- Konuyu Başlatan
- #21
osman bey şanzıman katkısı ile difransiyel katkısı aynı mı? ayrı ayrımı satılıyor? fiyat farkı varmı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
osman bey şanzıman katkısı ile difransiyel katkısı aynı mı? ayrı ayrımı satılıyor? fiyat farkı varmı?
Arkadaşlar adam gidiyor sıfır arabaya veya motoru çok iyi durumda olan araca bor koyuyor ondan sora fark yok diyor. Kardeşim borun sitesinde diyor ki fazla km yapmış ve komprasör oranı düşmüş yağ yakmaya başlamış araçlarda kullanın farkı görün diyor. Benim marea 144000 km de ama 10000 km de yarım lt kadar yağ eksiltiyor ve motorun sesi bana göre normal gibiydi boru katalı 2000 km oluyor ben çok fark gördüm bikere sesi çok azaltı gaza tepkimeler daha fazla arttı.
Benden tavsiye motoru sağlam ve az km yapmış araçlarınızda kullanıp sorada ürünü kötülemek kimseye yakışmaz.
Ben yaklaşık bin km önce bor power uyguladım.henüz çok ciddi farkları görmedim.enazından psikolojik sınırı aşmayı bekliyorum.asıl etkiyi 2 bin km sonra göstereceği yazıyor.her ne kadar yağ ömrünü 2 katına çıkarıyor densede ben yine 10 bin km sonra yağı değiştirmeyi düşünüyorum.peki ozaman yeniden bor power uygulamalımıyız yoksa sadece yağımı değiştirmeliyiz?Sn. Bektaş Bütün,
Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için şöyle örneklendireyim, kimyasal içerikli dolgu görevi yapan ürünler yüzeylere yapışır ve sıvanır, bu yüzeylerde sert bir katman oluşturur, yağı boşaltsanız dahi ürün yapıştığı yerde kalır. Yeni bir kimyasal eklediğinizde yine daha önceki katmanlar üzerine dolgu yapmaya devam eder.
Bor Power ise kimyasal hiçbir madde içermediği için, bu şekilde katmanlar ve tortular oluşturmaz yağ ile birlikte dolaşan atomik bor kristalleri çalışan parçalar arasındaki boşluklara sıralanır ve yanyana dizildikleri için film tabakası şeklinde görev yapar. Konan ürün içerisinde yaklaşık 450 katrilyon tane bor kristalleri vardır ve bunların yaklaşık %60 kadarı aralara yerleşir ve görev yaparken, geri kalan yaklaşık %40 lık atomik tanecikler yağ ile beraber dolaşarak ısı transferine de destek olur.
İlk yağ değiştirdiğinizde sadece bu %40 lık bölümü boşaltılır, geri kalanlar görev yapmaya devam eder. Bir sonraki yağ değişimine kadar bu çalışan taneciklerden birkısmı yine yağ ile birlikte yerlerinden ayrılır ve ikinci yağ değişiminde eksilmeler olacağından yeni ürün koymak gerekir. Bu tanecikler bir bilye gibi şekillendirildiği için sizinde tahmin edeceğiniz gibi üst üstte gelerek kalın bir tabaka oluşturmaları mümkün değildir.
Saygılarımla.