Opel Astra Hantal !

+1905.... ayrıca easytroniklere bi tavsiyem var... sıkışık trafikte kar moduna alın direk 2.vitesten ayarlıyo 1e geçmio böylecede sarsmıyor:rolleyes:
sarsmıyor ama debriyaj balatasından yiyor:D
ben de yapıyorum aşırı sıkışan trafikte ve bir de yokuş aşağı dur kalklı trafikte ;)

Bu gün birkez daha manuel kullanmanın ne kadar zevkli olduğunu farkettim.Geçenlerde kullandığım corsa da easytronic idi ve bildiğin manuel vites atar gibi sallıyordu.Çok ilginç geldi.Şehiriçinde otomatik/yarı otomatik şanzımanın rahatlığıda yadsınamaz ama ölümüne manuel :D

bu millet aptal 3,20 d falan alıyo alsın bi astra 1,3 tır tır gezsin ooh mis:D hayır yani neyin fantezisi bu 1,3 ben normal cdti yazısı gördümmü basmam bile 1,3 araba dengimmi diye ha 1,7 olur anlarım ama 1,3 le bbukadar yok biz 220 gördük falan deyip kendinizi komik duruma düsürmeyin 1,3 astralar ekonomi için yapılmıs motorlu arabalardır yani burda yapmayın bari hepimiz biliyoruz ne olduğunu mutul oluyosanız bende yazım yani 250 de yapar 1,3 astra

:good: :good: :good:

Hantallığın topspeedle halen ne alakası var kuramadımya :( Sonra hantal bir araç 1.viteste şunu yapamaz 2. viteste şunu yapamaz diye bir kaydemi var sonuçta şanzumanı uzunsa eğer 60da yapar 70de yapar 80de yapar hee bu aracı seri yaparmı yapmaz tabi tamamen senkromençlerle iligil birşey :D Ama ben öle bir araca biniyorsam eğer performansından çok yakıtını göz önünde bulundururumki zaten 1.3 cdtilarda bunu yerine fazlasıyla getiriyo :cool:

amma büyümüş bu mevzu. evet araba hantal 180 i de geçmiyo iğrenç bi araba işte.. illa laf söylenecek şu astraya. adamlar 1.3 turbo dizel motor yapmışlar söylemediğinizi bırakmadınız daha iyisini yapan varsa opele mail atın ilham alsınlar

:good::good:

dizel kullanan adam beygir sevmez tork sever ;) 1.3 motorda 200 nm tork daha ne olsun... 1.6 benzinli arabalarda 150 civar tork vardır bilginize....

arkadaşlar forumda eskiyim bayağıdır girmiyordum bakınırken gördüm bayağı bi focus tdci astra cdti muhabbeti dönmüş bende bikaç cümle yazmadan geçmek istemedim , bende zamanında cdti corsam vardı kullandım sattım ve iki aracıda kullanmış biri olarak cdti çoğu arkadaşında dile getirdiği gibi ekonomi amaçlı üretilmiş kaliteli sessiz bir motordur performans açısından normal olarak tdci nin yanından dahi geçemeyecek kadar zayıf kalıyor verilerdende anlaşıdığı gibi.

tdci motor psa üretim olup volvo(s80 dahil) , ford , citroen ,peugeot ve (son olarak takip edenler bilir mazda 3 lerde kullanılmaya başlandı) gibi markaların kullandığı bir motordur. kalitesi tartışılmaz bi motor bence.

yani iki motorda kaliteli ve amacına göre keyfi çıkarılacak ama karşılaştırılmaması gereken silindir hacimleri farklı motorlardır

son olarak şunu demek istiyorum ki opel in yeni astra ile cdti de silindir hacmini 1.5 lere doğru çekmesini beklerdim ve bunu isterdim. bu biraz hayal kırıklığı oldu bende. herkse sevgi ve saygılar. . .

Astra 1.3 cdti için "hantal" denebilir buna gücenmemek lazım çünkü 0-100 km/sa hızlanması 14 saniyelerde olan bir araç..

hem çok seri hızlanacak hem de ortalama 4-5 litre mazot yakacak bir araba şimdilik yok. bence bunu isteyenlerin "2 araba" alması lazım :)

ben seri araç aldım aklım ekonomiye takılıyor bazen özeniyorum keşke benim aracım da dizel gibi az yaksa diye ama dizel alsaydım biliyordum ki bu sefer daha seri olsun isteyecektim o yüzden ya 2 araba sahibi olup külfetine katlanacağız ya da artısı ve eksisi olan araçlarımıza o özellikleri ile razı olacağız..

Geri