. mesela altına parlasın diye glaze uyguladın üstüne sıvı nxt yi makine ile attın o zaman glaze i sökebilir(kesin söker demiyorum, uygulama şansım olmadı)

kemal hocam fotoyu şu an göremiyorum eve geçince yazarım.

mehmet hocam nxt paste wax dediği pasta cila değil (paste=katı) katı ciladır, aynı ürünün sıvısı da mevcut. yaşadığın sorunlar uygulama ile alakalı. nxt nin içinde temizleyici ajanlar vardır ama boyayı inceltecek seviyede değildir. mesela altına parlasın diye glaze uyguladın üstüne sıvı nxt yi makine ile attın o zaman glaze i sökebilir(kesin söker demiyorum, uygulama şansım olmadı)

Köksal arkadaşım ilgili mesajı autoglym srp başlığındaki sorunum ile ilgili yazmıştım.Sornumu hallettiğim için pek gerek kalmadı.Sevgilerle :)

Geri