Meguiar's wax kıyaslama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgun88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Meguiar's wax kıyaslama

şifresini kırmak zor hocam. Yazılımsal değil donanımsal şifreli benim bildiğim.
Zimmet falan benim için önemli değil bu konuda çok belirsizlik var çünkü. 5 yıl sonra(o kadar sürmezde) tablet ömrünü tamamladığında ne olacak belirsiz.

ylc link' Alıntı:
şifre kırılamıyor bildiğim. Yazılımsal değil sanırım donanımsal 
Birde hocam zimmetin sınırı yok 2 yıl sonra garanti bittiğinde ne olacak belli değil. Tablet ömrünü tamamladı diyelim 5 yıl sonra( o kadar sürmezde) ne olacak o da belli degil.

MEB = muamma

o yüzden pek de kullanmıyorum üşenmeyip pc yi açıyorum çoğu zaman.

büyük bi wax kıyası ile karşılaşmıştım nette gezinirken ama tam anlamıyla inceleyememiştim. Bugün inceleyebildim kendi çapımda anladığım kadarıyla açıklaması şu şekilde:

link : http://detailingworld.com/forum/showthread.php?t=76435

anlayabildiğim kadarıyla durumu özetleyeyim.

test edilen ürün listesi

Swissvax Divine
Swissvax Mystery
Swissvax Best of Show
Swissvax Concourso
Swissvax Saphir
Swissvax Onyx
***** Royale
***** Vintage
***** Glasur
***** Carbon
Collinite 845IW
Collinite 915
Collinite 476s
Nattys Blue
Nattys White
Rubbish Boys Orginal
Rubbish Boys Dodo Juice
Dodo Super Natural
Dodo Blue Velvet
Dodo Purple Haze
Dodo Rainforest Rub
Vic Concours (red)
Autoglym High Definition Wax
Finish Klare Pink Wax
Espuma Revive
Autosmart Cherry Glaze
Meguiars NXT

test 30 haziran 2008 de başlamış ve kısa periyodlarla dayanıklılık test edilmiş

ilk 2 ay sonunda etkisini kaybeden ürünler şunlarmış:

Finish Kare Pink Wax
NXT Liquid
Dodo Blue Velvet
Dodo Rainforest Rub, and
Dodo Supernatural.

şu listedekilerde biraz gidici duranlarmış: (gözleri toprağa bakan :D )

1- Nattys White
2- Nattys Blue
3 - AG HD wax
4- Swissvax Onyx
and.....

5- Collinite 476s

bunlar da etkisi hala devam etmekte olanlar:

NXT Paste wax
Victoria Concours
Nattys white
Nattys Blue
Z Royale
Z Glasur
Z Carbon
Swissvax Onyx
Swissvax Saphir.

ve 6,5 ay sonra 12 ocak 2008 de yapılan son izlenimlere göre etkisi süren ürünler şunlarmış:

not: unutmadan 1986 dan bu yana en sert geçen kışlardan birini yaşamışlar ve diyorki hem yaz güneşini yedi hem de kış çetin geçti

Autoglym Hi Def
Collinite 915 Marque D'Elegance
Nattys White & Blue
RaceGlaze 55
Swissvax Divine, Mystery, BoS and Concourso
Victoria Concours
***** Vintage and Glasur

her ne sürç-i lisan ettiysem affola :)

Meguiars Ultimate Quik Wax olandan sipariş verdim. Aracım beyaz olduğundan parlaklıktan ziyade boyayı koruması için aldım. İlk denememden sonra sonuçları paylaşacağım.

Bu arada lastik parlatma ve koruma (kahverengileşmesini önleme) sağlayan ucuz bir çözüm önerisi olan var mı? Daha önce Sonax kullandım, şimdi Meguiars' ın bir ürününü kullanıyorum ve ikisinin de 30 TL üzerinde fiyatı var. Ucuz diye bir defa Macota' nın (Diğer ürünlerinden gayet memnun kalmıştım) bir lastik parlatıcısını aldım ama parlaklık 2 gün sonra geçiyor, yine kahverengileşme başlıyor. Wax, cila, şampuan vs. alırken verilen paraya değiyor ama lastik parlatma için bu paraları vermek koyuyor açıkçası.

farselem link' Alıntı:
Meguiars Ultimate Quik Wax olandan sipariş verdim. Aracım beyaz olduğundan parlaklıktan ziyade boyayı koruması için aldım. İlk denememden sonra sonuçları paylaşacağım.

Bu arada lastik parlatma ve koruma (kahverengileşmesini önleme) sağlayan ucuz bir çözüm önerisi olan var mı? Daha önce Sonax kullandım, şimdi Meguiars' ın bir ürününü kullanıyorum ve ikisinin de 30 TL üzerinde fiyatı var. Ucuz diye bir defa Macota' nın (Diğer ürünlerinden gayet memnun kalmıştım) bir lastik parlatıcısını aldım ama parlaklık 2 gün sonra geçiyor, yine kahverengileşme başlıyor. Wax, cila, şampuan vs. alırken verilen paraya değiyor ama lastik parlatma için bu paraları vermek koyuyor açıkçası.

Sonucu fotolar ile bekleriz :)

Quik wax daha çok yıkama sonrası parlaklık içindir ama muhakkak etkisi sizi memnun edecektir

farselem link' Alıntı:

Ben her yıkamadan sonra kullanıyorum parlaklığı güzel. boya korumanın ömrünü uzatması için kullanıyorum.Çok kalıcı değil

ttt35 link' Alıntı:
Ben her yıkamadan sonra kullanıyorum parlaklığı güzel. boya korumanın ömrünü uzatması için kullanıyorum.Çok kalıcı değil

Evet benim de servis tarafından uygulanmış boya korumam var. Ona takviye olması amacıyla her yıkamadan sonra uygulayacağım. Yıkamadan yıkamaya kalıcılığını koruması yeterli.

bende nxt ve quick wax kullanıyorum.
Nxt tek kelime ile çok fark yaratıyor enaz 1 hafta elinizi gezdirdiğiniz yerde kayganlığı hissediyorsunuz.

tomacco link' Alıntı:
bende nxt ve quick wax kullanıyorum.
Nxt tek kelime ile çok fark yaratıyor enaz 1 hafta elinizi gezdirdiğiniz yerde kayganlığı hissediyorsunuz.

bende nxt alıyorum biraz maske yapmak uğraştıracak ama değeceğini düşünüyorum

Geri