Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2007 1.9 Cosmo zafira B aracım var imkanım olsa 1 tane daha alırım. İnanın ki B kasa 1.9 Cosmo kalitesinde bir aracı iç döşemeleri malzeme kalitesi vs ile şu an yeniden üretseler sıfırı Türkiye şartlarında 2-2.5 milyon dan girer listelere. Elimizdekilerin değerini bilelim.
Aracınız tekrardan hayırlı olsun(1.5 yıl olmuş neredeyse ama :D), 1.9 CDTI tam bir canavar zaten. 1.8 benzinli Zafira ile arasındaki farklar nasıl sizce? Özellikle performans olarak. Benzin-dizel farkını 1.6 Benzinli Zafira'dan dizel Verso'ya(Zafira C denk getiremedik, okumuşsunuzdur belki sayfa 507'de) geçince daha iyi hissettim performans olarak. Fiyat olarak kesinlikle dediğiniz seviyelerde olur(hatta 2 milyon az bile kalabilir, muhtemelen üst banda(2.5 M) daha yakın fiyatı olurdu). Başka hiç bir araç bende Zafira'nın uyandırdığı heyecanı uyandıramıyor ,hem tasarımsal hem de genel, fonksiyonellik vb bakımından. Evet, kendi içinde bazı dezavantajı vardır her araçta olduğu gibi ama başka bir araç ne kadar kusursuz, ne kadar lüks, ne kadar premium olursa olsun 11 yıl önce bir dergide gördüğim Zafira Tourer, Ford Grand C-Max, VW Touran karşılaştırmasında gördüğüm gibi bir heyecan ağırlıklı bir duygu hissetmedim. Ne zaman Zafira görsem o heyecan ilk günkü gibi :).

Opel gitti. Pejo ya sattı markasını. Minübüse Zafia Life ismini verip bir efsanenin (zafiranın) ipini çelerek hayatının en büyük hatasını yaptı. Umarım crossland X i 7 koltuklu haliyle ki avrupada var. tekrar zafira ismine dönerek üretir.. Ve dikkat ederseniz crossland x te zafira C kasadan esinti vardır.
Opel 1929'dan beri ABD merkezli General Motors şirketine bağlıydı. 90'ların sonuna kadar hem kar marjı olarak hem de satış başarısı olarak fırtınalar estirmişti. Fakat 2000'den sonra ekonomik olarak GM çatısı altında gün yüzü göremedi Opel. 2000'den 2017'ye kadar kesintisiz olarak zarar yazıyordu her yıl. PSA tarafında satın alınınca 2018'de yeniden kar açıklandı. GM'den satılmasaydı iflası muhtemeldi Opel'in. Şu an da da güzel işler çıkarıyor bence Opel ama GM dönemi tasarımları ve ağırlığı daha farklıydı bence. PSA aldıktan sonraki en büyük eksilerden biri de ürün gamındaki ikonik modellerin bitirilmesi oldu(Cascada, Adam,Zafira vb.) Zafira'nın böyle bir minibüse çevrilmesi bence de yazık oldu, şahsen o araca ''çakma Zafira'' diyorum :D. Logolar, isim ve 5+ yolcu kapasitesi hariç alakası yok Zafira'yla. Grandland daha iyi yansıtır bence Zafira'nın devamı olarak. Ayrıca dediğiniz minibüsün ismi makyajdan sonra(2024) tekrardan Zafira olmuş:kop:.

Bu araç maalesef dediğiniz Grandland değil, 2017'de çıkan Buick'İn Enclave modeli. Gönderdiğiniz linkte öyle yazıyor. Ayrıca Grandland'in de bu altyapıyla üretilebileceği söylenmiş haberde. Fakat Opel bu haberden 5 ay sonra PSA'ya devredilince günümüzdeki Grandland ortaya çıktı. Opel'de 7 koltuklu Otomobil Zafira'dan sonra bu yıl yeni çıkan Frontera'ya kadar yoktu. Buick markası ise Türkiye'ye gelmiyor.

1 yerde grandland x yazacağıma crossland x yazmışım grandland x olacak.. Ama bence grandland x 7 koltuk zafiranın devamı
Bir de aklıma geldi. Grandland x (en azından resmi olarak) herhangi bir şeyin devamı olarak görülmese de Crossland X, Meriva'nın devamı. Hatta dönemin Opel CEO'su Thomas Neumann tarafından açıklanmıştı. Normalde Crossland X olarak tanıtılan araç aslında Meriva'nın 3. Nesli olarak tasarlanmış fakat süreç tam Opel'in GM'den PSA'ya satış sürecine (2017 yaz) denk gelince PSA'da da B-MPV platformu olmadığı için tasarımı B-SUV(peugeot 2008 platformu da denebilir) platformuna uyarlamışlar. Zaten Crossland'ın yan görünümü 2003-2010 arası üretilen 1. nesil Meriva'ya baya benziyor. Bulabilirsem haber linkini de paylaşırım.

