Opellerin Motor ömrü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A kasa 1991 model vectramın km si şu anda 218.000 de. Sağ olsun aldığım kişi ne akla hizmet ettiyse km'yi 25.000 km kadar düşürtmüş. Servis faturalarını vermişti, yaptığım kontrolde 25.000 km kadar düşürmeyi tesbit ettim. Motoru saat gibi, sorunsuz çalışıyor.

SAVAŞ ABİ ADANADA BANADA TEKLİF ETTİLER KM Nİ İSTERSEN 5 DAKİKADA DÜŞÜRÜRÜZ DEDİLER AMA KABUL ETMEDİM (AĞLAYANIN MALI GÜLENE KALMAZ.)

slm arkadaşlar rektefiye nedir ve hangi parçalar deyişir deyişince motor sıfır mı olur açıklarsanız seviniriz

motor ömrü uzun diye 2003 model combo 1.7 dti aldım .temiz araba .90 binde. kaza bela olmazsa değiştirmeyi düşünmüyorum. bakalım bakımları ile baraber kaçbin kilometre yapacağım.araba az yaktığı için çok yol yapacağım çook.bu arada 96 bini geçtim.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar rektefiye nedir ve hangi parçalar deyişir deyişince motor sıfır mı olur açıklarsanız seviniriz

Rektefiye bir motorun yenileştirilmesine denir. silindir kapağı ,motor bloğunun çeşitli işlemlerden geçmesiyle motorun ömrü uzatılır

SAVAŞ ABİ ADANADA BANADA TEKLİF ETTİLER KM Nİ İSTERSEN 5 DAKİKADA DÜŞÜRÜRÜZ DEDİLER AMA KABUL ETMEDİM (AĞLAYANIN MALI GÜLENE KALMAZ.)
A kasalarda km sayacı mekanik olduğu için km düşürmek çok kolay, ama değmez. Şimdiye kadar aldığım arabaların 1 tanesi hariç hepsi ikinci eldi. Eski sahiplerinin yenimler ederek şunları bunları yaptırdığım dedikleri işlerden yapılmayanlar çıktığı zaman kendilerini hep iyi bir şekilde andım. :mad:

abi ben 160000 kmde yağ yakıyodu geçen hafta baktırdım motor bitmiş artık rektefe istiyodu. motor yaptırttım 1690 ytl ye maloldu. motor bitmiş artık iyice. kullanmadan kullanmaya değişiyor ömrü . yani şimdi bu motor düzgün kullanıldığı takdirde 300 000 400 000 km yaparmı ?

Son düzenleme:
abi ben 160000 kmde yağ yakıyodu geçen hafta baktırdım motor bitmiş artık rektefe istiyodu. motor yaptırttım 1690 ytl ye maloldu. motor bitmiş artık iyice. kullanmadan kullanmaya değişiyor ömrü . yani şimdi bu motor düzgün kullanıldığı takdirde 300 000 400 000 km yaparmı ?

Hic suphen olmasin, yapar. 160.000 km cok dusuk bi rakam. Ya cok kotu kullanilmis ya km ile oynanmis yada motor yapmaya gerek yoktu.
Selamlar..
Seyf Kamali

rektifiye motorun hareketli aksamının yenilenmesidir, rectify: düzeltmek doğrultmak tan gelir adı,
pistonlar değişir,segmanlar değişir,biyel kolları değişir, silindir yuvaları honlamaya alınıp yeni silindirlerin uyması ve aşınmanın giderilmesi için işlenir,sübaplar ve iticileri değişir.

motor yeni gibi olur, çünkü yeni üretildiğinde ne yapılıyosa neredeyse aynı yapılır.

rektifiye motorun hareketli aksamının yenilenmesidir, rectify: düzeltmek doğrultmak tan gelir adı,
pistonlar değişir,segmanlar değişir,biyel kolları değişir, silindir yuvaları honlamaya alınıp yeni silindirlerin uyması ve aşınmanın giderilmesi için işlenir,sübaplar ve iticileri değişir.

motor yeni gibi olur, çünkü yeni üretildiğinde ne yapılıyosa neredeyse aynı yapılır.
:good: :good: :good: çok saol Hakan abi:)

Geri