Sıfır araçta komple kılcal çizikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan A14NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Sıfır araçta komple kılcal çizikler

bu arada sanırım pedlerin cilayı emmesi ile ilgili bi sıkıntı varsa size meguair's in pedlerini öneririm. ben elle cila atıyorum bi makinam var benim de fakat istediğim gibi olmadığından elle atmayı tercih ediyorum. koçtaş'tan deneme amaçlı almıştım pek beğenmedim.meguair's ürünlerini türkiye'de satan yerler var fakat perpa'da satan bi yerde gayet ucuzdu fiyatlarıÜ; yerin adını tam hatırlayamıyorum. ben amerikadan baya uyguna komple set almıştım şu an onu kullanıyorum çok memnunum.

dinojasie link' Alıntı:
forum bir polisajcı daha kazandı.  045thumbsup yalnız önce ilk denemenizi başka parlak bir yüzeye , veya gece gizlice başka marka araçlara uygulayın deneme amaçlı :D
aracınızın yeni  parlak halini merakla bekliyorum
Teşekkür ederim. Bakalım arabanın parlak halini mi yanık boyalı halini mi gösterebileceğim?  :) :) :)

HaKaN link' Alıntı:
1- Evet bende de durum aynı bende biraz kurcaladım ama sabitleyemedim
2- Ped 18 mm büyük ve kalitesiz geldi bana o yüzden 15 mm tabıyla birlikte yine orta kalitede
    ped+ tabla aldım. Erdem boyadan aldım pasta pedi + cila pedi + tablası ile birlikte 25-20 tl birşeydi
    Pasta pedini beğendim ama cila pedi cilayı çok emmişti. Daha iyi ped isterseniz 3m ped ya da meguiarsın
    pedlerini alabilirsini yine alternatif olarak. Ben size linkleri vereyim. Sanalpazar'dan erdem boya şeklinde   
    aratırsanız orada da çıkıyor. Ben alternatif pedlerin linkini vereyim. Sizdeki 18 mm ancak 15 mm alırsanız
    tab da almanız gerekiyor. Bazı ürünlerde tabıyla birlikte satılıyor.
    Kalitesine göre Meguiars, 3m, atas, yerli tablar. Linkler aşağıda

http://erdemboya.ticaretimiz.com/p314108-kampanyali-150-mmlik.html
http://erdemboya.ticaretimiz.com/product_list/group_66039
http://erdemboya.ticaretimiz.com/p157673-180-mmpolisaj-seti1adet.html
http://erdemboya.ticaretimiz.com/product_list/group_108681
http://erdemboya.ticaretimiz.com/product_list/group_153194
Hakan Bey tavsiyeniz üzere birazda acemi olduğum için iyi bir ped takımı almaya karar verdim. Bildirmiş olduğunuz erdem boyanın sitesinden 3m marka 150mm set aldım. (cutting ped + polisaj ped + wax pedi + tabla) Bunun yanında mikrofiber bezler, pasta ve cilada aldım. Yalnız şu ana kadar yaptığım harcama 350TL civarına yaklaştı. Hanım beni öldürecek.  :D

evet baya harcama yapmışsınız :) bu işe girince cilası, pedi, makinesi derken hepsi devreye giriyor
ama aldıktan sonra ürünleri birçok kez kullanıyorsunuz, benim ürünler hala bitmedi uygun zamanlarda kullanıyorum
3m marka almakla iyi yapmışsınız sizin aracınız siyah bir de sonuç mükemmel olacak fotoğrafları kesin bekliyoruz
uygulama yaparken önce polishi düşük ayarda yedirip 3-4 dk sonra deviri arttırıp kaporta hafif ısınma kıvamına
gelene kadar ürünü yedirip varsa spot ışığı ile harelenmelerin ne derece gittiğini kontrol ederek uygulama yapabilirsiniz
kaportayı bölümlere ayırarak çalışırsanız ve her bölüm arasında dinlenerek yaparsanız daha kolay olur
boya yakma olayı çok zor ben en üst devirlerde de kullandım herhangi bir sıkıntı olmadı
şimdiden kolay gelsin ve sonucu merakla bekliyorum

Hadi bakalım hayırlı olsun :)
Başlangıçta "cutting ped" kullanmamanızı öneririm, özellikle de polisaj makinasıyla. Polish ped ve Meguiar's M 205, Menzerna 203 S gibi ülkemizde kolaylıkla bulunabilen, çalışması rahat ürünler işinizi görecektir. Hem alışır deneyim sahibi olursunuz, hemde parlak bir son kat bırakacağından sizi memnun edecektir.