Linke baktım bu Meriva ile ilgili bu haberi okumuştum biliyorum. ....Zafira ayrı bir dünya.. Ankara'da opel çıkmacı büyük bir şirket var Oto güven . 3 zafira elimden geçince ahbap olduk. İçeri girip hatta parçaları kendim ararım bazen. Oradaki parça çeşitliliğini ve zafira bölümündeki rafları görünce en az 10 yıl daha çalışır bu araçlar dedim kendi kendime. Gittiği yere kadar binerim.. Sonrası koleksiyonluk olur elimde tutarım herhalde. Sorularınızı da ayrıca cevaplayacağım. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: EBolat05
Selam Zafiracılar, foruma 2 gündür girmeyi denemdim ama hata veriyordu. Bundan 10 yıl önce, 5 Aralık 2014 saat 00.37'de(yerel saat) Opel'in Bochum'daki fabrikasında füme renkli Zafira Tourer'in banttan inmesinin ardından fabrikaya kilit vuruldu. Fabrikanın kapanmasının ardın Zafira B'nin üretimine son verildi. Zafira Tourer de bazı motor kombinasyonlarına veda ederek Opel'in Genel Merkezinin de bulunduğu Rüsselsheim'daki fabrikada yeniden üretime girdi. Bochum'daki fabrika Opel'in 100. kuruluş yılı olan 1962'de (10 Ekim) açılmıştı ve 52 yılın ardından kapatıldı,o dönem Opel'in en büyük 2. tesisiydi. Fabrikanın detaylı hikayesini paylaşacağım. 2014 ve öncesi Zafira'sı olan Zafiracılar araçlarının şasi numaralarını kontrol edebilirler. Bochum'da üretilen Opel'lerin şasi numaralarının 11. hanesi ''2''dir :D.

Linke baktım bu Meriva ile ilgili bu haberi okumuştum biliyorum. ....Zafira ayrı bir dünya.. Ankara'da opel çıkmacı büyük bir şirket var Oto güven . 3 zafira elimden geçince ahbap olduk. İçeri girip hatta parçaları kendim ararım bazen. Oradaki parça çeşitliliğini ve zafira bölümündeki rafları görünce en az 10 yıl daha çalışır bu araçlar dedim kendi kendime. Gittiği yere kadar binerim.. Sonrası koleksiyonluk olur elimde tutarım herhalde. Sorularınızı da ayrıca cevaplayacağım. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Zafira kesinlikle bambaşka. Katlanabilir 2 koltuğuyla 7 kişi veya 5 kişi olma özelliğiyle bir ilk(bir örnekti). Hatta bu koltuk tasarımıyla normalde benzer zamanda (1999) tanıtılacak olan VW Touran'ın tanıtımını 2002'ye ertelettiğini de okumuştum bazı yerlerde :D. Uzun zaman oldu, hatırlayabilsem link paylaşırdım. Dediğiniz yeri duymuştum, parça konusunda sayılı yerlerden. Kendilerini çabuk adapte ediyorlar yeni modellere vs. Koleksiyon kısmı ayrı bir konu, kim bilir belki de 5 cm yüksekte araba sürmekten sıkılan Avrupa insanı(SUV'ler yani :D) yeniden MPV'lere döner ;).

Sayın Ebolat05 bu fotodaki konuyu başlatmama sebep ilk zafiram 1.8 motor 2000 model ve 6 yaşında araçtı.. 2000 1.8 Zafira_02.webp

Araç km 116000 olarak aldık Ama aslında daha fazlaymış düşürmüşler sonra öğrendik. Araçta Ericsson t 10 kapaklı ses komutuyla menüden kişi araması yapan telefona uyumlu telefonu içine oturtunca hem şarj eden çağrı geldiğinde ses kolonlardan arayanın sesini aktaran ve küçük ayna mikrofonu ile sesinizi gönderen o zamana göre modern bilgi ekranında mesaj geldi mesaj oku vs atraksiyonları olan iyi bir iletişim sistemi vardı.. 2006 mayıs ayından 2009 mayıs ayına kadar 3 yıl kullandık.. 2000 ve 2001 zafira 1.8 motorları 115 HP olarak çıkardı Opel.. 2001 lerin sonuna doğru 125 yaptı ve A kasa hep 125 üretildi. 2005 lerde sonlara doğru yanılmıyorsam 140 HP denemesi yaptılar ve B kasanın enjoy ve cosmoları 1.8 ler 140 HP oldu sonradan.. Aracım güçlü bir araçtı LPG taktırmadım ama sıvı bor hidrolür sistemi vardı biraz tasarruf sağlıyordu.. Ama iyi yakıt yakıyordu çok tasarruflu bir motor değildi.. 4 teker çekişi ayarlayan güçlendiren işlevler. vs vardı. 1.6 kullanmadım o zaman ama şu anki aracımın 1.9 150 HP gücü ve 1613 kg ağırlığa rağmen yer uçağı gibi torku ve hızlanmayı yol tutuşu insana hissettiriyor olması güzel bir duygu.. .. uzun yolda Ankara Bodrum. Ankara Balıkesir Ankara Side arasında 5.5 Lt/100 km yi yol bilgisayarıında çok gördüm. hakikaten de öyle yakıyor. şehir içi 8.2 LT çıkıyor.

Geri