Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Umarın her şey gönlünüzce olur. Arkadaşlar iki gündür easytronik vitesle ilgili bir sorunum var. Son 2 haftadır aracımla 3.000 km’ye yakın yol yaptım. Malumun bayram izni şuan ege tarafındayım. Burada hava sıcaklığı gündüz. 36 dereceleri görüyor aracı park ettiğim yer güneş altı. Aracın içini hayal bile edemiyorum. Velasılı kelam aracla belirli bir km gittitken sonra arac 2 vitestle 3 vites arasında kararsız kalıyor. 3 vitese yükselltiğinde arac gaz yemiyor tekrar 2 ye düşüyor akabinde biraz yüklenince 3 tekrar yükseltiyor. Bıgünde yolda giderken aynı kararsızlık 4-5-6 viteslerde oldu. En son arac boş düştü kendim manuel müdahale edip vitese aldığımda direkt 5 ten başladı. Manuel kullandığımda hiç bir sorun kalmadı. Tam park ederkende geriye takmama rağmen hareket etmedi. Bir kaç vites değişiminden sonra kendine geldi. Araç park yerinde 2-3 saat bekledikten sonra kendine geldi. Viteste hiç bir pürüz kalmadı. Aklıma sıcaktan dolayı akü bitmiş olabilir mi diye geldi ? Sıcaktan akü biter mi ? Bu arada Aracın aküsü 3 aylık 74 amper varta. Robot yağı 2 sene önce hidrolikse nerdeyse her 1000 km de kendim değiştiriyorum. Baskı balata be şanzıman yağı değişeli 30.000 KM oldu. Herhangi bir arıza kodu da vermedi. Bu arada şuna da dikkat ettim far sensörü bir ara devreye girip çıktı normalde çalışması gereken saat aralığında çalışmadığını fark ettim. Konu sanırım elektrik ile işgili ama bir türlü anlam veremedim. Araçta egr fişide çekik bu bir etki eder mi bilmiyorum. Ayrıca araçta komple led aydınlatma var , gecen günde bir ara kadran ışığı gidip geldi. Alternatöre gizli menüden baktığımda 14 volt şarj da bir sorun görünmüyor. Şuan istanbulda da olmadığım için müdahale edemedim.