HaKaN link' Alıntı:
evet baya harcama yapmışsınız :) bu işe girince cilası, pedi, makinesi derken hepsi devreye giriyor
ama aldıktan sonra ürünleri birçok kez kullanıyorsunuz, benim ürünler hala bitmedi uygun zamanlarda kullanıyorum
3m marka almakla iyi yapmışsınız sizin aracınız siyah bir de sonuç mükemmel olacak fotoğrafları kesin bekliyoruz
uygulama yaparken önce polishi düşük ayarda yedirip 3-4 dk sonra deviri arttırıp kaporta hafif ısınma kıvamına
gelene kadar ürünü yedirip varsa spot ışığı ile harelenmelerin ne derece gittiğini kontrol ederek uygulama yapabilirsiniz
kaportayı bölümlere ayırarak çalışırsanız ve her bölüm arasında dinlenerek yaparsanız daha kolay olur
boya yakma olayı çok zor ben en üst devirlerde de kullandım herhangi bir sıkıntı olmadı
şimdiden kolay gelsin ve sonucu merakla bekliyorum
Evet Hakan Bey vermiş olduğunuz video gayet açıklayıcı olmuş. Direk o yöntemle deneyeceğim. Peki cilayı nasıl sürmeli yine makina ile komple düşük devirde mi?

thejazz link' Alıntı:
Hadi bakalım hayırlı olsun :)
Başlangıçta "cutting ped" kullanmamanızı öneririm, özellikle de polisaj makinasıyla. Polish ped ve Meguiar's M 205, Menzerna 203 S gibi ülkemizde kolaylıkla bulunabilen, çalışması rahat ürünler işinizi görecektir. Hem alışır deneyim sahibi olursunuz, hemde parlak bir son kat bırakacağından sizi memnun edecektir.
Ben hasar vermekten korktuğum için "en light" pasta olan swirlX i kullancaktım, fakat pek bir işe yaramayacağı konusunda arkadaşlar uyardığından strachX aldım. Sanırım M205 onunda üstü yani ona cesaret edemedim.  :)

A14NET link' Alıntı:
Ben hasar vermekten korktuğum için "en light" pasta olan swirlX i kullancaktım, fakat pek bir işe yaramayacağı konusunda arkadaşlar uyardığından strachX aldım. Sanırım M205 onunda üstü yani ona cesaret edemedim.  :)

Farklı ürünlerin aşındırıcılık derecelerini gösterir tablo paylaşmıştım. Bir göz atmanız faydalı  olacaktır.
Bizim araçlarda Meguiar's M 205 çok güzel çalışıyor ve Scratch X 2.0'a göre daha az aşındırıcıdır, daha uzun süreli çalışma imkanı tanır.

Edit link:
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=4646.0

thejazz link' Alıntı:
Farklı ürünlerin aşındırıcılık derecelerini gösterir tablo paylaşmıştım. Bir göz atmanız faydalı  olacaktır.
Bizim araçlarda Meguiar's M 205 çok güzel çalışıyor ve Scratch X 2.0'a göre daha az aşındırıcıdır, daha uzun süreli çalışma imkanı tanır.

Edit link:
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=4646.0
Paylaşım için teşekkürler. Daha önce böyle bir tablo görseydim kesin M205 alırdım, ben onu daha ağır sandım fakat değilmiş.

Hatta benim strachX 2,0 ı tabloda 8. sırada görünce tırstım şimdi biraz. Kendisi arabayı çizmez değil mi?

Compound yada cut olmadığından çok hızlı aşındırma yapmaz. Çizilme, yada hologram bırakma tamamen yanlış aplikasyon (yada rotarylerde yün ped, cutting ped + ağır aşındırıcı kullanımı), yanlış ped seçiminden kaynaklanır. Pedin kirli olması, üzerinde toz yada önceden kalmış ürün kalıntısı yüzeyi çizebilir. Çalışılan alan her zaman temiz olmalı, ped her panelde temizlenmelidir. Polisaja başlamadan öncede pede bir miktar ürünü parmakla yaymak ve üzerine 1 fıs detail spreyi sıkmak ve tekrar üzerine çalışılacak ürünü koymak tozlanmanın ve ilk startta oluşabilecek zorlanmanın önüne geçer.

Geri